lördag 23 juni 2018

Midsommargenerositet

När folk firar midsommar blir det inte säkert återhållet på själva midsommardagen. Det är inte mycket att säga om. Alltså släppte jag igenom både tillmälen och argument för  snapsande i kombination med bilkörning. Detta betyder inte att tillmälen eller snapsande i denna kombo rekommenderas, men inblicken i svenskt själsliv en Midsommardag kunde jag inte undanhålla läsekretsen. Och man ska vara generös i midsommartid. Detta sagt kanske kommentatorer som  vet att värdeomdömen inte tillför resonemangen något i sak likväl kunde vara snälla trots skarpa resonemang? Ungefär tanken som väcks av sommartidens generositet.

4 kommentarer:

 1. Hurra för BloggarDag!

  /John

  SvaraRadera
 2. Kan bara instämma!
  Arg kyrkomedlem

  SvaraRadera
 3. Vad? Är det någon som tror att jag snapsar påmidsommardagens förmiddag? Nej, inte ens i går blev det snaps men jag hade inte tackat nej om tillfälle givits. Misstanke om snapsande ska man bara misstänka om jag plötsligt uppvisar ett milt och stilla sinnelag här på bloggen och menar på att alla ändå är ena hyggliga prickar trots allt.

  SvaraRadera
 4. Man ska vara aktsam med bilkörning och snaps. Men normalproblemet i SvK tycks idag mer vara avsaknad av snaps. Nog hade damerna kring Lederskan i Antjeborg behövt ett par ibland. För att skapa lite självdistans till den ohyggligt självrättfärdiga världsbilden. Kommer SvK klara av att köra ut de reformerta aktivisterna eller ska de till slut slå ihop skeletten av Missionsförbund och statskyrka, som de kört i botten med samma strategier?

  /TD

  SvaraRadera