måndag 7 januari 2013

Kl 12.30 denna den 7 jan

Kl 12.30 denna den 7 jan - dagen vi väntat på eftersom Dagens Seglora på nytt ska ut i sin publika miljö för att stå allt ont emot - ser jag att redeaktionen ännu inte samlat sig. Har Annika Borgs förödande granskning av Seglora smedja skapat redaktionell nedstämdhet? Man undrar. Bara så ni vet.

6 kommentarer:

 1. De ska väl hinna läsa i fatt? Sådant gör man bäst på betald arbetstid. Och sedan ska det tänkas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nåja, det senare går väl ganska fort (för att travestera Bagheera).

   /Idefix

   Radera
 2. Thorsten Schütte7 januari 2013 kl. 13:31

  Tänk, jag undrar samma sak och kollar Seglora då och då. Hoppas dröjsmålet beror på att man tar sig en ordentlig funderare och skriver sedan på ett sätt som möjliggör försoning, vilket ju för kristna borda vara förstahandsmålet!

  SvaraRadera
 3. Nu ligger i varje fall trettondagsgjudstjänsten i radio (med Kent Wisti!) ute på Dagens Seglora. Men som svensklärare reagerar jag på Wistis påstående att Gud vill att vi ska leva i gemenskap med "hen" och lämna oss åt "hen". Det heter faktiskt "henom" i objektsform! ("Hens" i genitiv).

  F.ö. är "Jag tror på en Gud som är helig och varm" riktigt fin - men det är samtidigt ett memento att bekännelsen till den Treenige Guden (och det inkarnerade Ordet) är så nedtonad att det knappast behövs någon större självövervinnelse för judar, muslimer och hedningar att stämma in...

  SvaraRadera
 4. Istället för att vara hengivna skall vara hängivna som Job då han vittnar om att vi redan nu har vårt vittne i himlen och Han som talar för oss (Job 16:19). Då kan vi också frimodigt stämma in i comma johanneum 1 Joh 5:8.

  SvaraRadera
 5. Sofia församlings personalbudget?

  SvaraRadera