torsdag 23 augusti 2018

Förvirring är vår arvedel

Likheten mellan president Trump och Antje? Båda twittrar, fast hur är det med Antje? Hon tog twitterpaus den 8 juli, kan man se. Idag är det den 23 augusti. Och vi har inte hört något om markbränder, sommarhetta, klimatkatastrofen vi ser med egna ögon, migrationsdomstolarnas hanterande av den lag Antje var för och en hel del annat, där vi kunde behövt ledning. En fråga ställdes om flyktingarbetet i Torsdagsdepressionen och den fick Modéus II och enhetschefen Arvidsson besvara. De nämnde dock icke Frimodig kyrkas avgörande insatser, vilket Bloggardag förstrött noterade.

Det pågår tydligen en valrörelse också. Nog kunde Antje förväntats ha twittrat ut några djupa tankar. Nu kommer röstkortet till medborgare och en del andra. Man kan fråga om röstningen, tel 010-233 71 00. Bloggardag funderar på att ringa och fråga efter tips och råd på vilka man ska rösta. Ja så blir det när Antje inte styr och leder våra tankar.

Bloggardag har nåtts av informationen att anledningen till Antjes twittertystnad diskuteras runtom i Svenska kyrkan. Någon fann det troligt att hon inte ville förknippas med Trumps sätt att leda. Den andra förklaringen är intressantare. I en satir uppträdde Bintje Rösti och de illvilliga med faiblesse för den sortens humor skrattade. Bintje dyker upp fem minuter in i inslaget. Men det sägs att just detta tål inte Antje. Hållningen "mycket att skrattas åt tålte hon" är inte hennes. Och då har intresset för twitter gått förlorat. Det förödande visar sig ju också vara att humoreskerna i inslaget är autentiska citat från Svenska kyrkans kommunikationsavdelning. Jag ger hänvisningen, men också maningen: Skratta inte!
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=7002814

För att illustrera allvaret i den uppkomna situationen kanske Bloggardag behöver ge ett militärt och autentiskt exempel.
PÅ KA2 fanns en husmor, som naturen utrustat rikligt varför hon kallades "Pattlisa". Information om detta bland soldaterna allmänt använda nom de guerre nådde en dag batterichefen. Denne kapten var känd för att ibland blanda ihop begrepp i meningar. Som officer och gentleman lät han nu ställa upp batteriet på kaserngården och tog till orda:
-Det har kommit till min kännedom, röt han, att ni kallar Pattlisa för husmor.
Det började mullra och snart var skrattet allmänt. Kapten stirrade på soldaterna och ropade:
- Det är inget att skratta åt. Det är allvarligt. Det är djupt allvarligt!
Bättre kan det inte sägas.
- Det är inget att skratta åt. Det är allvarligt. Det är djupt allvarligt!
Bloggardag skänker bort repliken så att fler kan få nytta av den i skiftande sammanhang.

Är det då sant att eliten inte tål skrattet från folket?
Bloggardag känner till en präst som förekommit i de flesta nyårsrevyerna i den stad och på det ställe där han verkade. "Rätt", sa hans vän den socialdemokratiske förtroendemannen. "Den kommunpolitiker eller präst som inte förekommer i nyårsrevyn, har inte uträttat något av värde under året." Kunde ingen trösta Antje med denna insikt?

Finns det andra förklaringar till twittertystnaden? Har Antje tröttnat på pysslet som ärkebiskop, ser hon fram emot en tidig pension eller väntar på ett akademiskt uppdrag utomlands? Det är svårt att veta. Skeenden i Antjeborg undandrar sig gärna allmän insyn. Men stämmer bedömningen att vi med egna ögon ser en ledarlös byråkrati som löper amok, kan man väl förstå att det inte är konstigt att man längtar bort nångång.

Snälla människor försöker hjälpa Bloggardag ur hans iråkade klimatförvirring. Nu är inte hans problem att människan påverkar naturen och när en doktor i etik menar, att lösningen torde vara att för jordens skull avskaffa människan, tror jag på hennes bedömning av de konsekvenser som följer av månget klimatresonemang. Då bortser jag självfallet från mekanismerna när medier ska låta mig veta hur det är och trummar klimat dessa veckor, inga andra svenska problem. Jag vill egentligen veta mer om hur migranter/invandrare ser på Sverige. Är vi fiender vars bilar kan brännas? Är svenska kvinnor fritt byte? Ska andra bestämma hur kvinnor ska klä sig, med risk att de annars utsätts för skymfande tillmälen? Ska de nyanlända på lite sikt ta över landet och på väg dit försöka hindra en del äktsvenska aktiviteter? Ska de trakassera homosexuella? Jag vet inte så mycket om detta mer än vad jag läser hos exmuslimen herr Omar till exempel. Borde inte detta diskuteras? Kanske herr Omar pratar i fezen?  Liksom frågan om den där gymnasielagen borde ställas. Jag fattar inte heller vad som är läget. De som skulle få en chans att gå på gymnasiet kommer alltså att missa halva första terminen, är det verkligen bra? Vad säger SKR om det innevarande läget? Ska Bloggardag tröstas av att en del mindre kommuner likväl låter dessa elever börja. Men om det var fel? Detta är frågor som vi behövde få klarhet i.

Grundproblemet för Bloggardag handlar om den för så många självklara kopplingen mellan klimat och väder. Han nåddes nyss av nyheten hur det var sommaren år 1947, torrt och regn bara vid två tillfällen Vilhelm Moberg klagade. Jag levde inte då, men 1955 och 1959 och hur var det 1993? Stämmer det inte att år 1901 och 1914 uppvisade samma temperaturer som 2018? Och hur var det 1939? Tycks det inte vara så, att det då och då blir somrar av det slag vi haft, men nu i augusti ser jag gräset växa på vallarna. Vänta några veckor så kan också den skörden höstas in. Gräset måste klippas. En gång till: hur har ni säkerställt det entydiga sambandet mellan sommarens väder och klimat? Och för er som tror på Darwin, från ett darwinistiskt perspektiv, vad är problemet? För er som tror på Gud Fadern, som en gång ska göra allting nytt, vad är problemet? Skäll inte på Bloggardag. Problemformulera mera och förklara bättre!

Själv har jag läst en artikel som slår fast att Exxon visste om klimatförändringar på grund av människors aktiviteter för 40 år sedan, men det är inte den saken jag diskuterat. Jag pratar väder i första hand och bevisade samband. Klart att människor påverkar. Visste inte Rachel Carson något om detta redan dessförinnan, eller vad handlade hennes bok Tyst vår (1962) om? Människans påverkan på naturen genom kemi väl? Om detta hade Elin Wägner också skrivit. Hur vore det med förnuftiga samtal i stället för alarmism? Då kan man enkelt konstatera, att de flesta inte vet vad de talar om, de styr på förnimmelser och inte på kunskap. Det de menar sig veta har journalister bibringat dem. Sådant tycker alla docenter av kvinna födda illa om.

Förresten, är inte kampanjen mot kött illavarslande. Ska vi gödsla med konstgödsel i stället för med koskit av miljöskäl? Nu ser ni problemet i hela dess vidd. En riktig miljövän äter sålunda råbiff för att säkerställa tillgången på naturgödsel!

Detta blir Bloggardag en svår torsdag. Tidningsbudet har inte kommit. Är tidningsbudet sjukt eller har det inträffat en olycka? Ni trodde att Bloggardag skulle hantera tidningsabstinens och ynka sig själv över de icke-levererade tidningarna,när hans oro gäller medmänniskan? Då åkte ni dit!

39 kommentarer:

 1. Alarmism är en bra grej.
  Det är alldeles för lite alarmism i Svenska Kyrkan om förhållandet mellan praktik och teori, speciellt om man med det sistnämnda menar bekännelseskrifterna.
  I P1 orerade prästen Camilla Lif i programmet "tankar" för dagen (för den som lyssnade så är namnbytet från "Morgonandakt" högst begripligt) om en man som betytt mer för henne än kanske någon annan.
  Artisten Prince som bara var 157cm lång. Sentensen var att livet är en samling händelser som ödet styr, en livsåskådning som Paulus hade varit alarmistisk om ifall han hört det.

  SR:s humoravdelning fick verkligen in en fullträff med Bintje, inte minst blandingen av MTD-inslag, twittrande och fredagstacos.

  SvaraRadera
 2. Ingen torsdagsdepression i dag, tack för det!

  -Om den uteblivna åkomman beror på det uteblivna tidningsbudet eller inte, får vi inte veta av bloggaren. Men när KT väl kommer, blir han säkert uppiggad av Sofia Lilly Jönssons artikel - han gillar ju hennes åsikter, har jag förstått - om kyrkan, biskoparna och klimatet.

  Jag gillar också att hon betonar kristendomens aktivism (som behöver anammas mycket mer i Svenska kyrkan): att gå ut och göra alla folk till lärjungar. Alltså missionsbefallningen, som jag också sedan åratal tillbaka har betonat i många av mina inlägg.

  Sedan vore det av värde, om klimatdiskussionen "globaliseras" och nyanseras; vad hjälper det om vårt land vidtar alla tänkbara åtgärder för att hindra farliga utsläpp, när länder som Kina, USA och en rad andra fortsätter som om inget har hänt?
  Jag tycker mig märka att bloggaren också funderar i samma banor.

  Alltså - till bloggens ständiga kritiker av folkkyrkan! - ni alla: gå ut och gör alla människor till lärjungar i stället för att hacka på kyrkan!
  Följ Sofias och min uppmaning. Låt Svenska kyrkan få lugn, arbetsro, stabilitet!

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar inte ha gått upp för BOD att hackandet på SvK grundar sig i att organisationen inte visar att man önskar gå ut och göra alla folk till lärjungar till den uppståndne Jesus Kristus.

   "Omvänd dig till Jesus Kristus och tro evangelium" skulle nog snarare vara ett välkommet utrop från en biskop. Eller varför inte från det stora antalet förtroendevalda unisont?

   Radera
  2. Vad är en lärjunge då, Bengt Olof? Lärjungar är de som samlas vid Mästarens fötter, lyssnar till honom, äter med honom. Kort sagt: firar gudstjänst.

   /Laikos

   Radera
  3. Peter T,

   -Som om Du har gått ut och gjort detta, Du som bara hackar på vår kyrka!

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  4. Bengt Olof Dike har väl ingen aning om vad gjort eller vilket ordval som jag använde i predikan 6/8.

   Att kag sedan hackar på Bengt Olof Dikes argumentation innebär inte att jag hackar på kyrkan, de är nämligen inte identiska.
   Har BOD något emot mitt önskemål om att biskopar och förtroendevaöda med en mun skulle utropa "Omvänd dig till Jesus Kristus och tro evangelium"?
   Då kan man ju undra vad för slags mission kyrkan ska bedriva om inte just denna?

   Radera
  5. Det vet jag, Peter T,

   -Men jag vet, Peter, vad du skrev ovan och att du ofta hackar på - just vår kyrka. Att du säger att Din hacka slår på mig gör mig inget. Men låt bli Svenska kyrkan, ty den har inte gjort Dig något ont.
   Eller har den det? Berätta i så fall vad, tack!

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  6. Nu kanske jag har börjat få dåligt minne p.g.a. ålderdom, men jag kan inte minnas att jag speciellt ofta hackat på SvK.
   Att jag i sak kritiserat vissa företrädare - i synnerhet de politiska partierna - för vad jag ser som avsteg i praxis mot bekännelsen, kan knappast sägas vara att hacka på kyrkan.
   Ett "wake-up-call" görs av välviöja får att rikta kursen rätt.
   Har Dike inte läst Rousseau?

   Radera
  7. I en riktning, Peter T,

   -Är då Din välvilja bara enkelriktad?

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  8. Välvilja att rikta fokus på att göra folk till lärjungar, ja.
   Att vilja göra folk till lärjungar är en enkelriktad vilja.

   Radera
 3. Vandraren upptäcker till sin förvåning att det kanske är bra med klimatförnekelse, åtminstone om man ser till miljövänligt beteende. Man lär sig något nytt varje dag.

  https://psychologyandtrees.com/2018/04/08/klimatfornekare-ar-mest-miljovanliga/

  Vandraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ludomaner kräver spelförbud, alkoholister torrläggning, sexmissbrukare internetfiltrering och förbud mot osedlig klädsel, smygrasister öppna gränser, konsumtionsmissbrukare utbudsbegränsningar, penningkåta socialism, karriärkåta jämlikhet i utfall - och mammonisterna och karriäristerna blir ofta verkligen rika och gör karriär på sina narrativ. Se på 68-ornas framgångsrika marsch genom institutionerna! Se på den jämlika politiska klassens berikande av sig själv och framgångsrika segregering i boende, barns och barnbarns skolgång och konsumtionsvanor!

   Är man svag i anden, ropar man gärna efter batongen, censur och politiska tvångsåtgärder. Kanske efter sharia.

   Lars Jensen

   Radera
  2. Det ligger mycket i det du skriver, Lars Jensen. Jag kommer osökt att tänka på Göran Greider som ville ha skatt på godis eftersom han inte kunde låta bli att köpa. Vidare har de mest giriga människor jag träffat varit vänsterpartister.

   Det är väl det där gamla vanliga att som man känner sig själv känner man andra. Kan man inte låta bli att köpa godis, är man girig eller slarvar man med miljön tror man att alla andra är likadana och kräver åtgärder.

   Radera
 4. Anders Stenström23 augusti 2018 kl. 11:41

  Förhållandet mellan 'klimat' och väder kan liknas vid det mellan 'konjunktur' och priser och löner. Klimatet är det aggregerade vädret. I vissa sammanhang definieras klimatet av väderdata i genomsnitt över trettio år. I andra sammanhang av fenologiska, ekologiska och andra resultat: domineras landskapet av pinjer och olivträd råder medelhavsklimat, ligger isen året om är klimatet arktiskt. Väder och klimat är alltså inte två separata ting.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte separata men inte heller ekvivalenta eller identitära? Det kan vara ett visst slag av väder utan att detta väder omedelbart ska tolkas som klimat, eller?

   Radera
  2. Varför larvar du när det gäller klimatet? Det känns en smula genat.Säg inte att du vet inte varifrån man kan hämta tillräckligt hållbart kunskap i frågan? Minimikravet för en docent är förmågan att gå till källorna.Minnesbilder från dom varma somrar är inte identiskt med källforskning.

   Radera
  3. Förhållandet mellan väder och klimat är lite som förhållandet mellan gudstjänst och kyrka.
   En gudstjänst beskriver inte entydigt tillståndet i en kyrka, men många gudstjänster över tid och med geografisk spridning visar på trenden vart kyrkan är på väg.

   Radera
  4. En minst lika bra indikator på klimat som sommarhetta är kanske vargavintrarna. De har nog enligt min mening blivit färre. Åtminstone i södra Sverige.

   H.G

   Radera
  5. Anders Stenström23 augusti 2018 kl. 20:23

   Inte ekvivalenta eller identitära utan som jag skrev: klimat är aggregatet av väder. Det kan inte vara ett visst slag av väder utan att det därmed utgör ett litet inslag i klimatet.

   Radera
 5. BOD,

  Skulle vi efterfölja din fromma uppmaning som låter bra men som allt annat från dig mest är munväder måste vi först tala om för alla att de endast undantagsvis finner kristen tro och lära hos SVeK. Dit är det därför ingen vits i att hänvisa dem till. Visst finns det ännu öar- snabbt försvinnande om än tydligen inte tillräckligt snabbt för politrukerna. Oavsett ,lyssnar de till SVeK får de lära sig MTD och inte kristendom. Där talas och bedrivs MTD-religion som möjligens kan ge tröst men ingen frälsning och därför i sak är värdelös.Då kan de lika gärna fortsätta vara "hedningar" ty skillnaden är minimal.

  Inte kan vi heller luta oss mot de förtroendevalda om du är typen för dessa ty någon mer faktablind än dig får man leta efter. De andra vad de än kallar sig agnostiker, sökare , utövare av annan religion ja rebna ateister- de är åtminstone ärliga i sina göranden och utlåtanden.

  De flesta av de sk "förtroendevalda" som styr och ställer medger t ex att de skulle lämna direkt om arvodena uteblir.

  De fåtaliga, ideellt arbetande må ha sin eloge samtidigt som man bara kan beklaga att de samtidigt är helt maktlösa gentemot Antjeborgs och politrukernas propåer som inget har med kristen tro och lära att göra.

  //HH

  SvaraRadera
 6. Vilken är källan, HH?

  -Nu berättar HH att de förtroendevalda i Svenska kyrkan inte är kristna; deras arbete har nämligen inget med "kristen tro att göra".

  Vilken grund har signaturen för denna kollektiva dom över tusentals ideellt hårt arbetande människor i Svenska kyrkan? Hur kan han bevisa att ingen av dem är kristen?

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste in intressant artikel i Dagen: https://www.dagen.se/debatt/fredrik-lignell-nar-kristna-blir-nyttiga-idioter-1.1190384

   Radera
  2. Man kan vända Lignells argumentation. Om den svenska kristenheten som nu envetet försvarar och förstärker rådande progressivism och den utbildade, globala klassens likgiltighet för Sverige, svenskarna och dessas framtid, kommer kristenheten att göra sig själv obsolet och reducera evangeliet. Maktens kreatur brukar så småningom avlivas som uttjänta, när de fullgjort sin tjänst. /smun

   Radera
 7. Some representant för den största invandrargruppen i Sverige, känner jag mig utmanad att svara på några av dom frågor BloggarDag brottas med.

  Jag vill återge en fundering som jag hörde ifrån i vanligt fall pålitlig källa: Nämligen, finnarna är bittra att det stanade så mycket stöldgods från kontinenten i Sverige efter all dödande och annat blodig verk på kontinenten under hjältekonungarnas tid.Man byggde slott i Sverige och Finland fick nöja sig med koja.

  Den stora arbetslösheten i slutet av sextiotalet gjorde det att det fans gott om folk som inte hade annat att göra än komma till Sverige och kolla om det var dags att Sverige släpper något från det kontinentala bytet till Finland. Det ville Sverige inte.

  Nå, då stannade många här och brist på annat bosatte sig i dom tomma lägenheter som fanns efter miljonbygget och började jobba på de lediga job som det fanns got om.

  Alla var inte gods bästa barn och hamnade bakom lås och bom för att vila en stund.Men dom flesta kunde köpa en begagnad Volvo eller Saab för att skryta med hemma i Finland på semester. Det gick några årtionde och barn blev svenskar och tycker att det var klokt att komma till Sverige eftersom härifrån det är kortare till kontinenten och USA. Ingen hamnar i finkan längre mer än urbefolkning gör.

  Vad kan vi lära oss av detta? Jo, om några generationer är alla problemflyktingar som svenskarna är de mesta. Kolla bara hur det gick för tyskar som kom hit på 1300-talet och valloner från 1600-talet . Det ordnar sig ,ta det lugnt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wikipedias lista på slott och herrgårdar i Finland är mycket riktigt ytterst tunn. Motsvarande lista bara för Mellansverige är fullmatad som småhusbebyggelsen utanför en hyfsat stor stad. Kanske gjorde de många rysskrigen och härjningarna landet osäkert. Kanske var avsaknaden av bättre jordar en begränsande faktor.

   Markku har alltså i den delen rätt. Att invandringen från den fattiga delen av världen, och då särskilt av muslimer, skulle sluta på motsvarande sätt som integrationen av finländare och balter, kan vi redan idag säga är fel. Gjorda studier visar att integrationen i andra generationen av icke-europeiska flyktinginvandrare blir sämre än i första. I tredje ännu sämre. Det är ett stort experiment som genomförs. Allt talar för att experimentet misslyckas. I dagens Kvartal behandlar den f d VU-ordföranden Malcolm Kyeyune "en framtid man i sina mörkaste stunder inte längre mäktar bortförklara; en uppgiven acceptans inför att ljuset i slutet på tunneln bara är lyktorna hos ett ankommande tåg":

   https://kvartal.se/artiklar/3892/

   Markku är bara att gratulera att han utrustats med sisu och ett okuvligt optimistiskt sinnelag! Sådana som han gjorde den svenska stormakten stark på slagfälten.

   PP

   Radera
  2. Jag försökte hitta artikeln du hänvisar till men jag misslyckades. Men när det gäller icke-europeiska flyktingar är det omöjligt att jämföra med finnar. Dom har varit i landet ca 15-20 år som mest.Det finns inga andra och tredje generationer.

   Som bekant , det finns problemområde där skolresultatet är icke tillfredsställande men alla icke-europeiska invandrare bor inte i dom områden. Flyktingar som bor utanför storstäder klarar sig hyfsat. Vilket är logiskt , eftersom dom får bättre undervisning i skolorna där. Dessutom , icke europeiska flyktingar , dom som har kommit på senare år kommer från länder som Irak, Afghanistan och Syrien. På grund v flera årtiondes krig varken deras föräldrar eller barn har haft möjlighet att skaffa sig ens en grundläggande skolutbildning. Det kommer att dröja ytterligare några generationer innan man kan jämföra deras prestationer med urbefolkningens.

   Radera
  3. PS PP
   Vi är inte längre stolta av att även vi deltog folkmord och etnisk rensning när det begav sig. Sedan dess vi har nöjt oss att försvara vårat eget och även det svenska . Hade vi förlorat den sista striden hade Sverige varit den nästa munsbiten för den stora östliga grannen.

   Radera
  4. Av de många som emigrerade från Iran efter 1979 så måste man väl ändå påstå att de är välintegrerade idag?
   I synnerhet om man mäter integration i sysselsättningsgrad?
   En stor grupp väl integrerade utomeuropeiska immigranter på mindre än 40 år.
   Vad säger att folk från närliggande länder som Irak och Syrien skulle lyckas sämre än iranierna i integrationshänseende?

   Radera
  5. Försvaret av både det egna och av Sveriges östgräns hedrar det finländska. Även idag är Finlands goda relationer med grannen i öst, medan man försiktigtvis behåller en rejäl knölpåk inom räckhåll, en tyvärr föga beaktad förebild för Sverige.

   Länken funkar. Kanske kopierades inte en avslutande slash?

   Lee Kuan Yew, Singapores förste president och långvarige styresman, har yttrat många svårsmälta saker:

   "I would say today, we can integrate all religions and races except Islam.”

   "Islam lends itself to a) homophobia, b) the subjugation of women, c) anti-semitism d) viciousness towards so-called apostates, e) authoritarianism and f) a somewhat medieval approach towards crime and punishment. And then there’s the barbarism of female circumcision, forced marriages and the notion that those who are not Muslims are not quite human, that their lives are worthless."

   Yews övertygelse ledde Singapore och dess huvudsakligen kinesiska och buddhistiska befolkning till utträde ur den Malajiska Federationen.

   PP

   Radera
  6. Integration fungerar ibland och ibland inte. I USA har man haft 400 år på sig att integrera den afrikanska befolkningen. Man har fortfarande raskravaller...

   Radera
  7. Iran är ett intressant särfall. En gammal bok- och högkultur där bildning värderas och hedras i samhället. Man glömmer i Iran sällan att titulera med utbildningstitel. De iranska flyktingarna tillhörde den förra samhällseliten och omfattade en till den nutida religiösa samhällsomdaningen kritisk attityd.
   /Ryszard

   Radera
 8. Glädjande att Bloggardag uppskattar Pär Lagerkvists diktning!

  Jonas M

  SvaraRadera
 9. BOD,

  lär dig att läsa innantill och kommentera vad jag skriver inte vad du läser in!

  //HH

  SvaraRadera
 10. Vill bara tacka för länken till inslaget om pastor Anna greta och biskop Bintje. Det var sanslöst bra.
  Ylva Willborg

  SvaraRadera
 11. BOD,

  Kanske du för tydlighets skull borde förklara när ett updrag är ideellt och när det inte är det? Du talar om dina tusentals-ja jag känner många som arbetar helt ideellt , dvs inte tar ut ett öre i arvoden. TYvärr är dessa ideellt arbetande oftast också i positioner där de inte på ngt sätt kan påverka besluten utan bara har att med beklaganden följa dekret uppifrån. Dekret som sannerligen inte utkommer från ideellt arbetande politruker / anställda.

  Hur är det annars. Tillhör du den där gruppen ideellt arbetande " förtroendevalda" politruker som du gärna hänvisar till? Hur mycket arvode kan man då motta och fortfarande hävda sig vara ideellt arbetande?

  För mig vra det vara minst sagt lika flytande gräns som när politruker / politiker försöker(?) skilja mellan vad som är gåva och vad som är muta.

  //HH

  SvaraRadera
 12. HH,

  -Dekret uppifrån? Från vilka då och i vilket syfte? Jag känner inga sådana dekret.

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
 13. BOD,

  Nej du är ju faktaresistent så det förvånar mig inte. Var du lika faktaresistent som journalist och som sådan representant för den kåren liksom i dag för politrukerna så Gud hjälpe. Något annat kan vi inte hoppas på om så är.

  Blind och döv för vad som sker men kompenserar det med faktaförvrängning och rent lögnaktiga påståenden inger inte precis förtroende.

  //HH

  SvaraRadera
 14. HH,

  -Det var inget vänligt svar på en vänlig fråga. Bara en ny utgjutelse.

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
 15. BOD,

  Kanske inte men sant . Noterar också att du som vanligt ställer frågor men aldrig besvarar ställda. Alltså -hur är det

  1, Varför tjatar Du om dessa tusentals ideellt arbetande när det inte är dem jag och andra irriterar oss över.

  2, Räknar du dig själv som ideellt arbetande trots dina arvoden och om så -hur höga får arvodena vara för att övergå från ideellt arbete till lönande arbete.

  Notera vänliga frågor men antagligen som vanligt utan svar att invänta eller om svar typ goddag yxskaft.

  //HH

  SvaraRadera