torsdag 10 januari 2019

Tag min hand!

Tag min hand så ska jag leda dig till Dagsländor. Bloggardag finns inte mer. Dagsländor dyker inte upp dagligdags, själva stadiet i puppan tar sin tid. Men när de dyker upp flyger de så vackert bara vingarna torkat.

På kyrkligsamling.se ligger Dagsländor överst.
Eller så här:
http://kyrkligsamling.se/dagslandor/

32 kommentarer:

 1. Bloggåterkomsten - men till vilken kyrkosamling?

  Dag är på banan igen. Som de flesta av oss, hans läsare - varav nästan alla var applåderande instämmare (mer verserat ord för "nickedockor")- länge har gissat. Som bekant återvänder alltid en viss kategori till platsen för dess verksamhet.
  Men Dags återkomst är välkommen. Fart, fläkt och frenesi i texterna! Självsäkerhet och självförtroende i åsikterna som vore dessa de enda teologiska sanningarna!

  Nu får vi läsa hans Dagsländor. På ett sätt är namnet utmärkt, ty dess undertext seglar ju förbi när kvällen kommer och ersätts av en ny dagen därpå. Dag tror kanske att hans åsikter blir sannare för att de dagligen upprepas. Det är en villfarelse. Om jag dagligen påstår att Moheda är beläget i Blekinge och dagligen upprepar detta, är det ju lika lögnaktigt.
  Det skojiga är också i återkomsten, att Dag dyker upp under digitalismen "kyrklig samling".
  Vän av ordning, som jag gärna anser mig vara, undrar jag stillsamt var den kyrkliga samlingen finns. Finns den under nämnda digitala ord, eller skall man söka sig till denna: "svenskakyrkan.se".
  Gissa tre gånger, ni som är osäkra.
  Gissa två gånger. ni som är på rätt väg.
  Gissa en gång, ni som är nästan sä'kra.
  Gissa inte alls, ni som redan vet! Då behövs inga gissningslekar.
  Då hänvisar jag, som jag brukar, till den ungefärliga siffran sex miljoner - här uttryckt dock i bokstäver!

  God fortsättning på det nya året önskar jag alla - i mångmiljonkyrkan och de tre- eller tvåsiffriga i Kyrklig samling!
  Och tack, Dag och Yngve, för att ni fortfarande lugnt finns kvar i Svenska kyrkan!

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du BOD skulle ta och skaffa en egen blogg? Du kan ju kalla den Spyflugan.

   Radera
  2. Full poäng till Alphadeltagaren!

   den Lea

   Radera
  3. Svenska kyrkan kan snarast kallas det Sjunkande skeppet. Vrakplundrare lurar lystet vid bränningarna. Pirater har tagit över kommandobryggan. Regnbågsfanan samt gröna och röda flaggor fladdrar. Den profetiska diakonin har börjat fördela lasten. Livgiverskan välsignar den dramatiska scenen. Korsfanan anses kränkande för den snabbt växande gruppen muslimer på passagerardäck.

   PP

   Radera
 2. Glädjande! Och f d BloggarDag tog med kristlig illistighet ett nacksving på phulkommenterandet härstädes. Slut på anonyma kommentarer och påhopp. Dagsländor publicerar bara kanske, och endast efter mail till Dag Sandahl och endast om DS vill. Sug på den BOD! /smun

  SvaraRadera
 3. Alphadeltagaren,

  -Verklighetsvittnet, ögonöppnaren eller återställarbloggen är alla mycket bättre namnförslag på en eventuell blogg än Ditt!

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återställarbloggen vore kul. Om den inte ger huvudvärk förstås.

   Radera
 4. I just like the helpful information you provide on your articles.
  I'll bookmark your weblog and test again right here regularly.

  I'm fairly certain I'll be informed many new stuff proper
  right here! Good luck for the next!

  SvaraRadera
 5. Suga på stängd debatt, smun?

  Kommentatorn ovan, som ondgör sig över anonyma kommentarer men som själv inte uppträder med namn, är glad som en lärka, att det inte blir öppen debatt efter dagsländorna och vill att jag skall suga på beskedet.

  Jag förstår honom: han gillar inte att åsikter ifrågasätts. Dessbättre torde Dag därvidlag inte dela hans åsikt. BloggarDags generositet då det begav sig på hans blogg med detta namn är beviset.
  Sug på det, ismun!'

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
 6. Det är en händelse som ser ut som en tanke att Dag skriver detta sista (?) inlägg på sin gamla blogg på min hustrus och Lars Levi Laestadii födelsedag den 10 januari. Laestadius tog sin sista sup detta datum i Åsele prästgård 1844 hos någon av Torbjörn Lindahls förfäder, tror jag. Det var f ö ett glas punsch - som avskedssup efter marknaden.

  NÅGRA ORD OM HUNDSKALL av L.L.Laestadius

  Det var en mäkta stor fyllhund, som sade till prästen: "Prästen och hunn förtjänar födan med mun". Det kunde fyllhunden inte ha så orätt i. Ty om man får tro, vad profeten Esaias säger om de stumma hundar som inte skäller, så syns det verkligen vara såsom fyllhunden yttrade sig, att "prästen och hunn förtjänar födan med mun." Men om hunden ska förtjäna födan med munnen, så måste han skälla antingen på villebråd eller på tjuvar. Om han inte duger att skälla så blir han snart hängd. Nu finns det verkligen mycket vilt i skogen som jägaren kunde fånga, om han hade goda jakthundar. Men tyvärr! Herren måste klaga över lärarna i Israel, att de är stumma hundar, de skäller inte. I synnerhet menas här sådana hundar som skäller på tjuvar, jag menar nådetjuvar. Lutherska kyrkan är nu full av nådetjuvar. Men de stumma hundarna skäller inte, emedan de anser för bekvämare att sitta framför brasan och sola sig i eldskenet eller ligga under bänken och vila sig i all maklighet. En god fähund bör inte få för mycket mat, ty då blir han lat och skäller inte. Han följer inte herden till skogen för att valla hjorden, utan kryper hellre under sängen för att smyga sig undan eller undandrar sig besväret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är en nådetjuv? Hur känner man igen en sådan? Är det de där som säger att ingenting spelar nägon roll, eller de där som sitter med Gud på hand men har tagit på sig rollen som domare och avkräver vissa aktiviteter eller åsikter för att betrakta mig som kristen? De senare känns som utpressare, dessutom varierar kraven, kravprofilen på en kristen på 20-talet och en kristen nu verkar inte alls vara samma. Märkligt, om nu Gud är evig.

   Det måste ju vara samma för prästerna. Hade en kandidat vid förra sekelskiftet kommit inför biskopen och sagt att "hej, jag kommer att viga samkönat bara så du vet" så hade nog inte biskopen sagt att här har vi en genuin kristen. Snarare knäppgök.

   Ändå är de så tvärsäkra på hur Gud vill ha det. Eller så är de inte det, men bryr sig inte eftersom inte Gud bryr sig.

   Radera
  2. Jag tror att en nådetjuv i Laestadius terminologi är en som "drar nåden till lösaktighet", en som på mörkrets väg, utan ånger och syndabekännelse, försöker sno till sej det som, i det dagsljusa, uppriktiga mötet med Frälsaren, skänks alldeles fritt och för intet!

   Radera
 7. Vilken är då tanken, Andreas Holmberg?

  -Det är i varje fall för mig skrivet i stjärnorna vad LLL:s sista sup har med Holmbergs födelsedag att göra. Kanske vi omsider kan få en förklaring av honom. Kopplingen till en hunds skällande är också svår att förstå. Men Holmberg menar måhända kommentatorer som likt hundar skäller - ett ord dock som min lärare i svenska en gång en gång bestämt avrådde från användning vad gäller tvåbenta varelser: människor skäller inte, deklarerade han. De grälar. Det är bara hundar som skäller.

  För övrigt denna fråga: Har supen, hundskallet och LLL något med Dag att göra?

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
 8. Bogomil sa Bill, Bobbokrull sa Bull, tokheretiker och antimaterialistisk sportbilsfantast säger jag. Tack för dagsländand som tydliggör vilken postkristen oportunist som är stiftchef i Växjö!

  Antony

  SvaraRadera
 9. Ära vare Fadern och Sonen och den helige Ande. Såsom det var av begynnelsen, nu är och skall vara från evighet till evighet.
  Amen.

  SvaraRadera
 10. Bloggarna har i "krkligsamling" fått ett forum fritt från möjlig kritik, vilket är symptomatiskt för den korrupta och perverat hycklande lutherska "högkyrkligheten". Nåväl, vi var några katoliker som trodde att Bloggardag inte tillhörde den inavlade, arroganta, tokhycklande, intellektuellt mediokra "onanibleka" "högkyrkliga" karriärkåta "quislingar".
  Tänk vad fel vi fick!
  Antony

  SvaraRadera
 11. Om min föregående kommentar publiceras tar jag ödmjukt tillbaka mina anklagelser mot Bloggardag gällande hyckleri, feghet och "onaniblekhet". Men de kvarstår gällande 99.9% av "högkyrkligheten!

  Antony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligen var det klokt av BloggarDag att stoppa möjligheten att avge diverse oöverlagda kommentarer. För de oöverlagdas skull ...

   PP

   Radera
 12. Tittar efter lång frånvaro in här igen av ren tillfällighet. Konstaterar snabbt att det "förtroendevalda" grälmakar-egot uti Mörrum håller låda här som tidigare. Idag med 4 "inlägg", märkbart virrigare och arrogantare än tidigare. Något har uppenbarligen hänt.

  /John

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kraftig abstinens med åtföljande detox. Det värsta är väl snart över.
   /Reidar

   Radera
 13. Vill verkligen rekommendera läsning på Sandahls nya forum, Dagsländor! Där finns redan mycket tänkvärt och man kan, som många säkert sett, även prenumera på inläggen.

  Tack Dag för denna nya möjlighet! Tack även för alla berikande år med BloggarDag! Tack för den nästan gränslöst generösa debattmöjligheten! Samt: Tack inte minst för att dagen D kom till slut! Nu har den mörrumska kranen stängts igen och plomberats för gott. Som tidigare flera gånger påpekats har herr D inte haft någon annan möjlighet att dagligen vomera sig än hos just Bloggardag. Något som skamlöst utnyttjats in absurdum, långt, långt över anständighetens gräns, även under gudstjänsttid på söndagar.
  En snabb googling visar att, förutom ett par artiklar hos rent sverigedemokratiska alster, finns ingen som är villig att släppa in herr Meurr i spalterna. Därmed bekräftas även dennes egentliga politiska hemvist: det blåsvarta SD.
  Den sexmiljon-hövdade pott-kyrklighetens främste företrädare får härmed, i likhet med nederlaget vid Poltava 1709, finna sig i att framöver få sitta stum på åskådarplats.

  Vi har underbara dagar framför oss!
  /John

  SvaraRadera
 14. Önerilen Kitaplar 2016 Türkiye De En Çok Satan Kitaplar Listesi

  SvaraRadera
 15. Do you mind if I quote a few of your articles as long as I provide credit and sources back
  to your website? My blog site is in the exact same niche as yours and my
  users would certainly benefit from some of the information you provide here.
  Please let me know if this ok with you. Thank you!

  SvaraRadera
 16. Det "högkyrkliga" hyckleriet fortsätter med nedstängt kommentarsfält, vilket förvånar föga då "högkyrkligheten" numera består av seriemonogamister, vitfingrade karriärister, hedonister och sodomiter (oftast med minst tre av dessa karekraristika).

  Antony

  SvaraRadera
 17. Hej Dag, länge sen... Men fint att du håller igång ännu :)
  /En gammal kantor

  SvaraRadera
 18. When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added"
  checkbox and now each time a comment is added I get three emails
  with the same comment. Is there any way you can remove me from that service?
  Many thanks!

  SvaraRadera
 19. whoah this blog is wonderful i like reading your articles. Keep
  up the great work! You know, lots of persons are
  looking round for this info, you can aid them greatly.

  SvaraRadera
 20. Heya i'm for the first time here. I found this board and
  I find It really useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and aid others like you helped me.

  SvaraRadera
 21. Your method of describing the whole thing in this post
  is truly pleasant, all can simply understand it,
  Thanks a lot.

  SvaraRadera
 22. After looking into a number of the blog posts on your site,
  I truly appreciate your technique of writing
  a blog. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future.

  Please check out my website as well and let me know
  how you feel.

  SvaraRadera
 23. If you want to certainly be a concert pianist then ten hours each day
  should just about cover it, or simply start at 30 minutes per day and gradually evolve your practice
  time and energy to what you want to do with your new talent.
  With these show tunes, the lyrics with the songs are
  general yet they still easily fit in the general narrative of the production. The final
  script : When all the required additions
  and deletions from the draft script are approved.

  SvaraRadera
 24. Alphadeltagaren17 mars 2019 kl. 11:59

  Hur gick det med den falska tillvitelsen om fingret? Kunde det verkligen gå från stora anklagande rubriker till noll och intet? Ingen upprättelse? Ingen ursäkt? Ingen som trätt fram? Märklig historia, som inte borde sopats under mattan.

  SvaraRadera