lördag 17 september 2011

Välkommen

Nu fånar jag mig bara lite och påpekar att den vackra tegelväggen på bakgrundsbilden kommer från basilikan i Trier, den stad där inte bara romarriket hade en gräns utan också såg Karl Marx födas. Om ni undrar har jag köpt min nya höstkavaj i Trier - och det har jag gjort också om ni inte undrar.
Bilden på mitt undersköna anlete kommer från Rennes-le-Chateau, som ni ser av bakgrunden, dvs himmel över Rennes-le-Chateau.
Nu återstår att avsluta Dagblogg och komma igen här. Ni undrar över namnet? Kan man på norra Öland hålla sig med SkåpÅke och TV-Göran, är det följdriktigt att det blir BloggarDag, utan bindestreck och annat sådant tjafs.
Dagblogg ska efter nästan fyra år, den inleddes 3 oktober 2007, få en stilenlig avslutning utan några svåra känslor. Livet går, som man säger, vidare. Men med frivilligarbetare ska man vara försiktig...

15 kommentarer:

 1. Underbart att du är tillbaka!

  SvaraRadera
 2. Du skulle ha valt Wordpress istället. Men annars, bra!

  SvaraRadera
 3. Idag ägnar Du Dig åt s k "bilokation", dvs Du uppträder i likhet med helgonet Padre Pio på två ställen samtidigt!
  Det är att ta i när folket på Östran krånglar!

  LG

  SvaraRadera
 4. Staffan i Sölvesborg17 september 2011 kl. 17:51

  Det är bra. Gissade att detta skulle bli resultatet, vilket jag tycker är helt riktigt. En bloggare bestämmer alltid över sin blogg. Punkt.

  SvaraRadera
 5. Ibland får man lov att markera... ok! Vi läser vidare.

  SvaraRadera
 6. Hipp hipp hurra för att du inte låter dig kuvas!

  Elisabeth

  SvaraRadera
 7. Härligt att ha dig tillbaka, Dag. Skönt att du kan känna dig helt oberoende. Dina inlägg är alldeles underbara, och skönt att du inte är (kyrko)politiskt korrekt.

  SvaraRadera
 8. Jag hoppas att du ser till att spara Dagblogg på något sätt, även för oss nät-läsare. Dagblogg är ett kyrkohistoriskt viktigt material, när vinnaren annars skriver historien. Var rädd om den!!!

  SvaraRadera
 9. Ordet var i begynnelsen och ordet kommer alltid vara fritt!

  SvaraRadera
 10. I Östran/Nyheterna och på våra sajter ska det vara högt i tak. Vi och våra läsarevuppskattar en öppen och konstruktiv debatt. Vi låter våra läsare kommentera våra artiklar, vi förhandsgranskar kommentarerna och vi är förhållandevis generösa med vad vi släpper igenom.

  Min företrädare som chefredaktör Ulf Carlsson skrev klokt om vikten av läsarkommentarer och hur de kan hanteras nyligen, läs mer här:


  http://www.ostran.se/nyheter/uffe_direkt2/var_finns_alla_engagerade_maenniskor


  Även som bloggare på Östran.se har man självklart en stor frihet, det är ju själva poängen med bloggandet. Men om man som bloggare går till hårt angrepp på en annan namngiven person är det rimligt att den personen får bemöta angreppet.


  I det aktuella fallet stoppade Dag Sandahl ett sådant bemötande. Det var därför jag bad vår webbredaktör skriva sitt inlägg och släppa igenom bemötande. Det har inget att göra ned sakfrågan, det handlar helt enkelt om att ha en öppen debatt, en självklarhet för våra tidningar och inget vi kan låta Dag Sandahl ändra på.


  Jag beklagar om Dag Sandahl väljer att sluta blogga hos oss. Han har varit en
  flitig skribent, alltid intressant att läsa, ofta överraskande, ofta kontroversiell, precis så som en riktigt bra bloggare ska vara.


  Men han kan inte bryta mot våra tidningars grundläggande värderingar om att tillåta en öppen debatt.


  Vänliga hälsningar


  Bo Hedin

  Chefredaktör/ansvarig utgivare Östran och Nyheterna

  SvaraRadera
 11. Staffan i Sölvesborg18 september 2011 kl. 17:03

  Typiskt. Gammelmedia kan inte se skillnad mellan en blogg och redaktionellt material.

  SvaraRadera
 12. Dag.
  Jag gratulerar dig till ditt beslut. Äntligen kan vi slippa läsa kommentarer från folk som bara vill bråka och göra andra illa.

  Vox Humanae

  SvaraRadera
 13. Sofia: Varför tycker du Wordpress är bättre?

  Ursus

  SvaraRadera
 14. Imorgon är en ny Dag !

  Tack Dag för allt du gör och kommer att göra !

  Mvh
  Lars Erik Bergqvist

  SvaraRadera