måndag 20 juli 2015

Fortsatt blogguppehåll

Nu är det fortsatt blogguppehåll men jag läste på twitter och undrar vad detta kan betyda i det sammanhang som Bloggardag utgör:

"Det är möjligt att lura alla någon tid och några all tid men inte alla all tid." (2014)


20 kommentarer:

 1. Detta underbara citat passar som handsken tillsammans med "Kyrkomötespsalmen" av Ylva Eggehorn. Sv Ps 779 och då i synnerhet strofen "Vi ska springa fram mot nya möten och bli lurade minst en gång till, men tilliten som Kristus vunnit åt oss är större än all makt och ondska vill"

  SvaraRadera
 2. Undrar om jag är först på denna "tråd"? Tack för din lysande ironiska förmåga!

  SvaraRadera
 3. -Det kliar visst i skrivarfingrarna, myser Maja. Mig lurar han inte. Han kommer igen!

  Elaka Katten Måns

  SvaraRadera
 4. Små barn kan man lura lätt och det fungerar ännu effektivare om man håller dem borta från allt annat och skrämmer dem samtidigt. Men med tänkande vuxna som har skaffat kunskap(er) är det svårare.

  En anonym en

  SvaraRadera
 5. Bob Dylan använde citatet redan 1963, men det är äldre än så. /OO

  SvaraRadera
 6. Ja, själv vet jag inte vad DS avsåg med att visa twitterinlägget. Själva citatet har jag sett långt tidigare även om just detta att Bob Dylan skulle ha använt det 1963 var nytt för mig.

  Däremot vet jag att man citerade just dessa ord i samband medefterkrigstidens "besserwisseri" angåeende Hitlers megafon. Citat som säkerligen var äldre än även åren efter ww2 men jag har inte kunnat hutta något dokument som gör anspråk på att vara "ett första citat".

  DS citerade det om jag minns rätt något "utbroderat" i det han talade om bönder som förstod och docenter som inte klarade av detta. Andemeningen var dock det samma och påståendet som sådant. Är det någon som betvivlar det?

  Då tänker jag inte på det faktum att det alltid finns motvalls käringar- iklädda kjol eller inte- som alltid rent reflexmässigt säger emot vad helst som påstås utan personerer som eftertänksamt funderat över devisen.

  Är den sann eller inte? Kan möjligen alla bli lurade, bedragna? Jag vet inte
  vad jag tror mig veta är att vi alla kan ha fel i enskilda saker

  //HH

  SvaraRadera
 7. Citatet härstammar så vitt jag vet från Abraham Lincoln. Jag har använt det en gång i exordiet på 8:e söndagen efter trefaldighet./Gustaf Björck

  SvaraRadera
 8. Snälla bloggare! Återuppta snart bloggandet!
  Ta ordentlig semester och skriv sedan. Dina texter är ofta tänkvärda och informativa. Teologiskt tänkvärda och betydligt bättre information om vad som händer i vår kyrka än någon annan nyhetskanal.
  Alltså - Din blogg behövs.

  SvaraRadera
 9. Enda svagheten med anonyma positiva inlägg är just att de är anonyma - det vinner ingen på..

  SvaraRadera
 10. Blir det inte lite väl löjligt här när Christer VDM går in och skriver väl om sin hustru Elisabeth som om hon vore en främmande person! Finns det inga gränser för låtsaslekarna här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var skriver "Christer VDM" på denna sida? Vem leker med vem?

   Radera
  2. Här= på den här bloggen.
   Men inte ger detta falskspel mellan Christer och hans fru, där de kommenterar varandra till synes som främlingar, någon trovärdighet till Missionsprovinsen! Han verkar ju där!
   Nätet är fascinerande på många sätt. Annat var det förr. När jag själv gick på Poppius journalistskola fick vi ringa runt för att skaffa oss information. Men då svarade åtminstone levande människor i telefonerna.

   Radera
  3. Visst ska man kunna skriva anonymt, men det kan ju bli lite pinsamt om det går att identifiera. Jag blev faktiskt nyfiken av det Anna skrev och kollade upp Christer och Elisabeth, och det var alltså mycket lätt att hitta rätt.
   Sedan är det ju lite anmärkningsvärt att Elisabeth, som har haft en hög position inom domstolsväsendet, plus någon f.d. nämndeman här, pläderar för att vissa personer ska blockas.Är inte detta lita märkligt med tanke på yrket? Ska inte människor få yttra sig?
   Fast i något fall kan jag också instämma i önskan om blockning!

   Radera
  4. Ntl:s försök till grävande sommarjournalistik - hör det ens hemma i ett kommentarsfält som detta? Ett belägg för Dagens Sandahl?Relationen mellan kommentarerna och kommentatörerna kan ju vara hur som helst. Kommentera vad som faktiskt skrivits.

   Radera
 11. http://nyheteridag.se/vi-maste-erkanna-troll-som-sexuell-minoritet/

  Hideparaden

  SvaraRadera
 12. Nu hoppas jag faktiskt att Dag snart har vilat och tänkt färdigt. Autobloggar i all ära, men det är roligare när det är ett piano med pianist än ett sådant här alldeles självspelande. Och alla kan väl försöka vara lite civiliserade i fortsättningen - gärna snälla! - så att det blir sakliga och intressanta samtal. Trevlig helg och glad sommar!
  Ingrid Berlin

  SvaraRadera
 13. Jag antar att många aftonböner innehåller en passus om att Bloggardag för all del inte ska börja skriva igen. Och vice versa. Jag skulle unna Svek och Dag en redaktion och reportrar. Det behövs, och på fler håll än i SveK dessutom. fm

  SvaraRadera
 14. Jag skulle kunna tänka mig att f Dag skulle kunna skriva ett blogginlägg angående hbtq... certifiering och jämföra den med exempelvis 60-talets "fluortanter" som någon i klassrummet knappast kunde värja sig mot. Denna "tvångsmedicinering" upphörde sannolikt pga resursbrist. Vilka församlingar har råd med hbtq-certifiering som bara gäller i tre år? Därefter är det dags för en ny kostsam certifiering. Någon torde kunna ställa följande fråga: Vad är det för "beskyddarverksamhet" RFSL försöker ägna sig åt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thomas: "Vad är det för "beskyddarverksamhet" RFSL försöker ägna sig åt?"

   Begreppet "homomaffian" får en tydligare innebörd.

   Radera
  2. Jag råkade se en skämtteckning angående detta, men det räcker att notera den humorlösa rädsla varmed man försöker angripa Torbjörn Lindahl som med glimten i ögat skriver om missbruket av fobi.Nu är det inte RFSL som angriper Lindahl utan "folkkyrkliga" företrädare. Vi kan bara ana vad exempelvis J A Eklund skulle ha sagt angående "prideparader" och "pridemattor" i kyrkor. Vi kanske får låna några begrepp från självaste Joseph Ratzinger nämligen: relativitetens diktatur och brytningens hermeneutik. Varför är det så få som vågar tillämpa Jackelens valspråk när människor förminskar Guds kärlek. Gud är större än våra hjärtan som missbrukar Guds namn

   Radera