tisdag 23 oktober 2012

Fallet Ahlberg - Ahlbergs fall

Tillbaka efter några retreatdagar på Sankt Davidsgården måste man liksom samla ihop sig för att ta itu med händelser i världen men med lite nya nyheter går det hyfsat.

På torsdg får vi väl se om Kyrkans Tidning mäktar förklara vad som hänt eftersom chefredaktören slutar omedelbart, dvs gör klart denna veckas nummer och sedan vandrar vidare till sitt eget vilande bolag.
Publishermodellen var den som valdes och det vfar fint och märkvärdigt, nydanande rentav. Nu skrotas den. Publishern skulle bara vara chefredaktör. Det ville inte Anders Ahlberg. Men nog anas då en konflikt. Vad gäller den?

Visar det sig nu att Helle Klein drog längsta strået i konflikten mellan henne som kolumnist och chefredaktören som den som bestämmer? Eller är det ekonomin som fäller utslaget? Kyrkans Tidning kan se fram emot ett sämre 2013, tror jag, när ekonomin gör att ett antal församlingar ser om sitt hus. 2014 har Svenska kyrkan färre förtroendevalda också. Det blir ytterligare ett problem att hantera - för de som slutat kommer inte att med egna pengar betala för Kyrkans Tidning.

I alla fall kanske Anders Ahlberg inser att han har det lugnare i sitt vilande bolag? Föll han eller flög han?

Inte utan intresse ska jag på torsdag morgon slå upp Kyrkans Tidning för att få ljus över landet - ty det är det vi vilja.

3 kommentarer:

 1. Ahlbergs flykt från KT lär inte förändra dess KP-karaktär eller att vara megafon för liberal-sekulära krafter. Troligtvis får vi förr eller senare läsa om en ny vagn på det kulörta bokstavståget. Den vagnen lär heta P som står för polyamorös. Bokstaven skulle även kunna betyda något annat. Vad QP betyder vet vi redan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är KP? Kamratposten?
   Och QP?

   Radera
 2. Skall vara PK, men kamratposten torde vara likvärdigt. Googlar man på QP hittar man en mångfald. Det är ju inne med mångfald idag.

  SvaraRadera