lördag 5 november 2016

FLASH Mobbning inom kyrkan FLASH

Ni kanske inte har lust att gå ut i rusk och regn. Då kan ni muntra upp er med en plus-artikel. Den kostar 1:-. Barometern håller oss informerade om mobbningen inom Svenska kyrkan. Modéus II menar att mobbning förekommer överallt (kursiverat här, DS) där det finns människor. Han säger också att det är "djupt tragiskt att mobbning förekommer inom Svenska kyrkan." Då kan prosten Peter Wänehag komma Modéus II till understöd. Han "tror inte att det förekommit här." Här betyder väl Kalmar. Fast det är en bild infrån Kalmar domkyrka som illustrerar reportaget.

Vältajmat att få ut nyheten just Alla Helgons Dag med beskedet att "inte sällan förekommer regelrätt mobbning och ren hackkycklngshierarki."

Jag antar att reportaget kommer i papperstidningen på måndag.

Får jag bara - helt i förbigående - nämna att kyrkomötets tillsynsutskott anser att det inte bör ges ett uppdrag till kyrkostyrelsen att utreda motiv och tankar hos präster och diakoner som inte längre är i kyrklig tjänst. Det behöver inte ligga några problem bakom utan kan vara mycket positiva skäl att arbeta utanför Svenska kyrkan.
Jo, men det vet vi inte.
Jag menar att det är av värde att vi får klart för oss varför så många präster/diakoner står bland "övriga" och vilka skäl folk har för att lämna.

Detta vill alltså inte utskottet. Denna strutsmentalitet är nog bra. Alla kan sova gott om natten. POSK står för denna hållning. Vänstern i Svenska kyrkan, S och C förstås, borgarna och kådisarna. Sverigedemokraterna har ingen annan mening. Inte heller Frimodig kyrkas man, en ersättare. Det sistnämnda kan ni fundera över, men svaret är att FK:s folk inte kan skriva sig fria överallt utan väljer här att låta motionären ta debatten i kyrkomötet.
Från Kalmar län kommer POSK-aren Mattias Rosenqvist. Han sitter i utskottet och kunde reserverat sig, men gjorde inte. Det är 10 månader kvar till kyrkovalet! Eller så läser han Barometern och fattar att något bör göras.

http://www.barometern.se/kalmar/vanligt-med-mobbning/

10 kommentarer:

 1. Är "obehörighetsförklaring" em form av mobbing?
  Anmälan till domkapitlet av självaste biskopen?

  SvaraRadera
 2. Från den tiden det begav sig minns jag ett TV -program med Siwert Öholm som programledare.Det handlade om mobbning på oastoralinstituten. I T V framträdde kvinnoprästmotståndsre som verkligen levde 👿 djävulen.
  Må det komma vitböcker och akademiska avhandlingar om kvinnopräster som mobbats.
  Det finns anledning för de ledande organen i Svenska Kyrkan att skärskåda mobbning i allmänhet i SvK och den av kvinnopräster i synnerhet.
  Ulf H Berggren

  SvaraRadera
  Svar
  1. .....samt en vitbok angående det apartheidsystem som råder mot de som vill upprätthålla ett någorlunda ortodoxt prästämbete i Svky, de som förföljts till utrotningen gräns!
   Antony

   Radera
  2. Fablernas värld! Herr Grosslügner! /John

   Radera
  3. Det skulle jag också önska! Då skulle det avslöjas att mycket av det som berättas är moderna myter av typen "Råttan i pizzan".

   Radera
  4. Fram med alla anklagelser och jämför med vad kyrkoledningen gjort och du kommer att blekna av skam för att du skrev som du skrev!

   Radera
  5. Kan inte den rätt frekvente/a men helanonyme/a signaturen Anonym skaffa ett alias? Så man åtminstone vet om det är fler än en?
   Vänliga hälsningar Alphie

   Radera
  6. Söndag som vardag :jag ömmar inte för ömma tår 😢!
   Ulf

   Radera
  7. Söndag som vardag är lögnen hinduisten Berggrens metod.
   Antony

   Radera
 3. Det kan vara på sin plats att påpeka att "Alla helgons dag" inte är uppkallad efter Dag. Jag förstår att många har svårt att tro det, inkl det påstådda helgonet självt. Hybris eller okunnighet?
  Förresten läste jag häromdagen att elakheterna i bloggen gjorde uppehåll på söndagar. Kanske hos bloggaren som bara ägnar sig åt kritik av alla andra som gör fel - men doakören är lika elak som vanligt. Det blir alltså elakheter sju dagar i veckan.

  SvaraRadera