onsdag 14 mars 2018

Flash igen! Omaskat Flash igen!

Bloggardag vakar ständigt. Nattvardsbönerna 6, 9 och 14 togs bort från webbplatsen fick vi veta. Men det är en halv sanning. På det som lades ut den 1 februari ligger nattvardsbönerna kvar. Bloggardag manades av en röst, om i det inre eller från yttre rymden ska lämnas osagt, att nattvardsbönerna faktiskt ligger kvar. Det är bara att gå ner till den version som ligger under bilden på hemsidan och fröjda sig. Eller inte. För det har publicerats material där upphovsrättsfrågorna är olösta. Sådant kan bli väldigt dyrt. Och taffleriet fortsätter. Kansliet vet inte vad som finns utlagt. Nyheten om kyrkohandboken är en nyhet om lagbrott, tycks det. Hur lång tid tar det nu innan  också dessa nattvardsböner tagits bort? Klocka kansliets effektivitet!

https://www.svenskakyrkan.se/kyrkohandboken

Dispens från fastereglerna gäller sålunda ännu ett dygn.

2 kommentarer:

 1. Re Kyrkohandboken,

  Jag misstänker att denne kommer ut i mer eller mindre oförändrat skick och att man försöker kringgå "upphovsrättsfrågorna" genom att försöka visa att de aktuella skrifterna, de som nu ifrågasätts, är så omarbetade att de på sin höjd kan betraktas som inspiration och att om man skall diskutera upphovsrätt så tillfaller den "redaktionen" som avstått från ersättning av densamma.

  Vill minnas att man har något liknande inom STIM där väl grundregeln är att en melodi är ett plagiat om ett antal takter är desamma. Något som ibland kan ge upphov till långvariga diskussioner om ifall de verkligen är desamma...

  //HH

  SvaraRadera
 2. Tur att skadeglädje inte är en synd. Synd att skadeglädje är så osmakligt

  SvaraRadera