lördag 25 januari 2014

Se sig tillbaka

I vanliga fall är det, som för LOTs hustru, farligt att se sig tillbaka men ska man se blogginlägget idag får man gå ett steg tillbaka. "Jag gjorde det", heter aktstycket. Yngve påpekar att han skrev en predikan för 3 e Trett, 3 årg GT . http://Kalin.nu/ordet

6 kommentarer:

 1. Att Kärleken är stark som döden blev tydligt idag när vi firar Pauli omvändelse på den sista dagen av böneveckan. Kristi kärlek tvingade Paulus till omvändelse på vägen till Damaskus. Precis som döden har sin udd i synden har Kristus sin udd i nåden och förlåtelsen. Kristus använde sin oxpik (kentron) för att med sin gudomliga pedagogik föra Saulus till att bli St. Paulus. Ibland måste sådant ske med kyrkogemenskaper som Sv Ky vilken i sin officiella gestalt agerar lika halsstarrigt som den oomvände Paulus.

  SvaraRadera
 2. Kentron är också - även på modern grekiska, exv på vägskyltar - 'centrum'. Kanske bör båda betydelserna av ordet användas i översättningar?

  KJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Paulus är kristocentrisk från början och fortsättningsvis.

   Radera
 3. NÅ, när ska domkapitlet i Växjö ta upp ditt brev i frågan? Och vem organiserar den *starka opinionsyttring* som borde stöda dig i detta?
  Det kan OMÖJLIGEn bara vara du, Dag som ska behöva driva detta!
  Har de fromma blivit stumma? fm

  SvaraRadera
  Svar
  1. När amen tystnar... - Fanns det inte en film som hette så?

   Gaisarn

   Radera
 4. Ersta har slutat att göra veteoblater (de köper in från Tyskland) och kör helt
  med glutenfria stärkelsekakor: Se: http://www.erstadiakoni.se/sv/oblatbageri/Bestallning/
  "Sedan årskiftet 2010/2011 bakas inte längre några vetemjölsoblater i vårt bageri utan endast glutenfria oblater. De vetemjölsoblater vi tillhandahåller är importerade från Tyskland. De är något mindre än Erstaoblaterna."

  SvaraRadera