måndag 17 april 2017

PP och PPP

Till mina vänner räknar jag PP, Pryda Pastorn, och PPP, Pryda Pastorns Polare. PPP tyckte att PP skulle sända mig en text med sexualupplysning för nyanlända från RFSL, som sannolikt fått skattemedel för att finansiera sin trycksak, tror jag. PP tvärvägrade. Pryderiet var ett avgörande hinder. PP meddelade mig detta sorgliga faktum.

Som väl var kunde vi idka byteshandel och rodnande sände PP över filen till mig. Nu angår nog broschyren ingen av oss, inte mig, inte PP och inte PPP, för den är skriven för nyanlända hbtq-personer. PP:s prydhet förstärktes när hon kollade bilderna så jag avråder starkt alla pryda från att kolla bilderna. Kanske inte heller läsa text? Men någon av er kanske vill veta vad nyanlända förses med? Och kanske fundera över vilka som tänker sig att förses med nyanlända? Intresset ljuger aldrig eller alltid. Jag ger en ofarlig hänvisning och den som sedan letar sig vidare, gör det på eget ansvar.


Jag antar att denna broschyr inte bara finns att få i smyg om man är en hbtq-person. Vanliga muslimer kan få tag på den också. De förstår måhända inte texten, men de tecknade bilderna ger klart besked vad de kristna sysslar med. För den nihlistiska kultur vi lever i uppfattas vara praktiserad kristen tro och därmed motiveras självfallet en jihadistisk hållning. Ingen from muslim kan uppfatta att det som beskrivs i broschyren skulle kunna vara i enlighet med profetens bud utan tvärtom ett tecken på en kultur som faller samman och ska tas över av islam. Den faller som ett ruttet äpple, men kan hjälpas lite på traven genom tappra jihadister.

Nu gäller det att tänka i två steg. Yttrande- och tryckfrihet gäller. Min fråga gäller klokskapen och självfallet finansieringen. Sitter det några och styrs av egna preferenser på ett sätt som riskerar 11-åriga flickors liv därför att mer eller mindre fromma muslimer drar en slutsats av vad de ser?

Föraktet för den svenska kulturen, som ses som kristen, slog mig när jag läste om Fadime. Och jag bekymrades över att vi får parallellsamhällen. Det där med "clash of civilizations" hade jag läst om många år tidigare, men det var då svårt att relatera till. Efter Fadime var det dessvärre inte lika svårt. Vilken bild av vårt samhälle och vår kultur vill med, med statliga subsidier försedda, förmedla? Och finns det bilder av vårt samhälle vi kan ge vidare till nyanlända som skapar föreställningen att det är ok med våldtäkt, det där med att köttet måste förpackas för att inte locka flugor till sig och en kvinna utan slöja är just icke förpackat kött? Jag kan ju läsa och följa imamernas undervisning och har vett nog att bli bekymrad. Har inte ni? Min enfaldiga fråga är den, om inte RFSL:s lilla broschyr skapar en ond värld och att detta sker aningslöst eller i intresse att rekrytera sexpartners.

Min vän PP kanske har mer rätt än jag själv kan förstå och på ett sätt som övergår vad jag själv kan förstå? Ska vi be biskoparna och de som nu slåss för att vi ska få Regnbågsnycklar att kommentera? Hur ska sex bedrivas efter Guds vilja, är det någon som har en aning?

Vad skulle hända om denna broschyr blev föremål för ett allmänt och öppet samtal, dvs vad skulle svenska folket mena? Det är inte så att RFSL sitter med insamlingsbössor utanför varuhus och affärer för att skramla ihop tryckningsbidrag. RFSL finansieras av andra, dvs oss andra, men genom ett fiffigt bidragsystem. Kanske får de pengar från Allmänna arvsfonden, dvs från avdöda fromma ölänningar och smålänningar vars etik var långt ifrån den som här visas. Ska vi få ha en mening om vilken information nyanlända ska få, flyktingpojkar inte minst? Ska vi ens få ställa frågan vilka som har egenintresse i flyktingpojkar just? Och ska vi få frågan om en sexuell sedvänja från Afghanistan skulle kunna tänkas få näring av den här sortens broschyrer?

Jag har inte minsta avsikt att bli moralpolis, det är inte det saken gäller. Men måste jag sluta fundera bara för att jag lever i denna kollektiva tid med kollektiv dumhet, en dumhet som somliga tar på entreprenad i eget intresse? Jag bara undrar. Inte bara jag. PPP undrar också, har jag förstått. Det är vår medborgerliga rättighet att få undra. PPP slåss alltid för sådana rättigheter. PP är inte heller obenägen att stå upp för dem, om bara inte prydheten distraherar (eller koncentrerar) tankarna.

Denna annandag ska jag ägna mig åt fyra barnbarn, tänkte jag. Det kan skingra tankarna om inte annat.


25 kommentarer:

 1. Svensk och arabisk version, har tyvärr fel nummer angivet till sjukvårdsupplysning: "Ring 117 om du har frågor om hälsa". Engelsk version har rätt nummer, 1177.

  SvaraRadera
 2. De är bättre att hålla i handen än RFSL!

  -Jo, jag förstår till fullo, att bloggaren hellre håller PP och PPP i handen än han tar RFSL:s och anammar dess filosofi.

  Jag är ytterst förvånad över att Svenska kyrkan anlitar RFSL för s k HBTQ-certifiering och därmed betalar stora summor till denna organisation. RFSL är ju en PART i denna certifieringsverksamhet, en PART som naturligtvis inte på minsta sätt idkar självkritik, bedriver objektiv information eller visar förståelse för att folket säger nej till att ifrågasätta normer. Varför har ingen i kyrkostyrelsen eller KM - exmpelvis DS - tagit upp frågan, huruvida Svenska kyrkan överhuvud skall samarbeta med en organisation som RFSL med dess familje- och sexualsyn - om just s k HBTQ-certifiering?

  En motion till KM är en väg att gå, så att det åtminstone kan bli en debatt om dessa de märkliga sakernas tillstånd. Att församlingar - om än kanske inte så många, liksom centrala kyrkoinstanser - håller RFSL i handen är för mig obegripligt. Är det kyrkans uppgift att inlåta sig på samverkan med radikala sexualpolitiska krafter, som gör allt de kan för att motverka och slå sönder våra familjestrukturer och som konsekvent presenterar direkta sifferosanningar om exempelvis antalet homosexuella i landet (cirka 10 procent av befolkningen) och om hur många som beskådar Pridefestivalen i Stockholm (en halv miljon människor) - alltså 60 procent av stadens totala antalet invånare, samlade på ett fåtal innerstadsgator?
  Jonas Gardell återkom häromdagen i Expressen igen till denna groteska siffra.

  Vet kyrkan egentligen med vilken den samarbetar och ger pengar? Och bloggaren har helt rätt i sin fundering om statliga medel till RFSL. Det handlar om åtskilliga miljoner som skattebetalarna ger organisationen årligen.

  Och det var inte länge sedan RFSL uppgav att 5000 medlemmar fanns i organisationen. Nu är siffran plötsligt 7000, och organisationen växer, heter det på hemsidan. Märkligt, ty i mitt eget hemlän tycks det att döma av medierapporterna ha gått åt motsatt håll.

  Med den agenda som RFSL har bör nog många homosexuella själva hålla distans till organisationen, dess propaganda, överdrifter och attacker på just familjenormerna.

  Det är allas uppgift - inte minst vår som är engagerade i Svenska kyrkan - att med kraft, konsekvens och vaksamhet reagera mot varje form av diskriminering och övergrepp mot våra homosexuella systrar och bröder som förekommer. Detta är så självklart, så det skall egentligen inte behöva betonas. De är ju våra medmänniskor, älskade av Gud.

  Kärlek, omtanke, solidaritet och det oantastliga människovärdet, detsamma för alla människor, är huvudpelare för vår mer än tusenåriga kyrka. Den behöver knappast någon undervisning av den blott 67-åriga RFSL.

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt ska vara rätt. RFSL ville inte certifiera Svenska kyrkan eftersom åsikterna om prostitution inte stämde överens.

   Radera
  2. Vad då inte tagit upp frågan? Bruno Edgarsson skrev en invändning på en Post-it. Det blev ett nationellt gatlopp för hans del. Så besked har vi väl fått, eller?

   Radera
  3. Herr “förtroendevalde” Dike trotsar alla gränser. Allra tydligast blir det när han som idag refererar till "vår mer än tusenåriga kyrka". Intresset för denna, utöver arvodet från gäspandet vid sammanträdesbordet, verkar ju vara alldeles obefintligt.

   Det bekräftades med all tänkbar tydlighet igår på Påskdagen:
   Klockan 10.00 hade då herr Dikes egen hemkyrka: "Mässa i Mörrums kyrka, Jennie Chapman, Nina Silander. Voices, Psalmkören och kompgrupp medverkar. Kyrkkaffe i församlingshemmet." https://www.svenskakyrkan.se/morrum-elleholm/aktuellt/gudstjanster

   Herr Dike var inte där. Kl 9.49 postade han i stället sitt bidrag här på bloggen, han kan därmed omöjligen ha hunnit ta sig den 3,5 km långa vägen hemifrån till Mörrums kyrka för att hinna fram i tid.

   Inte ens på Påskdagen går herr “förtroendevalde” Dike i kyrkan.

   Detta hindrade honom inte att senare igår kl 18.13 på bloggen utbrista:
   ”påskdagen, då Kristus återuppstod och vi i kyrkorna unisont har bekräftat detta: -Ja, Han är sannerligen uppstånden!”.

   “vi i kyrkorna”? Hur kan herr Dike skriva det? När han själv alldeles uppenbarligen inte var där för att kunna instämma i budskapet. “vi i kyrkorna”? Kan hyckleri framstå tydligare?

   Återigen bekräftar herr “förtroendevalde” Dike att han inte finner det något värt att delta i sin egen Mörrumska hemkyrkas gudstjänster. Inte ens på Påskdagen.

   Idag är det precis fem månader kvar till “kyrkovalet”.

   Varför går inte herr Dike i kyrkan? Varför lever han inte som han “lär”?

   Vad får väljarna för svar?

   /John

   Radera
  4. John,

   -Vad vet Du egentligen om min kyrkogång?

   Upplysningsvis meddelas, att jag bevistade Påskdagens gudstjänst i en kyrka (Svenska kyrkan) på Höglandet. Det ligger som bekant i Småland.

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  5. Om nu hr Dike hävdat att RFSL:s siffror är felaktiga tycker jag att det är på sin plats att han företer de siffror och fakta som skall vara de korrekta.
   KM

   Radera
  6. Att herr "förtroendevalde" Dike kommer dragande med att han på påskdagen varit i en helt ospecificerad kyrka “på höglandet" “i Småland” är naturligtvis inget svar. Det är ett flera gånger använt trick som luktar bluff lång väg för att försöka komma undan att herr Dike i likhet med majoriteten av sina "förtroendevalda" kumpaner sällan eller inte alls går till kyrkan när klockorna kallar till gudstjänst. Allra minst gör han det hemma i Mörrum. Detta har han oförsiktigt nog avslöjat alldeles själv genom att upprepade gånger posta blogginlägg under gudstjänsttid (det gjordes även annandag påsk kl 10.20). Ett tydligt mönster har på så vis vuxit fram.

   Herr Dikes upprepade gudstjänstfrånvaro är desto mer anmärkningsvärd eftersom den grupp han (ännu så länge) säger sig företräda (?) hemma i Mörrum (POSK) ställer som krav att man som “förtroendevald” också ska vara församlingsaktiv.

   Herr Dikes omdöme har av många upprepade gånger ifrågasatts på bloggen. Till detta läggs nu även frågan om trovärdigheten. /John

   Radera
  7. John,

   Dina återkommande ord om min persons görande och låtande har noterats men föranleder ingen aktivitet från min sida.
   Orden talar nämligen för sig själva - och dess avsändare.

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  8. KM,

   Javisst är siffrorna felaktiga. Medlemsantalet i organisationen har jag redan kommenterat. Vad gäller åskådardito vid Pridefestivalen, faller de på den totala orimligheten, att 60 procent av Stockholms invånarantal skulle få plats på några få innerstadsgator, samtidigt som det skulle vara mer eller mindre folktomt i resten av staden.

   500.000 personer kräver - absolut minst - lika många kvadratmeters yta.
   Summan motsvarar därmed - på jordbruksspråk - 50 hektar eller 100 tunnland. Alltså, minst, 50 proppfulla fotbollsplaner. Proppfulla, där varje person alltså knappt har rörelsefrihet.

   Enkel, men talande, matematik. Tror Du nu på den eller på RFSL?

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  9. Vi konstaterar att även matematik är en svår akilleshäl för herr "förtroendevalde" Dike. Mycket svår. Maken till “ekvationer” får man leta efter. Inte helt omöjligt ser vi här grundmallen för hur herr smyghomofoben tänker och funderar på alla områden som upptar hans intresse.

   Herr Dike ska dock ha en eloge för att han nu avstår från att vidare kommentera att han aldrig går i kyrkan på söndagarna. Inte ens på Påskdagen visade det sig nu i helgen.

   Ja, vad ska herr Dike säga egentligen? Argumenten är ju slut sedan länge, de genomslitna sammanträdesbyxorna neddragna så långt det går, nödlögnerna mer och mer illaluktande.

   För en “politiker” kan det vara klokt att tiga när man har blivit ertappad och avslöjad och fått en alltmer hotande bluffarstämpel över sig. Sådant kallas taktik.

   Herr Dikes tystnad talar för sig själv - och dess avsändare.

   /John

   Radera
  10. Men Bengt Olof Dike redovisade gudstjänstbesök i en kyrka på småländska höglandet!

   Radera
  11. "redovisade"?

   Herr Dike har bluffchansat med ospecificerade söndagliga kyrkobesök även tidigare, i bland rätt fantasifulla. Det är självfallet herr Dikes ensak vad han gör med söndagarna men för att utgöra en "förtroendevald" med annars abnorm svansföring undrar man över den hastigt påkomna tystnaden. Mig övertygar den inte. /John

   Radera
  12. John,

   -Försök inte påstå att jag bluffade om mitt gudstjänstbesök på Påskdagen! Men av vilken anledning Du försöker föra statistik över dem begriper jag inte.

   Någon annan som gör det?

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  13. Det är herr Dike själv som levererar "statistiken". Den som söndag efter söndag avslöjar sig med att posta blogginlägg under gudstjänsttid och ändå påstår att hen samtidigt varit i kyrkan är och förblir en bluff. /John

   Radera
 3. För en katolsk syn på sexualitet och kropp se följande länk: http://kroppensteologi.se/index.html

  SvaraRadera
 4. Vid utgrävningen av Pompeiji återfanns en inskrift på en vägg: "Sodom Gomorra". Någon såg förfallet och beskrev det med de ord han begrep.

  SvaraRadera
 5. Huntingdon skrev ingenting om Afrika i boken "Clash of the Civilizations". Det är inte särskilt uttömmande då och en stor brist givet att Afrikas befolkning söder om Sahara har fertiliterskvoter och slikt på uppgående. Vad om nyss anländna muslimer i Sverige får sällskap av eritreaner och nigerianer med träkors runt halsen och evangelisk missionsiver, skulle de kunna tänkas uppskatta broschyren bättre?


  Världen är öppen, Östersjön ligger öppen, nu kan inte skillnaderna mellan länder döljas längre. Informationen är fri och sköljer över, människor flyttar på sig, allt är här för den med tjock plånbok och korrekt pass.

  SvaraRadera
 6. Man förstår om nysvenskar föraktar det kristna samhället. Det förtjänar kanske lite lastbilar och bombbälten?

  Synd bara att samhället inte är särskilt kristet. /smun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomen visst. Allt är bögarnas fel, som Henrik Dorsin sjunger.........

   Radera
  2. https://youtu.be/T1lvMJ-l0_A

   Radera
 7. Om något tiotal år har vi minst ett muslimskt/islamistiskatparti i Riksdagen. Det kommer att bli svårare för den politiska majoriteten att finansiera sitt progressiva projekt, bl a RFSL. Kanske något att se fram emot?

  Svenska Hizb ut Tahrir är f ö redan konstituerat:

  http://hizb-ut-tahrir.se/

  För den som vill se varthän framtidens vind blåser är hemsidan intressant.

  P

  SvaraRadera
 8. Alla samhällen, oavsett vilken lag, vilken ideologi, vilken åskådning, vilken religion eller vilken ism som vill hävdas vara det goda, vill med nödvändighet inom sig försöka utpeka vad eller vilka som i förhållande till den vedertagna ismen, eller lagen, är det onda, eller de onda... Detta för att därmed också, nästan med en automatik, kunna identifiera vad och vilka som då också, i relation till samma ideologi, eller ism, kan bli identifierade som varande goda....
  Det goda och det onda vill kunna definieras så att samhällen skall kunna beskydda sig själva, och för att kunna öka sina överlevnadsförmågor genom att kunna skydda sig från olyckor, från sjukdomar och i en förlängning skydda sig självt mot inre upplösning, mot oböndhörligt sönderfall och lika obönhörlig undergång..
  Samhällen kan inte försvara sig mot det som vill betecknas vara det onda om det inte har förmågor att kunna förstå, kunna inse, kunna identifiera eller kunna begripa det som i en förlängning är just för det samhället, det onda...
  Det onda anses då vara det som menas kunna att i en förlängning kunna leda till en brist på sammanhållning, och därmed en inre upplösning, med undergång, utplåning och död i sitt släptåg, och som därför beskrivs vara just någonting ont, i betydelsen att det skadar samhällets överlevnadsförmågor....
  Alla samhällen har därför i en naturlig självbevarande viljas namn, behov av att kunna identifiera vad som för dem kan uppfattas vara gott eller ont, i just ett sådant självbevarandeperspektiv...
  JB
  Forts..

  SvaraRadera
 9. Forts..
  Det som idag kan sägas om Sverige, är att det redan är en fullkomligt besegrad nation, där för närvarande i princip inga människor vill vara svenskar, utan alla istället vill vara en minoritetsgruppering av något slag, som därmed antas har rättigheter till att kultivera sin egen minoritets-särart, utan att därmed automatiskt riskera att bli betraktad som - ond - , vilket alltså det svenska majoritetssamhällets individer riskerar att bli betraktade som, om de skulle vilja hävda, försvara eller vilja beskydda och bevara sig självt, som just - svenskt- ....

  Ingen vet längre vad svenskt är, och svenskt har i en allmänhets ögon, och särskilt kanske från olika minoritetsgrupperingas ögon, en dålig klang...Svenskhet är någonting förkastligt, någonting fult, någonting otrevligt, någonting att skämmas för, och svenskar är förkastliga människor på det stora hela, och särskilt om de skulle vilja hävda någon form av typisk svenskhet som försvarsvärd....
  Sverige är en besegrad nation, och det är därför naturligt att ingen vill identifiera sig själv som enbart svensk, utan alla vill istället framhäva sin osvenskhet, som någonting värdefullt i sig, och som någonting värdefullt att just beskydda och bevara, både språkligt, kulturellt och traditionellt...
  Minoritetsstatusgrupperingar i Sverige har utökats till alla de olika hbtq-grupperingar som finns, samt alla invandrargrupperingar, och alla har givits godkända rättigheter att försvara, beskydda, bevara och kultivera sina specifika livsstilar, språk, traditioner och identiteter....
  Men svenskhet, och svenskar, är det i princip ingen som vill försvara, beskydda eller bevara, varken språkligt, kulturellt eller traditionell, för då riskerar de att bli stämplade med olika degraderande epitet, eller på liknande vis som svenskar gärna porträtteras inom film, teater och tv-serier, reklam och i andra kulturella sammanhang där svenskar och svenskhet visas; som idioteter, som onda, som korkade, som omoraliska, som fula, som dumma och som elaka...

  Det blir då alltmer klart att alla goda, kloka, förståndiga, vackra och intelligenta människor absolut inte vill bli förknippade med svenskar, och med svenskhet, under en sådan ständigt förekommande propaganda och information om vad svenskar och svenskhet antas vara...

  Det blir då rätt och gott, för alla intelligenta, goda, vackra, kloka, förståndiga och smarta minoritetsgrupperingar av alla de slag, att vilja förklena, förlöjliga, fördumma, smäda, anklaga, kritisera, avkräva ansvar från, smutsigförklara, idiotförklara och elakförklara svenskar och svenskhet....

  Det blir då någonting för dessa rätt och gott att på olika sätt döda alla svenskar och döda alla former av svenskhet.. kanske i en ren självbevarelsedrift....
  JB


  SvaraRadera
 10. Nu är det faktiskt inte Rfsl utan terrorister som tokkör alstbilar som sätter 11-åringars liv i fara. Det är viktigt att hålla klara rågångar här. Annars börjar väl kopter som går i kyrkan och även eljest öppet står för sin tro likaledes anses provocera fram islamisters hot och hat?

  När Stanley Sjöberg just i samband med massakern i Orlando började ifrågasätta varför hbt-personer hela tiden måste vara så utmanande, fick han berättigad kritik för det. Det var verkligen inte rätt tillfälle att ifrågasätta hbt-personers apparation.

  Också Rfsl, inklusive dess broschyrer, måste tåla att ifrågasättas, men det är mindre lämpligt att göra det med argumentet att de kan provocera fram terrorism. (Det kan ju, som sagt, även frimodig kristen bekännelse och mission råka göra).

  SvaraRadera