torsdag 24 november 2011

Dyster advent

Biskopen går tjänstevägen. Inte när han skriver herdabrev i kortform - med risk att man säger att biskopen är kort-synt. Jag har läst hans kort samlade till en liten bok. Det är oförargligt, närmast puttinuttigt. Stiftet vill ha det så. Biskopen vill dock veta om det går åt helvete. Jag kan besked: Det gör det nu. Tjänstevägen.

Biskopen gör visserligen rent hus med tanken att vi skulle vara något annat än en minoritet - men vi ska lik förbannat på något sätt vara glada. Lögnerna spricker alltså upp och på punkt efter punkt tvingas kyrkosystemets företrädare säga det vi andra sa för mycket länge sedan. Det är så dags nu! Man kan piruettera när det gäller framtidens strukturer men framtiden lagades en generation bort. Och lögnväsendet består.

Biskopen skriver inte bara kort. Han skriver brev som ska läsas upp i gudstjänsterna 1 söndagen i Advent. Det skickar han till mig tjänstevägen, via kyrkoherden. Sådant ogillar jag. Jag vill som den enkle komminister jag är trots allt ha ett eget brev och bli räknad med. Nu räknar han bara med kyrkoherde Anna Lundin Leander som hon beordrar oss att läsa upp biskopens hälsning. Är det så mycket att sura över? Nja, främst slås jag av insikten att vi verkligen har ett lag med A-präster och sedan ett med B-präster. Jag tror det är förödande.

Jag ska läsa upp biskopens brev som är ett brev till "kära vänner" - varför de andra inte ska få en hälsning kan man undra. 15 rader att läsa upp. Jesus kallas konsekvent "den som kommer" med poängen att "den" vi väntar redan har kommit och är den som ska komma i dem vi möter. Hur gör jag nu?

Jag hade ju tänkt predika om det kyrkligt undflyende språket och tänkt mana församlingen att tala distinkt om just Jesus med ett antal kristologiska markeringar. Ihop med Jesus Kristus som bär upp tillvaron får vi vara och kallas att avlägga den goda bekännelsen om Jesus. Predikar jag så, kan församlingen bara uppfatta att jag gisslar biskopen.

Jag blir inte alltmer renlärig. Jag blir bara alltmer purist. Det kan väl aldrig va trist? Jo, det kan det. Tröttande trist - men vad kan man göra åt saken?

Pastoratets kyrkblad har dock kommit. Det skulle kunna muntra upp mig. Jag blev likväl inte glad. Finns det - oss emellan - någon som blir glad av församlingsblad? Vad säger "den" som redan har kommit när Han läser publikationerna? Tänka sig att av frälsningen kunde något sådant som församlingsblad bli konsekvensen! Från Frälsarens horisont där på korset kanske det skulle kunna uppfattas som lätt överraskande?

I Lübeck har jag dock under julmarknaden sett barn skynda till krubban vid rådhuset och sakkunnigt kommentera gestalterna. The Real Thing behåller sin lockelse. Trots allt. Dysterheten lättar något.

11 kommentarer:

 1. Prata inte skit om församlingsbladet. Det har mycket högt läsvärde, därför att det är lokalt. Just därför är det väldigt viktigt att det håller god kvalité.

  SvaraRadera
 2. Snart kanske Jesus kommer på riktigt. Se en videoföreläsning över ämnet "Vilddjurets märke"!

  Vilddjurets märke

  John S. Torell
  16.11.2011  INTRODUKTION TILL DENNA VIDEO-PREDIKAN

  Året 1983 predikade John S. Torell en predikan som hette "VILDDJURET." Det har nu gått 28 år sedan dess och mycket har hänt både i de kristna församlingarna och I världen. Förutsägelserna som blev sanna!

  Den 29 april, 1982 ägde ett historiskt möte rum I staden Närpes, Finland. Den välkände svenske pingstpastorn Kjell Sjöberg mötte John S. Torell, som överlämnade en kopia av sin bok ”Bibelns Budskap I De Yttersta Dagarna”. Nästa dag möttes de igen, och då var det en skakad Kjell Sjöberg som sade till John Torell, att om det är sant som du skrivit in denna boken, då har hela min världsbild förändrats. Ge mig tid att kontrollera om det är sant vad du har skrivit, och jag skall återkomma till dig.

  Den 14 juni, 1982 skrev Kjell Sjöberg ett brev till John Torell, och bekräftade att vad som stod I boken var sant och att Kjell nu planerade att forska i detta ämne och skriva en bok på svenska om detta för att varna det svenska folket. Kjell reste ned till Jerusalem och forskade på det Hebreiska Universitetet Kabbalah fakulteten och det han fann där var mycket skrämmande.

  Sjöberg och Torell hade en livlig korrespondens samt telefonsamtal under de nästa 12 månaderna, där man delade med varandra material som behandlade ämnet om Antikristus och Judarna. I slutet av 1982 skickade Sjöberg en kopia av sitt manuskript till sin nya bok, som han kallade för "Kom till Förstånd! Låt Varna Er." Men när boken trycktes 1983, var det delar som hade blivit borttagna ifrån det ursprungliga manuskriptet.

  Sjöberg fick ett oerhört tryck på sig ifrån svenska judar , samfundsledare och ifrån frimurare och resultatet blev att Sjöberg tystades ned och hans organisation "Förebedjarna" blev sönderslagen. Sjöberg tvingades att offentligen bryta alla förbindelser med Torell. Kurt Olsson ifrån Kassettmissionen I Malmö blev hotad till döden, och skrev ett offentligt brev som blev publicerat I olika kristna tidningar I Sverige, där han tog helt avstånd ifrån Torell, efter att ha sålt mer än 20000 av Torells predikningar på kassett I Sverige. Andra medarbetare till Torell I Sverige blev också hotade till döds, och hela den organisation som Torell hade byggt upp under mer än 10 år blev också sönderslagen.

  Kjell Sjöberg avled år 1997 och de flesta medarbetarna till Torell har också avlidit.

  Den 10 November, 2011 talade Torell in ett nytt budskap till de Nordiska folken med titeln "Vilddjurets Märke." I detta budskap läser Torell upp de sidor som blev borttagna ifrån Sjöbergs bok och sedan utvecklar han vad som har hänt de sista 28 åren och hur nära vi nu är till ett totalt kontrollsamhälle, som kommer att vara tillgängligt för den man som Bibeln kallar för Antikristus. Du som är född efter 1965 har ingen aning om vad som hände I Sverige under 1970 och 80 talet och vilka krafter som har format samhället i de Nordiska länderna som det nu är.

  Lyssna till budskapet, läs din Bibel och kolla att det är sant vad Torell citerar ifrån Bibeln, och gör sedan en stor undersökning på Nätet, och du skall finna att vad Torell har sagt tyvärr är sant. Om du inte har last boken ”Bibelns Budskap I De Yttersta Dagarna” så uppmanar vi dig att beställa din kopia idag, innan de tagit slut. Kom ihåg att denna bok skrevs innan det fanns personliga datorer och Nätet. Mycket av vad som profeterades i boken har nu blivit en verklighet.

  Sätt dig ned, tag fram din Bibel, samt papper och penna, och börja sedan att lyssna och göra anteckningar så att du kan kolla upp vad som sagts.

  http://www.youtube.com/watch?v=3xQIccUj3OQ

  SvaraRadera
 3. Jag skall försöka med något av en allvarlig lustifikation som kan lätta upp. Kanske är det så att det nuvarande kyrkosystemets A-präster egentligen är icke-präster om vi med A förstår (alfa privativum). Då skulle det betyda att kyrkosystemets B-präster är de egentliga prästerna eftersom de tillhör det bedjande laget.
  Thomas Andersson

  SvaraRadera
 4. Det borde väl räcka att sätta upp brevet på kyrkoporten eller kanske rent av byns anslagstavla. Man ska inte läsa upp andras brev. Rena 40-talet. BoR

  SvaraRadera
 5. Jan, jag har tittat på din länk och några andra med denne Torell, och ser att ni nu hittat till Dags blogg. Det ökända protokollet, judarnas makt i "Washington DC, or London or wherever you wanna go. They have the power" och andra konspiratoriska tankar av Torell, i långa predikningar. Men det hade varit lättare om du i ditt långa inlägg förklarade i klartext ditt budskap, så hade jag sluppit titta på knäppgöken.
  Foliehattshälsning!
  Olof Olsson

  SvaraRadera
 6. Olof! Introduktionen är John S Torells egna ord som du enkelt hade kunnat finna via en nätsökning. Det skulle ha varit citationstecken, en liten miss från min sida. Några "konspiratoriska tankar" i den länken jag gav är det alls inte fråga om utan till allra största delen ett stycke svensk historia som John S Torell på¨ett utmärkt redovisade. Istället för att i din okunnighet häva ur dig nedsättande epitet borde du följa upp vad han sade. Kärnan i budskapet är vad Kjell Sjöberg genom sin forskning hade kommit fram till. I det fallet är John S Torell en sanningssägare och som sådan har han fått utstå spott och spe, det är så det brukar gå till i denna världen där djävulen är gud. För övrigt blev Sjöberg och några till hotade, se 35 minuter in i videon. Detta är fakta som inte går att förneka.

  SvaraRadera
 7. Jan, Varför kan du inte framföra budskapet direkt, här i Dags blogg?
  /Olof Olsson

  SvaraRadera
 8. Olof, jag kan försöka men det får bli kortfattat för det är som Du skriver Dags blogg.
  Inom kabbalismen finns en riktning som tror att deras messias är en ”helig orm” som är fånge i en bottenlös avgrund eller abyss. Enligt deras rabbiner kan han inte komma loss själv och behöver hjälp för att komma upp till jorden. Finns två sätt att ordna detta på, antingen göra alla människor på jorden goda, kallas ”den höga vägen”, eller, som dessa rabbiner beslutade för länge sedan, att det skulle vara lättast att följa ”den låga vägen”, som är tvärtom, att göra alla människor onda; slå sönder all moral och allt som är gott samt förstöra nationerna på jorden. På så sätt tjänar de sin gud och man arbetar dag och natt för detta mål. När livsstilen hos oss ”hedningar” till sist har blivit totalt ondskefull och alla ”gnistor av godhet” är borta, först då kommer ”den heliga ormen” att stiga upp ur avgrunden för att börja sin världsregering med det judiska folket vid sin sida och alla vi andra som deras slavar.
  En bekant som sett videon skrev till mig: ” Uppemot 80 % av media kontrolleras av judar. Ser man på Sverige så äger judiska familjen Hjörnes: Göteborgsposten, alla Dalatidnignar, VLT och en mängd landsortspress. Den judiska familjen Bonniers äger: TV4, Expressen, Dagens Nyheter, Sydsvenska Dagbladet, Dagens Medicin, Dagens Industri, mm.mm. De icke judiska media som Aftonbladet, Svenska Dagbladet har ofta judiska journalister på ledande positioner som chefredaktörer
  etc. Det är svårt att överdriva deras inflytande, de kontrollerar svenskens attityder helt enkelt.”

  Om detta är sant eller inte får man ta reda på själv.

  SvaraRadera
 9. Jan, tack för ditt svar. Det finns en orm eller ett monster som inte är "fånge i en bottenlös avgrund" utan lever och frodas just nu. I din närhet.
  Olof Olsson

  SvaraRadera
 10. varför blev inte Torell själv hotad?

  SvaraRadera
 11. varför blev inte Torell själv hotad??

  SvaraRadera