fredag 28 oktober 2011

Kl 00.01 i Uppsala

Kvällspasset tog slut kl 00.01. Debatten var därefter. Svenska Kyrkans Unga fick beröm därför att förbundsstyrelsen representerats vid ett bord i foajén, där man bjudit på popcorn. Det kan inte hjälpas att jag då och då i tanken återvänder till mina två första kyrkomöten - då i förstakammarstil. Kongrss-stuket blir efterhand tydligare och de glada lobbyister som delar ut pennor och godis mm fler. Jag är för gratispennor och håller av Stjärnholms stiftsgård som kunde ge mig en tandborste därtill. Godis fick jag bland annat av forskningsavdelningen, där avdelningens nye forskare Dr Urban Claesson återfanns.

Kvällens insatser kan man ännu inte se på webben - men håll ut. Lång debatt om den utredning om skyldighet att ha vigselbehörighet, som idag kommer att beslutas. På slutet läste jag lite Bonhoeffer. Lite markeringar i skiftande debatter. Jag finner det underligt att Läronämnden bara upprepar sig också när det som tidigare sagts bara är dumt och sakligt ohållbart. "Kyrkopolitiskt motiverat men teologiskt slafsigt" är det uttalande som åstadkoms i ämbetsfrågan och upprepas. "Relativt lång tid" har vi haft prästvigningsstoppet, menade utskottet. Jag frågade vad angett i årtal "relativt lång" betyder. Svar gavs inte.

Ska man kolla webben är det inte slutet som roar mest. Kolla 22.30. Där återfinns den replik som blir lika klassisk som ledamoten Mohlins tal om den smärtsamma utlösning han varit med om. Nu handlade om hon som deklarerade: "Jag blir tagen på sängen och det är inte roligt klockan 22.30." Webben för faktakoll.

08.30 startar några grupper sina egna överläggningar, Frimodig kyrka också.

3 kommentarer:

  1. Var är den svenska Bekännelsekyrkan när SvK mer och mer liknar (S)chwedische (C)hristen?

    SvaraRadera
  2. "Jag blir tagen på sängen och det är inte roligt klockan 22.30":
    http://www.svenskakyrkan.tv/svkplay/kyrkomotet/2011/20111027_03/?start=03:03:44

    SvaraRadera