tisdag 25 augusti 2015

Torbjörn Lindahl

Torbjörns tillfrisknande har nått det galghumoristiska stadiet och han har bett mig hälsa er alla med en historia han med morfinets hjälp klarar att skratta åt utan att det gör ont.
Andra skulle kanske behöva lite morfin för att kunna skratta åt något så förskräckligt som detta, men här kommer historien med hälsningar till alla bloggläsare från Tobbe.

Pastorn var på besök hos en sjuk församlingsmedlem. Plötsligt blir den sjuke svårt medtagen, vill säga något men förmår inte. Han sliter åt sig papper och penna och rafsar ner det som blir hans sista ord. Pastorn hinner precis ta papperslappen när han ser hur mannen dör.
I tumultet som följer glömmer pastorn papperslappen, som han lagt i fickan. Vid minnesstunden talar pastorn vackert om den döde och påminner sig plötsligt lappen han har i kavajfickan. Han tar fram papperet för att dela den bortgångnes sista ord:
- Du står på luftslangen.

Efter att ha skickat denna berättelse till oss förstår jag att komminister Stefan Aro kommer på besök till Tobbe på sjukhuset! Lite gastkramande, va?3 kommentarer:

 1. Ett stort
  Krya på dig!
  till Tobbe.

  Håll koll på varifrån det livgivande syret kommer, även från sjuksängen.

  SvaraRadera
 2. Gott tillfrisknande
  Vi ber om och hoppas på gott tillfrisknande för Torbjörn.

  Det var en god historia som levererades. Kan även användas allegoriskt för läget i sv. kyrkan. Många trampar på slangen med tillförsel av ande till den, nu senast genom Storkyrkoprästernas irrlära.
  Stig Walldin

  SvaraRadera
 3. Bara en besserwisser-detalj: historien om luftslangen är gammal och har berättats om diverse personer inklusive en östtysk statschef…

  SvaraRadera