torsdag 17 maj 2018

Lite bortom Antjeborg

Världen äs så stor, så stor och den bör förstås utforskas. Svenska kyrkan har journaliststipendier, ser jag. Man ska vara journalist och intresserad... Saken gäller Tanzania och internationellt arbete. "Fokus är genusfrågor & #srhr." Det handlar om att Svenska kyrkan arbetar med lokala krafter i Tanzania för att stärka kvinnors rätt att äga sin kropp och sin framtid, får Bloggardag veta.

Nu ställer reflektionerna upp sig i dubbla led med rättning vänster, armbågs lucka samt 1.25 till ledet framför. Vad det avståndet kallades när jag begynte i krigsmakten får man inte säga längre.

Första reflektionen
Förr i världen, dvs t ex förra veckan, hade de fåkunniga tänkt att en studieresa för journalister till Tanzania skulle handla om vad den evangeliska kyrkan där egentligen tycker om samkönade vigslar och hur det är att "jobba" (som det heter) som biskop när det gång på gång måste invigas nya kyrkor på grund av väckelse. Frågor om prästbrist i denna situation kunde också vara intressanta.

Andra reflektionen
Genusfrågor i fokus – men vore det inte mer grundläggande just för en Svenska kyrkans studieresa att sätta Jesus-frågan i fokus? Skulle det egentligen inte vara mer utmanande? Och förvåna journalister, som därmed utifrån förvånade nya insikter skulle skriva annat än schablonartade bidrag? Det kunde bränna till i Sverige...

Tredje reflektionen
Det är självklart att kvinnors integritet ska värnas, men om vi tänker efter så har väl ingen av oss, ingen enda, någon som helst "rätt att äga sin kropp & framtid". Det de kallar rätten är bara nåd. En gång kommer min kropp att svika mig. Och framtiden? För somliga av oss ligger livet mer framför än framtiden. Bloggardag är inte dum i huvudet. Han kan ana att de som ordnar studieresan och själva följer med i tjänsten avser något annat. Men skriv det då!

Fjärde reflektionen
Som man ropar i skogen får man svar och de svar som de hugade och hågade journalisterna återkommer med, blir till artiklar vi får läsa om genusfrågor & #srhr. Srhr betyder sexuell och reproduktiv hälsa. Där bränner frågan om abort till för somliga...

Val av resmål och val av ämnen är av intresse för oss, medge det. Vad är det den som ordnar studieresan egentligen vill ha journalisterna att göra och vem bestämde det? Kyrkostyrelsen?

Lite bortom Antjeborg var det liv och rörelse i går. Sannolikt i Antjeborg också. Tänka sig att det utan begripliga skäl lämnas ut en maskad version av en handling som berör något som juristerna sagt nog inte är särskilt sannolikt. Nu har en välrenommerad advokatbyrå tagit sig an fallet. Men riktigt vad det går ut på, får vi inte veta. Ska Överklagandenämnden denna torsdag tvingas fatta ett snabbt beslut, för nog vill vi veta vad saken gäller innan det stora firandet? Med skära ballonger? Vad säger Kyrkostyrelsen? Vem tar det kyrkopolitiska ansvaret för att Svenska kyrkans medlemmar inte får någon insyn i en fråga som nog utan vidare ska vara transparent?

Antagligen har Bollebygds pastorat fattat hur detta kommer att fortsätta. Där ska, ser Bloggardag på hemsidan, förändringsarbetet förberedas under sommaren. Förberedas! I en mottagningsgudstjänst ska sedan kyrkohandboken välkomnas efter sommaren. I Bollebygds pastorat har man enligt Bloggardags mening bedömt situationen så, att de juridiska komplikationerna kan vara utredda först om ett drygt kvartal. De kloka kanske ska göra som Bollebygds pastorat, ingenting i pingst, förberedelser under sommaren och sedan ett välkomnande av kyrkohandboken därefter. Kan Bollebygd, kan alla. Då kan man passa på att välkomna Artos gudstjänstbok samtidigt!

Något hände tidigt denna morgon. I postlådan fanns ingen Torsdagsdepression. Bloggardag vacklade in med de andra tidningarna. Vad skulle nu hända med själva torsdagens mentala innehåll? Han prövade att kolla på nätet, men det är inte samma sak. Gud är god. I Östra Småland/Nyheterna hade kyrkokansliets Ewa Almqvist svarat på gårdagens lilla inlägg av Dag Sandahl. Torsdagen är som vanligt! Var verkligen beskedet Ewa gav sant? Får kyrkoherdar säga precis vad de vill?
http://www.ostrasmaland.se/debatt/kyrkoherdar-far-visst-saga-precis-vad-de-vill/

Bloggardag har beslutat sig för att inte ytterligare gräva ner sig i handboksfrågan men skrev svar till Ewa. Han grävde i går ner rosenplantor. -Luktar det rosor eller gubbsvett och deoderant? sporde Bloggardag. Svaret löd: -Sannolikt det sistnämnda. Precis så elaka eller sanningsenliga är människor. Vet dom inte det i Antjeborg. Bloggardag tröstade sig med gerbilungar och dvärghamsterungar. Gerbilungarna är sex stycken och hamsterungarna (i två kullar) fler än tio. Så har Bloggardag det. Idylliskt närmast. Det är då dribblandet i Antjeborg ljuder så skriande falskt.

Rosorna? I förrgår levererades ett lass jord. Ett lastbilslass med jord är trots allt rätt mycket jord som ska hävas ut. Bloggardag slet lite försiktigt med skyffeln. Då kom nya grannarna, frun och hennes bror, med skyfflar i hand. De är från Rumänien. -Vill du ha hjälp? Bloggardag skulle just svara på frågan och så här svenskt löd det: -Näe.. jo tack! Så löstes problemet snabbt och enkelt. Brodern berömde kvaliteten på jorden, han visste uppenbarligen vad han talade om. Jorden var nysållad och från en gård där besprutningsmedel och konstgödsel aldrig använts. Grannarna blir bjudna på festen när vi ska inviga rosenträdgården. Bloggardag log: -Det är ju ändå för er skull som rosorna blommar! Han är en riktig dansbanecharmör, Bloggardag. Det skulle man i förstone inte kunna tro. I Antjeborg tror ingen det.

Vill ni på nytt studera den maskade skrivelsen är det kyrkligdokumentation.nu som gäller. På så vis har ni ett problem att aktualisera vid förmiddagsfikat. Vad är det vi inte ska få veta? Ska misstänkt stöldgods bäras i procession på söndag? Kan präster och kyrkvärdar anmälas till åklagarkammaren misstänkta för häleri om de tar i boken och än mer om de bär den?


47 kommentarer:

 1. Med subjektivitetens utfällda vingar på irrfärdens analys!

  -Han måste ha haft det roligt vid författande av ovanstående inlaga, bloggaren. Jag ser framför mig leendet i mjugg, den egna tillfredsställelsen över den långa ordproduktionens innehåll och slutsatser.
  Den glädjen unnar jag honom så gärna: om han blir lycklig - om än för en dag eller några timmar - är han verkligen värd lyckan.
  Fast allt är ju fel i det som bloggaren - på fullt allvar tror är rätt. Detta beror förstås på att utgångspunkten för hans text är hans egen beskrivning av kyrkan, den egna fastlåsta bilden av Svenska kyrkan som också är karakteristisk för hans doakör. Logiken - eller snarare oviljan att rucka på de cementerade åsikterna - kräver då att analysens utgångspunkt är just de sistnämnda, varför andras (folk)kyrkouppfattning på förhand alltid är felaktig och förvrängd. Och detta även om en förkrossande folkmajoritet protesterar. Ty, resonerar bloggaren med doakörens ständiga instämmande som dov ljud- och något mer intensiv textmassa som kulisser, Ordet, Herrens ord, är inte underställt demokratins lagar och regler. Där går demokratins gräns.

  Men vem har då påstått att det förhåller sig, som bloggaren gör gällande? Bortsett ifrån att kulturkonservatismen sannerligen behöver få en chans igen som en välbehövlig motvikt till den radikala materialismen har nog vår kyrka ingen chans att återta förlorad terräng med mindre än det jag har föreslagit.
  Ringakta eller underskatta inte den, bäste bloggare.

  Den breda, folkligt förankrade kyrkan har chansen - om den vill ta chansen.

  Kyrkan måste ha förankring i verkligheten, dvs hos folket.

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och vad har denna kommentar med blogginlägget att göra? Det finns säkert en förklaring. Vem påstår för övrigt att det inte förhåller sig som bloggaren gör gällande om rosor eller om stipendier för journalister eller läget i just Bollebygd?

   Radera
  2. Och vad har bloggarens text med 6 miljoner medlemmars verklighet att göra? Finns det en förklaring?

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  3. Bengt Olof,
   det skulle vara av värde om du pekade på vilka sakfel BloggarDags text innehåll. Det skulle kunna föra debatten framåt.

   Radera
  4. "Ordet, Herrens ord, är inte underställt demokratins lagar och regler. Där går demokratins gräns."

   Menar du, BOD, att Herrens Ord ÄR underställt demokratins lagar och regler? Då gör du människan till gud och omfattar inte längre, enligt varje rimlig definition, en kristen tro.

   /Laikos

   Radera
  5. Svaret vad blogginlägget har med 6 miljoner kyrkotillhörigas verklighet att göra kunde minimeras till et: en av medlemmarna är bloggaren. Pars pro toto. Ett annat: det är de 6 som pröjsar.

   Radera
  6. Om bloggkommentaren enbart handlar om att håna bloggaren - har man då alldeles gett upp, bara några dygn innan förnyelsen ska träda i full kraft?an

   Radera
  7. OBS, OBS, OBS - ny blufftext med mitt namn!!!

   Så är det dags igen: någon har undertecknat texten idag, den 17 maj kl 10.00 "Och vad har bloggarens text..." med mitt namn.

   Den har jag alltså inte skrivit. vilket härmed meddelas bloggägaren. Därmed finns heller ingen anledning att kommentera invändningarna mot den.

   Bloggägaren upplyses i sammanhanget om att dataexperter kan få fram den skyldiges namn.

   Då detta slag av kvalificerad falskhet och smutskastning vid upprepade tillfällen har förekommit i kommentarsfältet vore det kanske dags att ringa in den som ägnar sig åt sådant.

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  8. Se det som en hommage, Bengt Olof.

   Radera
  9. BENGT OLOF tycks vara legio!

   /conspirator

   Radera
  10. BloggarDag kan väl se avsändarens IP-adress?/Paul

   Radera
  11. Det är väl alldeles uppenbart att inlägget 10:00 inte skrevs av BOD.
   Så fåordig tror jag inte att han kan vara någonsin.

   Radera
  12. Och Bloggardag tänker inte använda sin nådatid för att jaga ett Dike-spöke.

   Radera
  13. Men - om det nu handlar om upprepade falsarier?/Paul

   Radera
  14. Men kanske vägra släppa igenom ett inlägg från fel nummer?/Paul

   Radera
  15. IP-numret kan inte entydigt kopplas till viss person. Det kan dessutom variera över tid.
   /Per H

   Radera
  16. BOD: registrera dig som användare på Google. Då kommer detta inte att hända igen. Så länge du är anonym kan vem som helst skriva ditt namn.

   Radera
  17. Google kontrollerar inte att det är "real BOD" som registrerar sig som BOD, vem som helst kan göra det. :-(
   /Per H

   Radera
 2. Det där med att sekretessbelägga delar av handlingar ställda till Svenska Kyrkan verkar vara ett nytt grepp.
  Jag undrar om samma sak skulle ske om man imorgon begärde ut de brev från systerkyrkor om teologisk besinning i äktenskapsfrågan som cirkulerade runt 2009?
  Lutherska kyrkorna i Afrika var inte direkt glada.
  Men jag tror nog att teologisk information maskas före utlämnande, bara ekonomisk information.
  Det skulle dock visa på vad SvK anser är viktigast, Gud eller pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Teologisk besinning", det skulle man nog kunna skriva en doktorsavhandling i relijonsfilosofi.

   Elof Sundin, teol.dr, Skt Johannesgatan 16, Upsala C

   Radera
 3. Det är av högsta vikt att Överklagandenämnden kan sammanträda redan idag eller allra senast i morgon, så att alla kan bilda sig en mer fullständig bild av det som hänt. Som läget nu är kan ju mycket väl de första stämningsansökningarna lämnas in redan i nästa vecka (såvida inte de maskade delarna i sig kan uppfattas som en färdig stämning).

  Även om jag inte tror att risken är särskilt hög för att enskilda präster, kyrkvärdar och gudstjänstdeltagare kan hamna på de anklagades bänk i en framtida rättegång är förstås den moraliska skulden mycket värre än den eventuellt juridiska. Helt klart finns det personer som med goda skäl upplever sig bestulna genom de gudstjänstordningar som är tänkta att börja användas på söndag. Det ligger i SvK:ans intresse att lösa detta problem innan människor kan förväntas komma på gudstjänsterna. Jag tänker inte deltaga i någon gudstjänst i församlingar som använder den nya handboken förrän de aktuella problemen är lösta och jag vet att det är många som tänker precis som jag i den här frågan.

  SvaraRadera
 4. Rosor i god jord. Teologin också i gammal eller ny jord!

  Kyrkans journaliststipendier finns det en del att säga om. Det skall jag skriva en annan gång. Men att stipendierna inte alltid ges efter förtjänst och erfarenhet av kyrklig journalistik, kan jag redan nu säga.

  En rosenträdgård väntar tydligen i bloggarens marker.
  Jorden är levererad. Hoppas den är god, närande och därmed livskraftig.

  Är det teologiska jorden också detta. Ligger den alltid orörd genom årtusenden, eller kan den blandas upp med tanke på att Moheda inte såg ut likadant för tvåtusen år sedan som samhället ser ut i dag.

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ligger den alltid orörd genom årtusenden, eller kan den blandas upp". Låt oss gå till Skriften och höra vad den säger om sig själv.

   "För evigt, Herre, står ditt ord fast i himlen." Ps 189:1

   "Gräs torkar bort, blomster vissnar, men vår Guds ord förblir i evighet." Jes 40:8

   Himmel och jord skall förgå, men mina ord skall aldrig förgå. Luk 21:33

   "Amen säger jag er: Innan himmel och jord förgår, skall inte en enda bokstav, inte en prick i lagen förgå, förrän allt har skett." Matt 5:18

   "Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet." 1 Tim 3:16

   "Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en mörk plats, tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan. Framför allt skall ni veta att ingen profetia i
   Skriften har kommit till genom egen utläggning. Ty ingen profetia har burits fram genom någon människas vilja, utan ledda av den helige Ande har människor talat vad de fått från Gud." 2 Petr 1:19-21

   Att ha sina rötter i den myllan gör människa och Kyrka motståndskraftig mot tidsandan och människors nycker. Pröva!

   /Laikos

   Radera
  2. Bengt Olof,
   hos Gud äger ingen förändring rum, och därmed Hans Ord. Det är ju vår stora chans till slutfrälsning.
   Stig W.

   Radera
  3. Men Laikos, nu läser du ju bibeln bokstavligt och inte narrativt. Är du säker på att du passar in i SvK då?

   Radera
  4. Jag vet inte, PeterT. Jag är ju bara döpt, fostrad i barntimmar, söndagsskola, Ansgarsförbund och Kyrkans Ungdom och konfirmerad i Svenska kyrkan. Har lagt ner uppskattningsvis 10 000 timmar på obetalt barnarbete, firat mässa i stort sett söndagligen i 30 år, ställt mig till förfogande hos en biskop för att bli präst, sammanvigts med min hustru och låtit döpa mina barn.

   Det känns som en solid svenskkyrklig bakgrund snarare gör mig till en främmande fågel än barn i huset. Bitter? Ja, faktiskt.

   /Laikos

   Radera
 5. Uppmärksammade på Kyrklig Dokumentation den lilla sammanställningen av de 468 befattningar som 2016 fanns i Rosa Bunkern i Uppsala. Kommunikatörer och pressekreterare i kubik och chefer i kvadrat. Roande. Skrattretande. Fullgod anledning till utträde? Har Kirchenkanzlei det dubbla antalet anställda jämfört med hela Vatikanbyråkratin? Eller mer? Det blir lätt att förstå hur denna troligen sysslolösa, rimligen välbetalda byråkrati svävar ut i aktivism och progressiva världssamvetskampanjer. Något måste en ju ha att göra, förutom att hålla koll på Dag Sandahl och hans supportersvans! Producerar f ö inte BloggarDag ensam och ideellt mer än dessa löneträlande kommunikatörer tillsammans?

  http://kyrkligdokumentation.nu/kyrkokansliet1016.pdf

  Lars Jensen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att kommunikattörer och presslagda sekreterare skulle va undersysselsatta är en villfarelse hos dom som inte förstår hur vicktiga vi professionella opinionsbildare är. Utan kommunikattörer stannar Sverige, brukar vi säga. Hur skulle en annars kunna få rejält spinn på opinionen utan oss? Vi är värda varenda krona! Och beträffande att hålla koll på svansen, kan jag försäkra Herr Jensen att vi nogsamt håller koll. Åtminstone på Svanslösingen!

   Bill Master of Spinn, kommunikattör hos EKM

   Radera
  2. 468 anställda på Kyrkokansliet låter extremt överbemannat. När jag arbetade på Domstolsverket var vi ca 120 personer. Då skötte vi i stort sett all administration inkl. ekonomi av samtliga domstolar samt servade med information om ny lagstiftning, utbildning och liknande. Detta för hela domstolsväsendet.

   Radera
  3. Elisabeth, du glömde att Domstolsverket inte har sex miljoner medlemmar att övervaka.
   Det kan kräva en stor skara tjänstemän.

   Radera
  4. 468 själar, exakt samma antal som medborgare i Vatikanstaten (2014 års statistik).
   Inte illa.

   Elof Sundin, Uppsala

   Radera
  5. Kyrkans hus är ett gudaskänk, för enda vägen fram i nuläget är att bränna slut på pengarna. Jag säger, ju mer desto bättre enligt deviset som tidigare myntats här; hellre ett slut på eländet, än ett elände utan slut. I samma takt som folk ser att pengarna tar slut och framtidsutsikterna materiellt/statusmässigt blir sämre kommer det på ett organiskt vis bli öppna för "andra kallelser". Endast då kan det våras för SvK.

   Detsamma gäller kyrkomötet och allting. Låt det kosta på. Snåla inte. Det är framtiden det gäller. Vill vi ha något kvar att göra något välsignat av det nya millenniets första århundrade är det brådis.

   Detsamma om den nya kyrkohandboken kanske. Låt dem hållas. Sun Tzu: "När din motpart gör ett misstag, hindra honom inte utan förstärk hans rörelse".

   Hade de varit genuint begåvade så hade de förstått att de företräder en parasitisk kristendomstolkning som endast funkar när de kan hålla tillräckligt liv i värd-organismen (traditionell kyrklighet). De förstår inte det, utan tror i sin fåfänga att det är de som har fixat 40,000 000 000 i tillgångar till SvK.

   Radera
 6. Några av breven finns att läsa på Kyrklig samlings hemsida under fliken Dokumentation. kyrkligsamling.se Där man kan man läsa Dodomautalandet från ELCT (2010) och ett brev från Mekane Yesus-kyrkan i svensk översättning. (Tyvärr fungerar inte den engelska länken)
  Under fliken Dokumentation kan man också läsa en brevkonversation som Kyrklig samling hade med sju systerkyrkor!
  Yngve Kalin

  SvaraRadera
 7. Uppskattning av lumpaminnen är ofta rätt begränsad. Dock påminner situationen med khb 2018 och khb 86 en del om förhållandet mellan ksp 90 och ksp 58. Entusiasmen bland soldaterna för den nyare kulsprutepistolen från 90 var måttlig. 90an var visserligen nyare, men den var mindre, inte lika häftig och dess smatter var inte i närheten av den tidigare 58an.
  Johan Kalin

  SvaraRadera
  Svar
  1. KSP58 var grejer det, äkta belgisk kvalitet.
   Det är nästan att man blir sugen på en trappistöl bara vid tanken på den.

   Radera
  2. Peter T: Domstolar och Tingsrätter har inga medlemmar, utan servar hela befolkningen, således inte bara de som är med i Sv Ky. Och känner du att du vill sjunga jubelsånger över KSP58 är det nog bra att ta en Trappistöl, då Trappistmunkarnas för mig enda bestående intryck var att de inte fick tala. Har man druckit en Trappistöl förstår man varför...

   Radera
  3. När man fäste ammunition i banden till KSP58 så kunde man förutom de vanlig bronsfärgade patronspetsarna ibland mata in partoner med vita eller svarta spetsar.
   Även trappistöl går att få ljus, bronsfärgad eller mörk variant. Efter några riktigt mörka trappistöl kan man även få en Armour Piercing effekt av personlighetspansaret som kan vara lika effektfull som motsvarande färgspets på ammunitionen.
   Fast jag väljer nog hellre trappistöl än vapen i alla lägen i fredstid.
   Att jag i krigstid nog hellre väljer KSP90 än KSP58 beror förutom viktskillnaden - gubben börjar bli gammal - på möjligheten att ha stort magasin.

   Radera
 8. BOD,

  Du är inte lite förmäten. Du talar för sex miljoner? Tja idag är de väl snarare knappa sex men låt gå. Det verkar inte precis som om de hör av sig så vad vet du om vad dessa sex miljoner varav många nu funderar på att avgå och just inga tillkommer tycker och tänker?

  De bevistar likt dig just inga Gudstjänster, flertalet har dessutom just inget begrepp om vad Kyrkan lär och vari skillnaden mellan vad det PK-anpassade SVeK med sina anpasslingar till prelater, denna lekstuga och försörjningsinrättning för politruker lär. Inte är det vad den påstår sig lära -det måste man vara politruk för att kunna hävda och då inte ärligt utan i egenintresse. Du personifierar satiren med de tre aporna. En bild kanske har sett någonstans?

  Är du missnöjd med att du tycks sakna doakör? Trots att du talar för som du påstår sex miljoner? Dessa sex där de flesta vill riva ner och de andra bara av slentrian stannar kvar för "högtidsstunderna".

  Nej det är nog så att de flesta inser hur dumt och ogenomtänkt du uttrycker dig och inte vill blandas in i dina dimridåer av förvrängda fakta.

  De inser kanske även om du av naturliga skäl inte inser det att du ur deras synpunkt agerar nyttig idiot. Lämnar därmed fältet fritt för de andra något klyftigare att fortsätta sitt raserande / omändrande av SVeK utan störande moment?

  Är Du en "vän" av Kyrkan så vad gör då fienden? När det gäller att rasera denna så har då inga lyckats bättre hittills än dess välarvoderade förmenta vänner.

  //HH

  SvaraRadera
  Svar
  1. HH, tror du verkligen att Dike har 6 miljoner bakom sig? Måste ju isåfall vara världens största doa-kör...

   ES

   Radera
  2. https://sv.wikipedia.org/wiki/Elof_Sundin

   Radera
 9. ES,

  Nej jag tror det inte men det gör BOD.

  //HH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ett falsarium!

   -De som kritiserar mitt påstådda inlägg om sex miljoner medlemmar har tydligen inte läst vad jag slog larm om: att någon, som vill mig illa, har fejkat texten.

   Detta har som bekant hänt tidigare och kommer säkerligen att hända igen. Nu har dock bloggaren meddelat att han inte bryr sig om att hans blogg gång efter annan manipuleras.

   Skulle han vara lika passiv, om någon skrev i hans namn?

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  2. Men gör något åt detta falsarium då BOD! - Du är ett öppet mål när du skriver anonymt och inte ens gitter att logga in dig på ett anständigt vis, utan envisas med att skriva som anonym! Ta hjälp av någon datakunnig om du inte fixar det själv. Hur ska vi andra annars bara kunna scrolla förbi dina inlägg, då vi hört dina liklydande uppstötningar alltför ofta oavsett blogginlägg? Vi kan dig, BOD! Pseudo-inlägg leder ingen vart, och du har uppenbarligen folk här som är mer trötta på dig än vad jag är (nej, jag har aldrig skrivit något i ditt namn!), så då ska DU agera! Gitter du inte göra det - håll då för evigt tyst! - Eller gilla läget.

   Radera
  3. Till Anonym, som skrivit den 18 maj 2018 kl 18.00!

   -Du bör hålla dig för god för att beskylla mig för att skriva anonymt, när det är du själv som gör det!

   Kasta inte sten i glashus med också andra anklagelser, som Du riktar mot mig. När sakargumenten tryter är det detta slags "uppstötningar", för att använda Din egen vokabulär som tydligen gäller!
   Men de imponerar inte, om Du tror det.

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  4. Den gode BOD uppmanas att titta lite på valmöjligheterna under rubriken Svara som:
   Där kan man välja Namn/webbadress eller flera andra väl än Anonym.
   Notera versal begynnelsebokstav.

   Radera
 10. Det måste väl vara avsändaren som "äger" texten och har rätt dela den komplett med vem han vill?

  Alltså, "välrenommerad advokatbyrå" ger texten för publicering till kyrkligdokumentation.nu om den senare ber snällt?

  SvaraRadera
 11. Greate pieces. Keep writing such kind of info on your blog.
  Im really impressed by your blog.
  Hey there, You have done a fantastic job. I will certainly digg it and in my view suggest to
  my friends. I am confident they will be benefited from this website.

  SvaraRadera