onsdag 17 oktober 2012

Till hbtq-ungdomens stöd!

Johanna, ledamot i EKKHO Göteborg och ledare i Rutofikus tackar mig för att hag bloggade om EKHO:s ungdomsläger. Väl bekomme! Poängen var att när "vi" omtalas, "hittar fler människor till oss som behöver den öppenhet, kärlek och Guds närvaro som finns i vår livsviktiga verksamhet."

När jag läste preciseringen insåg jag, att nu måste vi kraftfullt stå upp för att värna våra hbtq-ungdomar mot den miljö som proklamerar sig själv på detta vis.

Kära ungdomar! Passa er för dem som säger sig stå för öppenhet, kärlek och Guds närvaro. De tar patent på kärleken - och sådana miljöer måste man  skynda sig ifrån.  Miljöer som är lite halvtaskiga i största allmänhet - ungefär som det blir när tillvaron är lagd under tomhetens välde - kan man dväljas i. Där är människor som de är och bekänner tillsammans sig vara syndare. Det är hoppfullt. Det andra är skrämmande.

Återstår bara frågan hur vi ska undvika att befrämja fariseismens "goda" miljö och främja "det är som det är"-miljön och hoppas på Frälsaren.

Detta sagt är det stiftsstyrelse i Växjö.

7 kommentarer:

 1. Tack och lov att lejonparten av NT är skriven genom en omvänd farisés hand. Vi skall inte bara läsa stympade texter av honom utan allt det han skriver. Alltså inte bara Gal 3:28, 1 Kor 13 utan också 1 Kor 6:9 och det om tomhetens välde i Rom 8:20 eller varför inte Gal 3:22 "Nu har skriften lagt allt under synden, och då kan löftet till dem som tror uppfyllas bara genom tron på Jesus Kristus". Här finns inte ett spår av vår tids pladder som bara talar om tron som tillit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pauli omvändelse - DET är stort! Om jag inte missminner mig var han en av de pådrivande när Stefanus led martyrdöden. Och hans brev - vilka guldgruvor!

   Radera
  2. I Svenska Kyrkan tycks det var en aning olika slutsatser."Nu har skriften lag allt under synden" Det förefaller som våra teologer på toppen(kyrkomötet)i stället undanröjer synden och kallar den för kärlek. Saknar redovisning för det mesta som omtolkats på senare år.

   Radera
 2. Väldigt bra sagt!!!

  LG

  SvaraRadera
 3. Till göteborgsförsamlingen Smyrnas stöd: Läs Expressens kampanjartikel http://www.expressen.se/gt/kyrkan-far-statsbidrag---portar-homosexuella/ och fundera sedan över på vilket sätt mångårigt gifte tvåbarnspappan Peter H. - nu liksom Gabriel Forss i bokskrivartagen - är specifikt "homosexuell".

  Man kan i o f s klandra Smyrna för att det nog räknats som mer OK (eller?) om mannen ifråga övergivit fru och barn för en yngre kvinna som kan kände sej mer attraherad av än (som i detta fall) för en man som han kände sej mer attraherad av. Alla tidigare och nuvarande församlingsföreståndares yttranden är heller inte klockrena; det finns absolut plats för kritisk granskning.

  Men man kan också klandra oss liberaler och många kristna hbt-personer för att vi/de inte klarat av att erkänna att vissa faktiskt har ett val och att det åtminstone då inte alls är orimligt att den kristna kyrkan tydligt hänvisar till det motsatta könet, d.v.s. att den företräder och kräver en viss (om än moderat) heteronormativitet. Alldeles bortom all vett och sans är att man nu anklagas för att förespråka tvångssteriliseringar bara för att man hävdar att den som föder sitt barn är barnets mor, aldrig någonsin dess far! Hur är den journalist egentligen funtad som inte kan avslöja den övertalningsdefinitionen och som inte ser nyhetsvärdet i att vi nu har en skolminster (ja, statsminister!!!) och jämställdhetsminister som tror att män kan föda barn?

  Som Jesus sa: "Har ni aldrig läst att Skaparen från början gjorde dem till man och kvinna? Och de tu ska bli ett kött".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Expressen är underhållning, så nyanser är bannlysta.

   Radera
 4. En helt annan sak:

  Läste i KT om Ahlbergs avgång.

  http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/kyrkans-tidnings-chefredaktor-avgar

  Vidare läste jag om turbulensen i Stockholms stift med Seglora Smedja och Kristen Opinion. Det verkar nu bli ett triangeldrama (med viss anstrykning av cat-fight ;-o ), när Brunne går in och vill styra upp.

  Jag är lite för okunnig om hur polariseringen ser ut, den som Dag ofta återkommer till, dvs mellan kyrkfolket och politruckerna. Har turbulensen i Stockholm bäring på den polariseringen eller är det "bara" en maktkamp om positioner? Jag uppfattar chefsredaktörsposten på KT som betydelsefull inom SvK och redan när Klein fick respass från KT, varnade jag i en kommentar i KT Ahlberg för att HK var ute efter hans hatt.

  Hursomhelst känns båda frågorna (chefsredaktörposten och cat-fighten) heta i den omdaning som håller på just nu i SvK. Har Dag någon synpunkt på detta, vore det intressant.

  SvaraRadera