onsdag 16 november 2016

Jag hade fel

Det kom den 18 oktober ett besked om att Stefan Bergmark avslutar sin tjänst med ordinarie uppsägningstid om sex månader. Hur kunde jag missa det? Därför att jag inte kunde skriva ut meddelandet. Jag kastade ett öga i ingressen och såg beskedet att vi efterlever det interna regelverket väl, för det hade revisionsbyrån meddelat. Bra så. Men för Bergmark blev situationen ohållbar. Jag skulle förstås kunna undra över vad det är vi ser. Två höga chefer får lämna. För ett antal år sedan var det generalsekreteraren. Vad med kommunikationschefen? Jag vet inte. Det beror inte på att jag missat en aktuell information som inleds med orden om att det är som det meddelats tidigare - allt väl - med nya besked på tre rader mot slutet av texten. Så ska dysterheter i god byråkratisk ordning meddelas, det fattar jag. Men jag vill ha dystra besked så att de kan skrivas ut på papper och på ett sådant sätt att ärendet, själva nyheten, det uppseendeväckande, omedelbart framgår.

Fel hade jag alltså.
Styrelsen hade den 18 oktober fått besked om saken.
Hur kom jag på detta?
Jag kollade om jag fått några nya intressanta mejl från Kyrkans Hus och bestämde mig sedan för att radera en del gammalt. Så såg jag.


7 kommentarer:

 1. Allt är väl!
  Medlemsunderlaget minskar, dock inte tillnärmelsevis med lika stora procentsatser som antalet anställda på kansliet ökar?
  Borde inte styrelsen anta budgetregler dör kansliet att kostnadsutvecklingen ska vara proportionell mot medlemsutvecklingen?
  Någon annan ordning kan knappast vara långsiktigt hållbar i ett inflationsfritt samhälle?
  Nu tänker jag ekonomiskt inflationsfritt, inte inflationsfritt floskelmässigt.

  SvaraRadera
 2. Sorgligt! Övermåttan sorgligt! ömkar Bill, min kommunikatör. Ännu en skicklig och oumbärlig professionell kraft, som faller offer för fjuttiga petimetrar som aldrig fattat att allt handlar om konstruerade narrativ; En berättelse är lika god som en annan. Sanning, vad är det? frågade ju redan Pilatus. Det gäller bara att få upp sitt eget narrativ i den överordnade diskursen, sen styr man skeendet lätt som en plätt. Fjuttskruttar till småsinta byrackor! småsvär han för sig själv.

  De andra katterna har redan skuddat stoftet av tassarna, och inte ens Bull tycks längre vara intresserad att lyssna.

  Nu drar jag till Antjes garage. Vad vankas idag? På de här postmodernistiska akademikerna vill man ju inte offra en onödig minut. Bills Master of Spinning-diplom ger jag inte mycket för.

  Elaka Katten Måns

  SvaraRadera
 3. Obegripligt, DS!

  -Du tillhör ju styrelsen, KS alltså, låt vara som ersättare men med tillgång till senaste uppgifter och fakta. Enkelt alltså, tycker jag, att alltid vara "uppdaterad" som det kallas i dag.

  Detta är ju också viktigt av personliga skäl. Eller, som jag ser att ett TV-program på en tysk kanal kallas:

  "Wer nicht fragt stirbt dumm".

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Wer zu spät kommt, den bestraft das Leben". Tillskrivet Sovjetunionens ledare Michail Gorbatjov. I allra högsta drag tillämpbart på dagens "folkvalda" byxbaksslitare som inte har förmåga att se sanningen i vitögat. /John

   Radera
 4. Det är gott att bloggaren är kristlig nog att kunna medge att han, som vi andra, tar miste ibland. Då har han säkert också kunnat ta till sej Leo Holtters utredning om "den feministiska snöröjningen". Den skedde alltså på prov förra vintern och har knappast orsakat något trafikkaos (snarare en budget som inte är dimensionerad för dylika "snökanoner" i november). https://holtter.wordpress.com/2016/11/15/hur-en-logn-medveten-eller-omedveten-blir-till-en-sanning-huvudsaken-ar-tydligen-att-fa-forlojliga-alla-tankar-pa-jamstalldhet/

  SvaraRadera
 5. Andreas ska nog inte använda Leos utredning till att anta någonting, den är nämligen värdelös.
  Enkel sökning på nätet visar nämligen att SKL uppmanar till feministisk snöröjning och redan 2013 gjort en animerad film om hur bra feministisk röjning ska gå till. Flera städer säger sig redan infört det, tex Solna. Att det inte fungerar har tyvärr visat sig nu när det kom mer snö....

  SvaraRadera