fredag 10 oktober 2014

Ska vi föra samtal, eller?

Jag erkänner att jag är snuvig och kanske därför på dåligt humör - men det tycks mig som om somliga bloggkommentatorer söker upp en för dem passande blogg (enkannerligen Bloggardag) för att där kunna åstadkomma vad de aldrig skulle kunnat ordna med en egen blogg. Jag menar: inlägg eller utgjutelser som inte har med denna blogg att göra, dvs inte kommenterar eller korrigerar resonemang.

Jag har inget emot att trons basfakta upprepas - men det blir lite märkligt när det kommer inlägg efter inlägg som är utläggningar men inget annat. Jag ville ogärna ta bort dem men jag har fattat mod. De ryker!

Annars är jag alltid förtjust över bloggkommentarer. Somliga reder ut och andra trasslar till. Sån't är livet. Alltid lär man sig något. Om man för övrigt menar att någon är en idiot, kan det skrivas inlindat. Det förstås förstås inte idioten. Men vi andra.

Mängden kommentarer avslöjar väl också ett behov av samtal. Vi har få fora för den sortens samtal, de snabba och lätta.

I övrigt bör jag lovprisas för att jag också i detta eländiga tillstånd förmår blogga.
Bonnförkylning, också av lättare slag, slår hårt mot den manliga organismen.
Detta vet kvinnor - men förstår inte.


6 kommentarer:

 1. Ajajaj, nu är det dags att varna bloggaren. Senare domkapiteldomar verkar tyda på att sagda kapitels medlemmar läser de anklagades skrifter som oppositionen läser en regeringsförklaring - knappast med de mest välvilliga ögon. Oavsett vad Luther sagt om sådant.

  I inlägget ovan förekommer ordet "Bonnförkylning". Nämnande av den tyska staden "Bonn" kan väl inte vara annat än en hänvisning till taktfast marscherande, stöveltramp och massmöten. Så snart kommer det en ny anmälan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maja är upprörd så morrhåren vippar. Sandahl borde verkligen ha insett, att hans "Bonnförkylning", precis som HO gör, kunde tolkas som ett förtäckt angrepp på vår söta ärkebiskop och ännu en nazistkoppling.
   Hon tycker att Domkapitlet i Växjö nu måste agera på eget initiativ mot mansgriseriet.

   Det tycker Bill och Bull också!


   Elaka Katten Måns

   Radera
  2. Det hör väl till ämnet att fråga sig vad Dag menar med begreppet "Bonnförkylning"? Jag tror inte att han syftar på sin ärkebiskop + Antje, utan fastmer på die Altkatholische Kirche, med säte i Bonn. Skillnaden mellan de svenska reformkatoiikerna och Utrechtunionens gammalkatoliker består bland annat i att prästerskapet hos de förra kan lyfta väsentligt högre löner än kleresiet hos de senare./Bartholomeus

   Radera
 2. Viktigt kanske också att kommentatorerna uppmärksammar bloggaren oftare och inte börjar samtala med VARANDRA för mycket. Det blir lätt att diskussionen dras utanför bloggens ämne också då.

  En anonym en

  SvaraRadera
 3. Bloggardag: "Jag har inget emot att trons basfakta upprepas.."
  Har du då någonting emot att trons basfakta ifrågasätts?

  Bloggardag: " Om man för övrigt menar att någon är en idiot, kan det skrivas inlindat."
  Menar du att man kan göra personangrepp om man gör de med stil? I så fall håller jag inte med dig. Man bör alltid skilja på sak och person. Och sen är det ju så att det som vi ser hos andra finns inom oss själva.

  En anonym en

  SvaraRadera