måndag 25 maj 2015

Conchita et cons - något annat

Barnbarnet Sigrid var 5 förra året och kommenterade då Melodifestivalen och Conchita kort och koncist: "Det suger." Av barns och spenabarns mun har du berett dig sanningar.

Jag försöker orientera mig i en värld där ingenting riktigt är vad det ser ut att vara. Och vi gamla söndagsskolgossar, scouter tillika, blir ställda då. Vi tänkte att ja skulle vara ja och nej vara nej och att allt därutöver av ondo. Men nu förpassas vi till ett spel somliga driver i avsikt att vi inte riktigt ska fatta. Lite lögnväsende. Och jag spelar Max Raabe som på tyska sjunger att de små lögnerna är som honung i té. Jag vågar inte återge meningen på tyska, som ni förstår.

Jag har väl inget emot att schlagerbögarna får lite glädje i livet. Men jag undrar varför mellanstadietjejer, som gillade Melodifestivalen, skulle se detta evenemang bli en Pride-festival med lite sång. Andres Lokko beskrev saken så i Svenska Dagbladet (19 maj). Musiken hamnar i bakgrunden, när Melodifestivalen blivit ett evenemang för mänskliga rättigheter. "En massiv direktsänd Pride-festival förklädd till musiktävling som förhoppningsvis fortsätter skicka regnbågsmönstrade missiler rakt in i Putins homofobt onda öga."

Tänk om Putin då blir irriterad och skickar sina missiler någon annanstans? Men jag fattar nu varför kommentatorerna i detta program från Wien i bästa Neues Deutschland-stil uttryckte sina önskemål om hur folkomröstningen  på Irland skulle gå. Det gjorde den också. Nu enkönad vigsel i Irland och därefter fri abort var tydligen agendan. Nihilismen kan inte förneka sig. De stackare som tänkte sig att Melodifestivalen skulle handla om musik, kan känna sig lurade. De fick en Pride-festival med lite sång.

Pride-festivalen sägs handla om allas rätt till kärlek och människors lika värde. Om saken inte handlar om att normalisera homosexualitet utifrån tanken att all kärlek är kärlek. Och det kan stämma och det kan vara just det som är problemet. Men låt oss inte komplicera. Det enda som skaver är att allt tycks antingen handla om något annat eller om väldigt mycket mer.

Jag ska inte kommentera den nyvalde biskopen Dalman i Strängnäs. Han ger rött kort och säger nej till diskriminering av hbtq-personer. På vilket sätt ska Dalman omhulda det queera, då? Han ställer sig självklart bakom alla människors rätt att behandlas lika och lovar att motverka diskriminering och främja öppenhet. För min del blir jag alltmer övertygad om att biskop Ingmar Ström hade rätt, frågan om kvinnliga präster bottnar i en sexuell läggning, "sexualneuros", sa han. Om kvinnoprästmotståndarna grupperar sig som sexuell minoritet, är de fredade mot alla säraktioner, förstår jag. Då ska Dalman främja öppenhet - att man som kvinnoprästmotståndare får komma ut ur den mörka sakristiegarderoben. Han visar ju rött kort, dvs vill utvisa den som tänker fel, eller? Vi som följt Lakers vet ju hur personligt ett rött kort är. Det riktas mot en felande, en syndare. Ut åker de som tänker fel om de inte är annorlunda på ett sätt som inte får ifrågasättas. Kvinnoprästmotståndare i alla länder, förenen eder som sexuell minoritet med alla rättigheter! Då är ni skyddade. Och om all kärlek är kärlek, vad gäller indignationen på Gotland?  Konstigt att saker och ting blir annorlunda så fort man rör vid dem, tycker jag. Den där förkonstlingens mästare, som vänder sammanhang, vad heter han?. På hebreiska eller grekiska, menar jag!

Jag vet inte om ni läser QX.
Ni visste kanske inte att tidningen finns? Eller ni hör till den minoritet som inte förmår utläsa tidningens namn? Det förmår jag. Det ska läsas Kuks och betyder, lite skruvat (men varför inte i detta sammanhang)"kukar", dvs manslemmar i pluralis. Det där med pluralist är nog viktigt. Man kunde annars tänkt att tidningen skulle heta Penissarna, men icke. De pryda slutade väl läsa två meningar tillbaka. Det var lite synd för då missar de själva poängen: det finns ett spel, ett språkspel, bakom titeln, ett som vi förväntas inte förstå. Då kan de insiktsfulla skratta åt sådana som ingenting begriper. Jag gillar inte hållningen.

Så vet också QX att berätta för sin läsekrets vad Kyrkans Tidning eller Dagen inte låtit oss få veta. I QX berättas att Mikael Mogren valts till biskop, så långt har KT och Dagen hängt med. Men det nya är QX info: "Han blir därmed den första biskopen i Svenska kyrkan som är man och öppet homosexuell."
Vad betyder det?

Jag har aldrig intresserat mig för Mogrens sexuella läggning, men ska han nu vara ikon för själva lobbyn och biskopssysslan ännu en faktor i normaliseringsprocessen? QX berättar att Mogren ska installeras som biskop vid en ceremoni i Uppsala domkyrka. I princip ointresse men när QX agerar är den sexuella läggningen inte en privatsak - och tidningens avsikt är att den inte heller ska vara det. Det betyder att av 14 biskopar är två öppet homosexuella. Procentuellt är det en hög siffra, långt utöver normalpopulationen.
Betyder detta, trots allt, att Svenska kyrkan är en bekräftande miljö? Här får man vara som man är? Eller betyder det att intressegrupper gärna befolkar de högre sfärerna i en ideologisk apparat i avsikt att lägga beslag på den för egna intressen? Inte vet jag

Jag tycker lite synd om Mikael Mogren som nu görs till affischnamn för de intressen QX, Kuks, omfattar. Det får han tacka John Voss, QX:s chefredaktör, för. Mikael hade kunnat få ses som något annat och mera än en sexuell identitet, tycker jag. Han har ju så viktiga frågor att föra fram som biskop, ser jag i samma QX-artikel: "Jag vill finnas med i debatten som gäller aktuella samhällsfrågor som EU-migranter, människovärde, religionsdialog, migration, miljöproblem."
http://www.qx.se/samhalle/28709/mikael-mogren-vald-till-biskop

Är Conchita alltså typisk? Inte riktigt det man tror att Conchita är - och det är just själva finessen. Allt är bara yta och lurendrejeri. Inte på riktigt. Förresten har Ann-Christine Roxberg upphört och är nu Ann-Christine Ruuth. Han var tidigare Åke Sturesson och blev Åke Roxberg. Hur eller hur i alla förändringar, han var på många sätt en duktig präst. Det erkännandet kan ni ge honom utan vidare. Han tänkte lite annorlunda då, tror jag. Nu är han konsult.

Nu till något annat! Kalmar FF slog Malmö FF. Har det äntligen lossnat för Kalmars röda bröder så att de nu kan spela så att kulan glöder? Då är det något som är och blir på riktigt i alla fall.

Dagens Moqvist kommer från när Moqvist var på kyrkogården och funderade:
"Tänk om rådjuren kommer att äta upp blommorna? Så enkelt och nära och gåtfullt och avlägset allt är på samma gång."

43 kommentarer:

 1. Max Raabe - Kleine Lügen (2013):


  https://www.youtube.com/watch?v=SSRQxjbgjN8

  SvaraRadera
 2. Vår västerländska samtid i allmänhet, och vårt land i synnerhet, befinner sig i ett trivialt, hedonistiskt, narcissistiskt och obildat tillstånd.

  Herrarna Neuwirth, Dalman, Mogren, Roxberg/Ruuth och Moqvist är symptom på det sorgliga tillståndet!
  Antony

  SvaraRadera
 3. På någon vänster tror jag inte det skulle funka. De bekännelsetrogna som sexuell minoritet alltså. De vore nog ändå lika avskyvärda i omvärldens ögon som tidigare. En sorts peddon, som inte får vara med i regnbågsparaden där den drar fram. I alla anständiga sammanhang fredlösa, föraktade, bespottade och spikade på kors. Ett som reellt uppfattat hot mot och alternativ till det rådande, alltså.

  Redan dör kristna i tusental i Afrika, för att Väst och kristendom förknippas med promiskuitet och gayliberalism. Dessutom kommer en back lash. Ve den som när rasismens eller kanske islams renande eld sveper genom de europeiska samhällena, satsat på dekadensens häst! De kristna blir då som symboler för moralisk smuts de första offren i samhällsreningen. Övriga kan snabbt ömsa skinn och försvinna in i anonymitet tack vare brist på historisk kontinuitet.

  "Wer sich mit dem Zeitgeist verheiratet, ist morgen verwitwet."

  (Otto v Habsburg)


  J

  SvaraRadera
 4. Mogren:

  http://www.svenskakyrkan.se/tcrot/km-2007/uppsala-5.jpg

  Dalman:

  http://www.kyrkanstidning.se/sites/www.kyrkanstidning.se/files/styles/large/public/johan_dalman_2.jpg?itok=y0hirV80

  SvaraRadera
 5. När Conchita skulle fråga den ryska jungfrun (?) hur det kändes och vad hon ville säga om att ligga i tävlingens tät greps hon av sina känslor (den ryska jungfrun givetvis). Kvinnan svarade att hon vill hälsa/vinka till sin mamma o son. Conchita kom liksom av sig.
  En sak är säker - vare sig Amerika eller Europa ska ens försöka tänka att utmana ryssar i föreställningens konst. HBTq laget i publiken (om nu sådana enheter längre går att urskilja i ett Mello) kunde naturligtvis inte hålla inne ångesten över/intrycket av att Ryssland gick mot seger (så mycket för den föreställningsförmågan), de är ändå människor i grund och botten. Hur var det nu, vår egen Melodifestivalsrekonstruktör Björkman satte ny fart på den döende tävlingen för något decennium sedan?
  Är nu Conchita västs (?) vassaste spets i upptrappningen? De brittiska och amerikanske finansiella marknaderna är så präglade av homotänk/ har alltid varit en naturlig del utifrån engelsmännens romantik(?)/ att fienden liksom ger sig självt trots att Jeltsin öppnade upp nästan före Europa (var det därför han fick sådan skjuts?). Gardell i spetsen för helt andra intressen än hans egna?
  Handlar HBTq, förutom om "människovärde och självförverkligande", om t.ex. finansmarknaderna? (Krydda på Lokkos insikter?) Det egentligt stora hotet är Kinas (okontrollerbara?) dominans och därför ska Ryssland knäsättas?
  Ja, ryssarna prövade det först (det finansiella spelet) men förefaller ha fått lämna den internationella scenen för en tid (även om de försöker hålla sig framme). Gårdagskvällens TV-dokumentär är kanske en annan förklaring till varför ärkebovarna i öst ska få kosta miljarder i nya försvar? Ryssarna tycks ju ha slängt ut ett antal rysk/brittiska finansiärer (reduktion)? En lämplig anledning för vapenhandeln - i demokratins och människovärdets namn?
  http://www.svtplay.se/video/2937890/dokument-utifran-de-superrika/dokument-utifran-de-superrika-avsnitt-2
  Skulle gärna se en dokumentär hur/var Reinfeldt och Borg friterar sig i den världen. Problemet är att de gamla alternativen är borta och de nya bara(?) idiotiserar? Är Kina trots allt alternativet? Kan en tysk nykterhet göra skillnad med Roms välsignelse?
  Evangeliet ger en måttstock som i grunden inte låter sig köpas utan som befriar och lyfter. Att ha koll på den stora folkkyrkan i Skandinavien måste ganska många vara intresserade av. Om KGB underblåste befrielseteologin så blåser det nya vindar nu, t.o.m. Rom ligger efter (Frostin var trots allt ingen existentialist). Biskopsrollen är nog kittlande fram till vigningen. Vilken A-C ska Fredrik Modeus samarbeta med?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 6. Frågan är vad som är en sexuell minoritet idag.De homosexuella är många, så de kan väl knappast räknas dit.
  Pedofiler verkar också vara vanliga.
  Men hur är det med män som tänder på 30 år yngre kvinnor. Jo, det är kanske inte heller så få.
  Fast 60-åriga kvinnor som tänder på 40-åriga män, detta måste väl vara ovanligt? Jag misstänker att här har vi den verkliga, sexuella minoriteten!:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kanske ntl ses bära banderoll med klädsam text i nästa pridemanifestation?

   Tocke

   Radera
  2. Ska fundera på det, men jag tror inte på den sortens manifestationer! Ja, kanske skadar de mer än de gynnar saken.

   Radera
  3. De homosexuella är inte fler än max 2% av den vuxna befolkningen ( i Nederländerna lever ca 0,7% av befolkningen som homosexuella par och av dessa har 1/5-del gift sig, 15 år efter införandet av homo-"äktenskap").

   Propagandisterna för sodomitisk livsstil ska inte heller dra för stora växlar av resultatet på Irland, där ca 38% röstade för homosexuellt "äktenskap", ca 24% röstade för att bevara det äkta, välsignade, äktenskapet och ca 38% valde att avstå från att rösta. Det låga valdeltagandet har redan tolkats som att många har tagit illa vid sig av JA-sidans aggressiva kampanj och ville undvika att bli stigmatiserade som kärlekslösa nejsägare!
   Antony

   Radera
  4. Antony, jag är ganska gammal och har vistats i olika miljöer, varit föreläsare och kursledare ute på konferenshotell, varit reseledare i Hamburg bland annat. Ska jag berätta lite för dig om sodomistiska livsstilar? Och då bland folk som är gifta, som jag har sett! (Jag har inte deltagit) Jag har sett gifta män gå till prostituerade i Hamburg, sett folk hålla igång med varandra ute på konferenser. Du tycks inte ha sett mycket av världen!
   Detta har jag aldrig sett hos de homosexuella och trogna par som jag känner.Du verkar ju inte alls veta vad du skriver om!

   Radera
  5. Jag kan lugna den lila tanten med att jag också sett en hel del av världen, men den lila tanten verkar inte känna till vad sodomi betyder, för då skulle hon väl inte skrivit ett sådant nonsenssvar?!
   Antony

   Radera
  6. Vad ni snuskar här bara för att jag vänder bort blicken en dag. Sodomi är ett ord du använder ihärdigt Antony, och jag hoppas bara för din själs skull att du inte lärt dig det för att du tittar på heterosexuell porr (fast ok, där finns inga uttryck). Det är alltså inte en homosexuell fäbless utan en manlig.

   För övrigt hänvisade en tysk teolog till Alfonso av Lugiori i SVT:s dokumentärserie om "Tro, sex och kärlek" i olika kulturer. Det absoluta värsta var att som man "ta emot" eftersom han då gjorde sig till kvinna, och förlorade sin heder. Även här handlar det alltså om kvinnoskräck och att inte göra sig maktlös som en kvinna - och i krig våldtar män andra män för att det är den yttersta förnedringen för mannen som "bli kvinna". Skyll inte på mig, skyll på Lugiori.

   IS krigar mot kvinnorna på ett oerhört brutalt sätt och ni gör det också, lite mer stillsamt men ändock. Grunddrivkraften är densamma, och homofobi och gynofobi hör alltså därför ihop.

   Nej, just det förlåt, ni lider ju inte av något av dessa. Det är bara andra som lider! Av er tro alltså.

   Radera
  7. Fast där vände jag på vokalerna: Liguori ska det väl vara. Fast jag ser inte så bra på skärmen längre så det kan vara fel det också.

   Radera
  8. Ingen kan mer om fobier och perversioner än Anna!
   Antony

   Radera
  9. Snygg vändning där, Anna. Poäng tycker jag.

   Radera
  10. Bekännelsetrogen kristendom är alltså en mera stillsam, men ändock variant av IS. Båda drivs i grunden av gynofobi och homofobi och är ytterst ett krig mot kvinnan.

   Detta var en återgivning av dr Roströms diagnos. Kanske dags för en artikel i en vetenskaplig tidskrift om upptäckten av 'Roströms syndrom'?

   Radera
  11. Berätta lite mer om denna diagnos. Jag googlade på namnet och fann inget, så den tycks vara förhållandevis okänd.

   Radera
  12. Jag skrev en kommentar som hamnade fel,därför tog jag bort den, och nu ändrar jag lite.
   Ja, jag måste erkänna, Antony, att jag aldrig har slagit upp betydelsen av sodomi. För mig är Sodom och Gomorra förknippat med synd av allehanda slag. Du vet säkert bättre.
   Det är inget ord jag brukar tänka på eller använda!

   Radera
  13. Anonym 21:24: Nej, så skrev jag inte och inte heller i den vetenskapliga tidskrift du hänvisar till. Du kanske inte ska läsa vetenskapliga tidskrifter om du i alla fall inget förstår? Eller försöker vantolka det som skrivs? Sedan kanske du ska sluta vara anonym om jag ska idas svara dig mer?

   Radera
  14. Det här kommer att bli jobbigt. Men till Göran och andra: Som ni kan se ovan skrev jag inte att religionerna har samma drivkraft. Dock har olika religiösa regler som vill sätta kvinnor i en position lägre än mannen samma grunddrivkraft, oavsett religion menar jag. Och den tar sig mer eller mindre brutala uttryck. .Ni tror att de kommer från Gud, jag tror att de kommer från mannen som skrev ner Guds vilja, eftersom jag inte är "bekännelsetrogen" utan bara troende.

   Och den som INTE medger att kvinnan har lidit genom historien på grund av hur man tolkat Guds vilja även i kristendomen får gärna stiga fram. Och inte anonym helst.

   Radera
  15. Fast jag vågar inte tro på det. Jag tror däremot att när jag vaknar i morgon kommer jag att hitta en strid ström "väldigt upprörda faktiskt!" kommentarer som vill lära mig veta hut. Men ack så anonyma... God natt!

   Radera
  16. Annas (Roström) förnekande att det hon skrivit sammanfattas av 21:24 är intressant på flera sätt.

   Dels genom att hon vad jag nu förstår mest avsåg att retas - provocera - trolla.

   Dels genom att hon i efterhand inte vill se, att det hon skrivit är just detta.

   Nu är det visserligen vanligt att i trängda lägen förneka vad man sagt eller skrivit. Ett lite oelegant sätt att göra avbön, alltså.

   Sedan är jag inte så säker på om 21:24 i troskyldig oskuld avsåg endast EN infallsvinkel till det nu upptäckta 'Roströms syndrom'.

   Lars Jensen

   Radera
  17. Instämmer helt med Anna i " Ni tror att de kommer från Gud, jag tror att de kommer från mannen som skrev ner Guds vilja, eftersom jag inte är "bekännelsetrogen" utan bara troende." Ja, jag skulle kunna specificera ännu mer; jag tror de kommer från Paulus! Baserat på hans samtid. Hur är en annan tolkning möjlig? Och slutade Gud tala till människor för två tusen år sedan?
   Det där med att man ser bokstaven, men inte andemeningen i helheten, finns det dessutom en bokstavsdiagnos på idag!

   Radera
  18. Sedan vill jag ge en stor eloge till Antony för alla de begåvade och kloka kommentarer han ger här. Du är verkligen en god ambassadör för Svenska kyrkan, för det ska man väl vara på en kyrklig blogg, eller hur? Det vore väl konstigt om en sådan bara var till för att göra ner Svenska kyrkan!?

   Radera
  19. Lars Jensen: Jag tar inte tillbaka en bokstav (förutom de två jag bytte plats på). Vad är det som är svårt att förstå med skillnaden mellan religionens drivkraft och drivkraften som gör att alla religioner är kvinnoförtryckande på ett eller annat sätt - eller i en eller annan tolkning kanske?
   Jag skulle snarare kalla det "lite oelegant" att försöka ta udden av något genom att påstå att jag "tar tillbaka" "gör avbön" eller "förnekar". För det kan varje läskunnig se att jag inte gör.Och tror du förresten att jag själv skulle ha ett kors runt halsen om jag menade att grunddrivkraften i själva religionen var att förtrycka kvinnor? Verkar det logiskt?

   Då har vi rättat till det. Var det något mer?

   Radera
  20. Inte förstå? Vantolka?
   Hoppas kan vi ju...

   Anonym 21:24

   Radera
  21. Christer Trott på Anna, och snart på Bloggen!26 maj 2015 kl. 18:10

   Vari består det att du Anna anser dig vara icke-anonym? Du hänvisar till en sida som säkerligen får dina vänner som känner igen dig att säga att: Ja, men DET är ju Anna! Men för oss andra? Ge oss fullständigt namn, personnummer, adress, telefonnummer! Eller sluta snacka om att vara anonym eller att inte vara det!

   Radera
  22. Christer: Inte bara mina vänner Christer, utan alla kan se att det är samma person som skriver som Anna, och av det kan man utläsa just det du efterfrågar ovan. Du kan dessutom se hur jag ser ut, vad jag jobbar med, hur gammal jag är osv. Det jag skriver här kan jag alltså "ställas till svars för" även i verkliga livet.

   Dock begär inte jag heller att någon ska redovisa sitt personnummer, eller ens sitt efternamn, bara visa sig vara en autentisk person. Du "Christer...." kan lika gärna vara Gudrun Schyman eller vilken Christer som helst. Eller Dag Sandahl själv, ingen kan veta.

   Radera
  23. Och, Anna, ingen kan veta att det inte är någon annans hemsida du länkar till.

   Radera
  24. "en autentisk person"

   Alla som skriver här är såklart autentiska personer och inte några robotar.

   Radera
  25. 'En (icke-)autentisk person'. Det måste va' nå't existentialistiskt det?


   GG

   Radera
  26. Bortförklaringar från båda anonyma ovan - eller är det samma?
   Där har ni just problemet.

   Men om ni vågar kan ni gärna skriva en kommentar på "den hemsida jag länkar till", så kan ni väldigt snart få svar på det är jag som skriver eller inte?Om det inte är jag skulle väl personen som äger sidan ställa sig väldigt undrande? Vågar ni det?

   Det här är lite typiskt att kommentarsfältet ska handla om sånt här tjafs om mig i stället för mina påståenden om det jag tyckte var intressant i SVT-dokumentären. Om detta har jag hittills inte fått ett enda vettigt svar. Jag blir också "trott på Bloggen" då.

   Radera
 7. Att vara biskop i Svenska Kyrkan innebär att sakna rösträtt i KM. Det kanske inte uppfattas eller upplevs som en förnedring när möjligheten finns att bli en hjälte i hbtq-kretsar. Uppgiften att vara "Väktare på Sions murar" kan i sådana sammanhang transformeras till att hbtq skall säkerställas i församlingarna. Hur skall en biskop i Svenska Kyrkan bete sig i ett sammanhang där hbtq uppfattas vara det normgivande när os-deltagare målar sina naglar i regnbågsfärger och "folkkära fjollor" bakar regnbågsfärgade kakor, om biskopen vill vara ett Kristi vittne? Pontus Wikner har betytt mycket för många biskopar i Svenska Kyrkan och inte minst för teologer som N J Göransson. Den som bemödar sig att läsa Wikner i sin helhet finner knappast någonting som ens skulle motsvara det vi finner i hbtq-kretsar. Den gamle Holsten Fagerberg betraktas som en pionjär för hbtq på svenska kyrkans hemsida. Jag vet hur han uppträdde som rektor på PIUS. Kapellets altare mötte oss med orden IN HOC SIGNO VINCES.
  Skall dessa ord skymmas av regnbågsflaggan?
  I stället för att sjunga med Måns refäng i Heroes sjunger jag hellre med John Wetton i ASIAS "End of the World" i refrängen "I belive that God is Love and thats enough to keep the evil demon away".

  SvaraRadera
 8. Det heter HBTQI numer. I:et står för intersexuella, jag har googlat, dvs människor med oklar könstillhörighet. Med spänd förväntan ser vi fram emot vad nästa bokstav kan bli. Personligen har jag länge tyck att dendrofilerna är förbisedda.

  En insatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten släng av felinofili har väl aldrig skadat mänskligheten?

   Elaka Katten Måns

   Radera
  2. Ja, vem minns inte trädkramarna. Det var alltså så det låg till.

   Radera
  3. HBTQIDOZ - måste det väl bli om vi ska vara riktigt inklusiva och inte diskriminerar dendrofiler, zoolofiler och de med oidipal läggning!
   Antony

   Radera
  4. Delar de på sig som en gång bokstavsvänstern gjorde, eller vad?

   Lars Jensen

   Radera
 9. "Dagens Moqvist" känns inte så autentisk och inte heller tillräckligt djupsinnig för att kommentera.

  Med tanke på "avslöjandet" av Mogren i QX så undrar jag om det i Sverige är tillåtet att registrera personer utifrån sexuell läggning?
  Att det är tillåtet att registrera åtminstone präster utifrån åskiter är uppenbart vargång det refereras till Kallinlistan i andra sammanhang än det syfte som den skapades för, d.v.s. ett upprop för det traditionella äktenskapsbegreppet.

  SvaraRadera
 10. Jag tror inte att de som följt Lakers sett några röda kort. Det är nog bara Kalmar FF som råkar ut för sådana. (Men jodå jag förstod poängen ändå).

  SvaraRadera
 11. Gud Välsigne Sv, Kyrkan till större medvetenhet om uppgiften!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om nu Gud det vill... och det får vi väl tro och hoppas!

   Radera