tisdag 22 mars 2016

Bryssel den 22 mars 2016

Jag fick besked via mejl att min yngsta dotter var OK. Hon var inte hemma i Bryssel denna morgon. Det fick mig att fundera på hur många sådana meddelanden hon skickat de senaste åren och det måste vara 10-12. Jag kunde det där med "grab bag" och "lock down" sedan tidigare. Journalisterna i direktsändning snubblade lite på sammanhangen och egentligen är det meningslös journalistik, den direkta. De som ska berätta, vet inget. De trevar sig fram och i den tilltagande nervositeten hör de inte nyanserna.

Så ska partiledarna fram. De läser upp något som hör hemma i den politiska liturgin. De drar inga slutsatser av sitt eget tal för om de gjorde skulle främlingsfientligheten gödas. De har det inte lätt.

Överste Salander skulle flugit hem från Bryssel och tagit hyrbil i Göteborg för att komma till huset i Vedborm. Han hade tänkt sig paus hemma hos oss för fika. Nu blev det inte så. Han och Olofsson får vänta tills i morgon och se hur läget är då. I nödfall kan de tydligen låna bil i Bryssel och köra till Sverige. Salander hade lite intressant information men av det slag som man inte skickar på mejl eller talar om i etern utan "man to man".

När vårt samtal avslutats, tänkte jag på de lockdownade överstarna och på förövarna. Det är svårt för oss att riktigt förstå den revolutionära strukturen, men för dem är det nödvändigt att knäcka ägg om de ska steka omelett. Och det ska de. Det är just detta vi bevittnar.

2 kommentarer:

 1. Säga vad man vill om muslimsk extremism. Man lyckas åtminstone i sina föresatser.
  Israel är redan genom stängsel, kontroller och försvar mot terrorister demoniserat i den övervägande delen av världen.
  En backlash i form av misstänksamhet mot araber byggs nu upp i väst, och i slutänden förtryck mot muslimer från västvärldens sida. Islam kommer att kunna samla skarorna i jihad, när man i den muslimska världen ser sig hatad, bekrigad och diskriminerad.
  Det blir här som med de palestinska attackerna i Israel; till slut börjar många misstro muslimer per automatik och några att hata. Då har terroristerna nått sitt mål. De muslimska massorna förenas i politisk jihad mot västlig dekadens och västliga övergrepp. Snart finns två miljarder muslimer i världen. Snart finns betydande muslimskt inflytande i de stora europeiska länderna. Snart har vi islamistiska partier.
  Då blir det skördetid för politisk islam, och extremisterna har skickligt berett vägen för en samhällsomvandling. Integration och rentav fredlig samexistens har effektivt stoppats.

  AMDG

  SvaraRadera
 2. AMDG

  Tyvärr sant.

  //HH

  SvaraRadera