torsdag 28 juni 2012

En solig morgon på norra Öland

Jag medger: Sommaren är en tid när norra Öland lever upp. Jag kan uthärda trafiken, till nöds i vart fall. Folk kör 70 på 90-väg! Men det krävs en del extra av oss. Vi har personal för att sköta vår vanliga församling och så kommer väldigt mycket mer människor. Alla ränner inte i kyrkan - men många vill nu ha dop och vigslar och det inte bara i helgerna utan på vardagarna. I mars/april vet vi ungefär läget - som sedan raskt förändras i juni, då folk kommer på att det där kyrkliga kan vi ta på Öland. Välkomna! Men lite annorlunda blir det. För det extra ska skötas tillsammans med den vanliga församlingsvården och till det extra hör fler gudstjänster och arrangemang.

De lediga dagarna då? Jo - men problemet är att så mycket likväl ligger över en då. Det behövs semester för att komma på viloavstånd. Fast den dröjer.

Detta skrivet mest som ett livstecken. Biskop Johansson kommer till Bödasands camping måndagen den 9 juli kl 18. Det blir något, tänkte vi. TV5 finns på plats. "Jag befruktar det värsta", som gubben sa. Eller biskopen?

3 kommentarer:

 1. Stiligt biskopen!

  Hur många prelater vågar (eller ännu värre - bör tillåtas) att sticka ut i farlig, folklig offentlighet utanför fast och trygg kyrklig inramning?

  Vem lägger ut länk till begivenheten, när den väl hamnat i rutan?


  Per S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oroa dig inte! Öland solens och vindarnas Ö, naturen och miljön fungerar alltid. Fira campingmässa?

   Radera
 2. Är väl lätt att åtgärda denna ojämna arbetsbelastning:
  man fullföljer redan nu konsekvent det som ligger fördolt i strukturutredningen och gör hela Svenska kyrkan till ett storpastorat. Då kan ju vi stadspräster kommenderas att göra en sommarvecka var på det soliga Öland - till allas glädje.

  "Lappen"

  SvaraRadera