lördag 29 september 2012

POSK-käringar bättre än Fiskmadamer

Kyrkomötesutskotten klarade av sina bestyr - med minsta möjliga tidsgräns för det mest arbetstyngda utskottet. Det heter så. Arbetstyngda.

Jag ska försöka skriva en upppsättning predikningar och hasta iväg till kyrkan - Skördefesten missar jag egentligen - så bloggen får begränsas till en indiskretion.

I ett av utskotten suckade POSK-representaten tungt när harvandet fortsatte. Den vänlige frimodige böjde sig då fram och viskade till henne: "Under nuvarande omständigheter uppfattar jag detta som en fejkad orgasm."

Det bästa är både att jag inte var den som snabbtänkt fällde repliken och att vi nu fått klarlagt att man kan lita mer på POSK-käringar än på Fiskmadamer. POSK-käringar tål mer. Möjligtvis tar de sig själva på rätt allvar, det som inrymmer skratt inför livets absurditeter - eller vad tror ni?

9 kommentarer:

 1. Rädda människor är farliga, humorfyllda människor är en tillgång. Ingen är ensidigt det ena, alla är komplexa. Detta sagt om de levande här, till vilka vi som kan skriva på bloggar hör. Om dem som inte kan det bör vi intet säga. Vi alla behöver påminna oss om den stundande dödens allvar när skapelsen går mot höstens nedbrytning och ta ur minnet fram vårens kommande, och evighetens dimension .bara fen jordiska döden kan befria oss från misstagen här, men bara frälsaren kan befria oss från deras skuld. Låt oss nalkas höst, död, med hopp och kärlek till både död och liv, så vi kan öva oss i mer barmhärtighet mot oss själva och andra, så lär Frans från Asissi, det håller för kärlek är evig, som skriften säger. / Magnus olsdon

  SvaraRadera
 2. Absolut! Posk-käringar verkar inte ha drabbats av den bristsjukdom som är humorlöshet. Nu finns det även andra åkommor som innebär olika former av "löshet" som exempelvis trolöshet, hopplöshet och kärlekslöshet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du borde skämmas! / Magnus Olsson

   Radera
  2. För det du skrev om sjukdom och kärlekslöshet. Finner det smaklöst att använda den kombinationen om medkristna även om de inte är namngivna poskare. /Magnus Olsson

   Radera
  3. Även kristna behöver tillfrisknas. Humorn är en del av medicinen :-)

   Radera
 3. Hade jag fått den kommentaren under ett tradigt möte på mitt jobb hade jag varit tvungen att rusa ut ur rummet innan jag exploderat av skratt.

  SvaraRadera
 4. Vilken bildad och upplyftande diskussion som herrskapet för och som tydligen kan resultera i explosioner av skratt!

  Kyrklig debatt på hög nivå - eller på Sandahlsk? Det är bara att välja, om det råder någon skillnad. . .

  Förundrad iakttagare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ert anonyma inlägg torde vara en illustration av vad ni önskar framföra. /Magnus olsson

   Radera