onsdag 5 september 2018

Usla kristna

Frågan måste ställas i all sin brutalitet. Är det så att i Danmark, Finland och Norge finns usla kristna? I dessa länder tar man nämligen alls inte emot lika många migranter som i Sverige. Skillnaderna är mer än uppseendeväckande. I Finland har under perioden januari-juli detta år meddelats 1745 uppehållstillstånd av asylskäl, i Danmark 894, i Norge 728 och i Sverige 12 546. Har vi inte här ett stabilt mått på praktisk kristlighet? Då hör de andra i Norden till de i humanitetens bottenliga, tror Bloggardag. I varje fall med nordiska mått mätt. Vad säger Antje till primaterna i Norden nu? Vad säger Sveriges Kristna Råd?

Det finns de som menar att Sverige, sett till folkmängden, bara skulle beviljat en femtedel av de ansökningar som har beviljats. De talar om"extrema volymer". Andra kan inte ta ordet volym i sin mun eftersom det handlar om människor. Nu blev det besvärligt.

Det extrema, om det nu är det, betyder enligt en prognos totalt sett i år 130 000 beviljade uppehållstillstånd. Då är asylansökande, anhöriginvandring, utomeuropeisk arbetskraft och en mindre grupp gäststudenter inräknade. Bloggardag försökte förstå vad som döljer sig i Migrationsverkets sifferflöde.
https://www.migrationsverket.se/download/18.4cb46070161462db113174/1535982826349/Beviljade_uppehållstillstånd_2018.pdf

År 2016 var det tydligen 163 000 asylsökande och förra året 144 000. Prognoserna för Sverige tycks visa ett Sverige som växer så det knakar. Bruttonationalprodukten går upp, men då kommer ekonomerna och säger att det må vara, men bruttonationslprodukten ska räknas per capita och då är det fler som ska äta av kakan. Samtidigt talas om en stundande lågkonjunktur, en svag krona, höga bensinpriser och dyr el konstaterar vi utan vidare. Vinterpriser i september och värre ska det bli.

Det etiska problemet varsnar Bloggardag. Vi byggde en egoistisk nationalstat. Den var visserligen internt solidarisk och det blev viktigt att också tala om den tredje världen och avstå 1% till de fattiga, men denna interna solidaritet blev plötsligt exkluderande. Om detta sa vi ingenting. Varför inte det? Var det för att "charity begins at home"? Och har vi företrädare i riksdagen som kan lösa problemen?

Vi hade ett system för att pröva vilka som hade asylskäl, för asyl hade blivit något viktigt efter år 1945. Vad händer då när det enligt det regelsystem som ingen kritiserat visar sig, att somliga som kommer till Sverige saknar skyddsskäl? De kan ha goda andra skäl att komma hit, men alltså inte sådana som det internegoistiska svenska systemet godkände. Och vi godkände att systemet inte godkände tills det kom pojkar från Afganistan. Visserligen kom de kanske inte från Afghanistan utan från Iran, men det var ett underordnat faktum. De hade i någon ordning, som vi tidigare trodde var god och ändamålsenlig, fått sin sak prövad i omgångar, med chans att överklaga. Kostnaderna för de långa processerna och hyfsade (?) villkor för de asylsökande under tiden ansökninarna prövades, stod de svenska skattebetalarna för. Rätt ska vara rätt. Men när slutresultatet blev att 9000 inte hade rätt att stanna, så föll det hela ihop. Vad som nu händer fattar inte Bloggardag. Somliga kommuner ger gymnasieplatser med argumentet att med kanske en halv termins studier borta så riskeras ett helt läsårs studier (kanske egentligen alla studier?) om de till sist får stanna. Ska man annars mena att detta är en insats som de studerande kanske har nytta av när de väl lämnat Sverige eller bara att det är bäst att ynglingarna får studera och inte lämnas overksamma på byn. Man får hoppas på det bästa,  men sakpolitik borde vara mer än att förmågan att hoppas.
Bloggardag brottas dock med det etiska. Har danskar, finnar och norrmän motsvarande etiska brottningsmatcher på gång?

Det finns de som menar, att Sverige i grund håller på att omvandlas och att ursprungsbefolkningen inte tillfrågats om den saken. Var det på dessa stimuli som Lasermannen och Petre Mangs agerade? Var dessa förövare två svalor som förebådade något annat som kommer och som mordet på EU-migranten i Huskvarna illustrerar? Är det bara Bloggardag som blir nervös? Tydligen inte.

Tino Sanandaji verkar inte riktigt belåten med sakernas tillstånd och inte heller Gunnar Sandelin. Ska dessa avfärdas när de levererar material till en debatt som också skulle kunna handla om "den bedrägliga journalistkåren", den som inte låter oss vet?. Bloggardag läser både Kvartal och Det goda samhället. Vad ska Bloggardag svara den som kallar det som nu händer eller inte händer för "skam, ett svek mot vårt land och mot kommande generationer"? Kan Antjes twittrande ge någon vägledning?

Märker ni att Bloggardag inte skrävlat med att han läst Migrationsverkets prognoser? Han vågar inte skrävla eftersom risken finns att han inte förstått. Men så mycket har han fattat att det handlar om höga tal. Det gör det också när det handlar om de många människor som får avslag och går under jorden. Inte heller framväxten av klansamhällen har Bloggardag berört.

Klansamhälle är inget nytt i Sverige. Så såg territoriet ut när kristendomen kom till landet. Dessförinnan var hedersmorden vanliga, eftersom hedern var så grundläggande. Skammen att få sin heder ifrågasatt, kunde inte hanteras på annat sätt än genom att kraftfullt ge igen. Med kristen tro får vi en skuldkultur. Då hanteras skuld genom ånger, syndabekännelse, förlåtelse och ett liv i bättring. När kristen tro försvinner och gudstjänstlivet försummas, försvinner skuldkulturen och skamkulturen kommer tillbaka.

Så borde då de usla kristna i Danmark, Finland och Norge skämmas och vi svenskar vara stolta över vår generositet, godhet rentav, att ta emot människor på flykt, asylsökande och migranter lika? Kan vi få besked av den andliga överheten?

Till detta kommer klimatfrågan, som alla andra utom Bloggardag förstår. Han läste nyligen Klimatsans på nätet. Då fick han för sig att det inte är så bråttom och inte heller så farligt. Bloggardags stora problem, intellektuellt och/eller etiskt, är att han förstår att han inte riktigt förstår. Hade han varit norrman, dansk eller t ex finsk präst (latin acne spiritualis) hade han inte haft dessa problem så aktuella, kan man förmoda. Det måste väl bero på att de i grannländerna är usla kristna? Har ni någon bättre förklaring så vill Bloggardag gärna veta.
42 kommentarer:

 1. Usla kristna är nog snarare sådana som inte vill bekänna sin egen synd och skuld, eller som håller fingrarna i kors bakom ryggen när de läser trosbekännelsen.
  Dödsstraff, eutanasi & fosterfördrivning är nog alla exempel på värre okristlighet än numerärt begränsad asylinvandring i landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. What?!
   Så Gud KAN ta emot mig trots att jag inte vill gå i prideparad, trots att jag tycker det är jobbigt att fördrivna foster gnyr i rondskålar, trots jag vill att Jesus ska ha större betydelse än Mohammed, trots att jag inte tycker att vissa grupper ska ha gräddfil i asylprocessen, trots att jag inte vill cementera tiggeriet som en livsstil som ska pågå i decennier, trots att jag inte tycker det är rätt att tvinga präster att viga samkönat, trots att jag inte orkar bejaka sexualiteten hos varenda människa jag möter. Allt detta som är SJÄLVKLART för att våga få kalla sig kristen?

   Radera
  2. Jag kallas kristen eftersom jag är döpt och med församlingen bekänner Jesus vara min frälsare och saliggörare.
   Kh på landet

   Radera
  3. Den biten fixar jag. Men så villkorslöst verkar det inte vara. Inte längre. Det är alltid någon strid som det för en kristen är en plikt att dra ut i. T ex för människovärdet (som tydligen är kopplad till fri kopulation?!), eller rätten att glömma en unge som kom olägligt och efter aborten visade sig kunna andas. Man slår inte aktivt ihjäl den, men man tillkallar inte läkare heller (änglamakeri kallades det förr). Hur blev detta (liksom de "självklart kristna ståndpunkterna" i dagens blogg ovan) kristenhetsmarkörer och vem har rätt att bestämma vad som är kristet?

   Radera
  4. Alphadeltagarens erfarenheter är roande, och befarar jag, tyvärr inte ovanliga.
   /Sophia

   Radera
  5. Tack, Alphadeltagaren, för dina ytterst välformulerade och välmotiverade tankar om villkoren för att inte anses vara en "motvalls kyrkomedlem". Och - ja, jag saknar den Svenska Kyrkan där jag en gång "är döpt och med församlingen bekänner Jesus vara min frälsare och saliggörare" som Kh på landet skriver.

   Jag i Halland

   Radera
  6. Jag parafraserar:

   Vart tar alla erfarna, plikttrogna, knegande, gammaldags församlingspräster vägen, och varifrån kommer alla andrakarriärande, okunniga, låångt boort bosatta religionsvetare med socialpedagogiska och politiska böjelser ifrån?

   Nån som vet?

   Skallagrim

   Radera
 2. Jag undrar om Bloggardag har uppmärksammat följande artikel? http://helenaedlund.se/flirtandet-med-religiosa-extremister-ar-inget-nytt/

  SvaraRadera
 3. Usla kristna eller usla politiker. Idag tar två socialdemokratiska giganter Göran Persson och Assar Lindbäck bladet från munnen och säger sanningen.

  Alla måste läsa vad de säger innan man går till valurnan. De som redan röstat och känner efter att de läst detta att de vill ändra sig så går det bra. Man för rösta om på valdagen (söndag).

  Så alltid lika skärpte och rättframme Bloggardag får sällskap av Göran Persson och Assar Lindbäck .

  Göran Persson anser att utvecklingen är skrämmande och förordar samarbete mellan M och SD.

  https://samnytt.se/skrammande-goran-persson-om-asylprognosen-forordar-m-sd-samarbete/

  Assar Lindbeck går samma väg och påtalar att SD var det enda parti som vågade påtala den skrämmande utveckling som Sverige var på väg mot.

  https://samnytt.se/assar-lindbeck-ovriga-partier-bor-samarbeta-med-sd/

  PPP

  SvaraRadera
 4. Flyktingfrågan är lätt att lösa för det kristliga samvetet. Den som betalar in 4 Mkr per flykting till statskassan, och ytterligare 4 mkr för varje anhörig, bör fritt få ta in dessa. Det gäller även SvK som organisation. Följande utomeuropeiska migrantgenerationer lär också kosta, men beräkningar är svåra att göra. Alltså kan vi t v bortse från den kostnaden. I varje fall får godheten på så sätt en prislapp. Gratis nyttigheter brukar det slösas friskt med. Den som måste betala tänker sig för. För SvK är det lätt att likvidera sina tillgångar, avskeda sina anställda, och hosta upp avgiften för några tusen migranter. Så har man gjort sitt med gott samvete och får den sköna tillfredsställelse som en god gärning ger. Och det utan att lägga bördor på andra.

  PP

  SvaraRadera
 5. TD Ann Heberlein i dagens Ledarsidorna:

  https://ledarsidorna.se/2018/09/samhallskontraktet-valets-dolda-fraga/

  Ett polskt ordspråk säger: "Den är en dålig mor, som först ser till andras barn, och sen till sina egna."
  /Ryszard

  SvaraRadera
 6. Det finns andra som är mindre bekanta med en kristen moral. Och i alla fall inte anammar den i handling. Det finns usla samhällsanalytiker som antingen har bristande kunskap och förmåga att utföra sitt uppdrag eller så är de korrupta och döljer sanningar och manipulerar folkviljan för att gynna sin egen agenda . Vilken kategori de än tillhör är det lika illa och de bör snarast lämna sina uppdrag för bättre lämpade personer. De hör inte hemma i en civiliserad, demokratisk rättsstat.

  Analytikerna påstår att t ex M och SD gått tillbaka medan det i själva verket rör sig om "stödröstning". KD har alltid gynnats av M. Utan dem skulle de inte nått över strecket.

  Sverigedemokraterna minskar inte. De växer och växer men de har nu börjat stödrösta på Alternativ för Sverige. Och de är inte ensamma om det för det gör andra partier också som insett allvaret. T o m V och MP stödröstar på Alternativ för Sverige.

  SD behövs som största parti i RD men det behövs andra likasinnade partier för att kunna ändra skutan. Det parti som är närmast att spränga 4%-spärren är Alternativ för Sverige.
  Precis som samhällsvetaren Joakim Andersen har jag med flera inte gett upp hoppet om att kunna ta en annan väg som gynnar världens folk, inte bara svenskarnas överlevnad och jag är övertygad om att svenskarna har tagit upp kampen mot korruptionen i politiken. Det finns hopp även om det blir dyrare och dyrare för oss ju längre vi väntar på att göra en drastisk förändring. Om vi skall vänta fyra år till blir det mycket, mycket kostsammare för oss och det inte bara i reda pengar utan får oerhörda konsekvenser för oss i våra privatliv.

  Joakim Andersen har akademisk bakgrund med samhällsvetenskaplig och idéhistorisk inriktning. Hans kunskap är välgrundad och på denna länk får du tillgång till hans kunskap.

  http://www.friatider.se/valet-r-inte-sista-chansen-f-r-sverige-men-det-knakar-i-fogarna

  PPP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenting kan längre hindra nästa miljon migranter de närmaste åtta åren. Inte heller därefter. I välfärdsstaten fattas redan ett Göteborg, med sjukhus, skolor, bibliotek, vårdcentraler och kommunikationer, socialarbetare, poliser, sjuksköterskor, läkare, lärare och administratörer. De närmaste åtta åren måste vi bygga ett nytt Stockholm. Så kommer det att hålla på, så länge vi inte inrättar tjogtals med tiggarläger för 20- 50 tusen människor runt våra storstäder. Det kommer att bromsa tillströmningen. Problemen kvarstår ändå.

   Tanken på enkla jobb är futil. En företagare säljer inte en städmaskin och anställer fem lågpresterande. Tanken på utbildning är orealistisk. Det tar - för dem som fullföljer! - nio år efter PUT för lågutbildade migranter att nå en sådan skicklighet, att yrkesutbildning och egentlig skolning kan påbörjas. Lärare finns inte. Det som återstår är svartjobb och kriminalitet, blandat med bidragstagande. En sådan tillvaro är för de flesta att föredra, eftersom den relativa inkomsten blir mycket hög, jämfört med i hemländerna. Pengar kan skickas hem till hjälp för familjerna. Återvändande fungerar inte. Den som fått medborgarskap har ett nytt patria att repatrieras till - Sverige. Av Ygemans 80.000 blev några hundratal repatrierade och något tiotusental frivilligt hemresta.

   AfS' främsta funktion blir att normalisera SD och att ett antal mera extrema och oönskade SD-sympatisörer försvinner till Mattias Karlssons lättnad. Kanske kan AfS också vrida opinionen något genom spektakulära utspel. Utropet: "Sverige åt svenskarna! Svenskarna åt Sverige!" ledde till utredning om hets mot folkgrupp och det offentliga Sveriges vrede. Provokationen lyckades, när AfS avslöjade att detta var ett citat av ett radiotal av Per Albin Hansson från 1923. Svårt att lagföra ...

   När Danmark skärpte sin migrationspolitik, lyckades man inte, trots svenska fascismanklagelser, mer än att dämpa ökningstakten. När vi nu tillämpar EU:s minimumregler, lyckas vi inte bättre än Danmark gjorde. Skadan är redan skedd. Problemen kommer att accellerera med eller utan SD och AfS.

   Lars Jensen

   Radera
  2. Nej lärare saknas. En familjemedlem är lärarutbildad (gy) sedan några år. Varje terminsstart ringer förtvivlade skolledare och ber bevekande att den utbildade läraren åtminstone skall komma ut till skolan och se sig om. Redan i telefon erbjuds löner som motsvarar KTH- eller SSE-exades. Mera kan ges om relevanta erfarenheter kan åberopas. Familjemedlemmen vägrar envist. Praktikperioderna i söderförort har avskräckt. Dessutom är numera läreri ett socialt stigma. Omgivningen undrar vad det är för fel på en person som väljer att bli lärare. Majoriteten av lärarkandidaterna tas redan in på ofullständiga eller helt släta gymnasiebetyg eller högskoleprov under 0,5. Med andra ord är lärarkåren undermålig. De som själva misslyckats med skolan blir lärare. Ca 20% av de anställda lärarna saknar idag pedagogisk utbildning. 40% av de nyanställda saknar lärarutbildning. Att anställa migrerade lärarutbildade fungerar inte. Särskilt invandrarelever behöver infödda svenska lärare. Svennarna tål inte att deras barns lärare inte behärskar svenska. Att höja löner gör inte lärarkåren bättre. Att höja status är en omöjlig uppgift. Statusen raserades på 80- och 90-talen högst medvetet av politiska skäl. Avund och lärarhat grasserade. Lärarnas säkra anställningar, långa lov, betalda fortbildning, höga löner, fria arbetsförhållanden och lättskötta "brodinare" präglade alltmer rapporteringen från skolan. Nu får vi leva med följderna av lärarhatet. Skolan är redan en verksamhet man håller sig ifrån. Med afghanamnestier och utbildningssatsningar för nyanlända blir det än värre.

   Jag förstår min lärarutbildade släkting.

   Caligula, glad pensionär

   Radera
  3. Enkla jobb kan nog finnas. Marknaden för Rut-tjänster kan förväntas växa. Folk i farten vill ha hjälp med barnpassning, städning, fönsterputs, tomt, pool, bilvård, båt eller hästar. Om lönerna sedan sänks radikalt för dessa tjänster, säg till mellan en femtio- eller hundralapp i timmen skattefritt och utan administration eller pappersarbete, legaliseras mycket av verksamheten i städ- bygg och restaurangbranscherna, och hushållens svartarbeten försvinner. Detta har tidigare varit lite ofint i Sverige, men lär komma, när vi nu närmar oss amerikanska, f a inte säga latinamerikanska förhållanden med en talrik, mer eller mindre färgad underklass. Paras sedan denna omställning med dramatiska sänkningar i välfärdssektorn, får vi en libertariansk drömvärld, där piskan kittlar de fattigas nackar, där dessa tjänar de välbeställda och förverkligar deras drömmar. Den som inte vill anpassa sig till framtiden, går som vanligt under. Reinfeldt var skicklig och visste vad han gjorde!
   /Conspirator

   Radera
  4. Tack Lars Jensen,tack Caligula, glad pensionär, tackConspirator för att ni skrev. Flera måste skriva. För det ger andra modet att följa efter och säga sanningen. Det är det som är hoppet. Tystnar vi dör vi alla en hemsk död. För barnens skull måste vi höja våra röster vi kan inte svika dem när t o m deras föräldrar och anhöriga gör det. Sverige är en katastrof. Total katastrof.

   Nu är det bara några dagar kvar och man bävar för att uthärda 4 år till i detta helvete om inget händer nu. Valet står en opp i halsen. Man vet inte om man skall skratta eller gråta när man ser skiten rent ut sagt i Svt, medier, valmöten och hör i SR. Jag vaknar om nätterna och kan inte sova när man tänker på det.

   Valet har inte ens varit men de bråkar redan i Aktuellt om vem som skall bli jämställdhetsminister. För att inte tala om alla dem som förstört landet och vars tuppkammar nu reser sig när de blir rädda för att folk skall avslöja fler sanningar om dem och de tar sig rätten att lägga beslag på den ynka tid i Rapport, Aktuellt m m vi andra skulle behöva ha för att försöka rädda landet och pratar en massa dynga. Lo med sina enorma rikedomar som de stulit från oss. Ingvar Carlsson, Carl Bildt för att inte tala om skitstöveln Macron som man drar in i SVT för att skrämma Åkesson och oss. En nolla som inte ens hade ett parti utan utsågs av maffian till att styra Frankrike, EU och i slutänden våra liv. Partiet fick skapas i efterhand. Den kvällen framstod Åkesson som den ende vettige ledaren och satte drumeln Bildt på plats.

   Jag skulle kunna dra det ena efter det andra som händer nu men var finns våra arenor?

   Bloggardag är en hjälte som upplåter sin blogg. Vi behöver flera sådana.

   Alla dessa gangstrar som förstört våra liv och gjort dem till helveten skulle ställas till ansvar i SVT inför hela svenska folket där alla nu levande och alla de som redan dött av deras djävelskap får utgjuta sitt hat, ilska, vrede och förakt över dem som förstört ett helt land, förstört livet för dem spottat dem rakt i ansiktet fastän de gjort allt vad de kunnat för att skapa ett bra land och liv för folk.

   Finns det ännu någon skit kvar, något krig eller elände, några gangstrar, ondeskefulla människor kvar i världen som man inte lyckats dra hit? Jag tror inte det. Vi har varenda krig över hela världen inom våra gränser. All världens kriminalitet och maffior, sjukdomar som vi aldrig haft gifter och allt värdelöst skräp som vi importerar. Vi har snart inte vatten, luft, jord kvar det som skapar och upprätthäller liv. Allt är förgiftat och förött.

   PPP

   Radera
  5. PPP: Hav tröst, Jesus frälsar!
   Om än världen förgås finns din räddning och glädje i den uppståndne.

   Radera
 7. En välkommen bekännelse!

  -BloggarDag fastslår nu att han förstår, att han inte riktigt förstår.
  En för honom ovanligt ödmjuk hållning, som borde lända till efterföljelse från vissa kommentatorer på bloggen.
  Till exempel förstå att man inte riktigt förstår fördelarna med Svenska kyrkan, demokratisk styrning och
  majoritetsessensen i kyrkliga organ.

  Vi måste därför varmt välkomna BloggarDags nya insikt, som i grunden visar människans riktiga och ärliga natur: dvs erkännandet av egna fel och brister och inte sturskt inför allmänheten sopa dem under mattan med attityden: att "här kommer jag, som vet mest och bäst om kyrkan, tron - och andras tro!

  Det är alltid en klok attityd att inte vara övermaga utan att konsekvent inse sin begränsning!
  Det är alltid föredömligt att sänka röstvolymen och temperamentet i trätodiskussioner med andra. När den ena höjer rösten, bör den andra sänka den, ty då kommer den sistnämnde i ett automatiskt överläge.
  Och det är alltid en klok fördel att inte på förhand döma ut Svenska kyrkan som undermålig, i avsaknad av tro och ovärdig vårt land. Alltid!

  Tack alltså, BloggarDag för kloka ord om den egna otillräckligheten att förstå.
  Att jag däremot inte gillar den presenterade inställningen i klimatfrågan är en annan sak, som jag inte skall dra här.
  Glömde BloggarDag att han förstår att inte förstå den?

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi ska vara precisa, oklart varför men i alla fall, kanske det är lite skillnad på om en docent lägger ut text utifrån sitt eget ämnesområde än om en docent inte förstår inte statsvetenskapliga utan dagspolitiska argumenteringar? I kyrkofrågor skulle det kunna komma att misstänkas att docenter vet mera, givet att de ägnat åratal åt att läsa, fundera och publicera sig. Bara som en tanke. När det handlar om klimat och väder är det klimatsans som gäller och handlar det om klimatet får vi släppa vädret, för väder är inte klimat så där utan vidare.

   Radera
 8. Jörgen Huitfeldt har skrivit en intressant artikel om de ensamkommande pojkarna/männen från Afghanistan: "Statister i vår berättelse om oss själva".

  kvartal.se/artiklar/statister-i-var-berattelse-om-oss-sjalva/

  SvaraRadera
 9. Vinden har vänt. För sent. Nu väntar ras- och klasskrig. Men först en nedmontering av välfärdsstaten och ett samhälle av amerikansk typ.

  -Jag har alltid hört att som i USA ville ni inte ha det. Nu har ni fått det som i USA, sa Tino Sanandaji bistert.

  Men nog är det inträffade en våt dröm för sådana som Reinfeldt, Schlingman och Bildt? Såssestaten åt fanders, alltså.
  /Conspirator

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bo Lundgren om sin efterträdare och krossandet av välfärdsstaten:

   https://www.youtube.com/watch?v=dJIJdRlScto

   Radera
 10. Asylsökande och deras anhöriginvandring står för c:a hälften av de beviljade uppehållstillstånden. (Då inkluderas adoptioner samt barn födda i Sverige av personer med uppehållstillstånd i kategorin anhöriginvandring.) Anhöriga till människor från EU/EES är tillsammans med de studerande nästan lika många som de asylsökande och arbetskraftsinvandringen är dubbelt så stor som gruppen asylsökande.

  SvaraRadera
 11. Ja, det är för sent att vända givet att man inte röstar in AfS och omedelbar återvandring (som sossarna själva önskade 2015, om ni minns deras föresats att skicka tillbaka 80,000).

  Nu väntar följande sekvens:
  Skadeskjuten offentlig sektor -> höjd pensionsålder -> mindre bemedlade får det tuffare, bor dessutom i områden som blir mer utsatta -> ökade klasskonflikter = etnicitetskonflikter.

  Då väntar frågan när första stora muslimska partiet slår upp butiken. 2022, om dom är snabba. S och MP och M drillar några av dem, som håller hård muslimsk profil för att de vet att de kan starta eget parti när tiden är inne. Det blir socialdemokraternas död, då snart hälften av deras röster kommer från invandrare.

  Föregrip detta genom att rösta på AfS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det S talade om var inte som för AfS återvandring av de som fått uppehållstillstånd utan effektivare utvisning av de som fått avslag. AfS utmärker sig för övrigt genom att ha företrädare som vill förbjuda judar och andra minoriteter mer än 5% av svensk massmedia. (En stor del av bloggläsarna kommer att rycka på axlarna åt detta för den enda antisemitism man vill tala om är den som muslimer i Rosengård eller Hamas på Västbanken uppvisar. När det gäller den kan man ägna spaltkilometer, men förslag om förbud mot judiskt tidningsägande från AfS-företrädare eller förbud mot omskärelse från SD:s partiprogram tycks däremot helt okej.

   Radera
  2. Jaså, valvindarna har smugit sig in hos Bloggardag. Skönt att valtjafset snart är över!
   Vad gäller Afs, är det en samling stollar, utsparkade från SD. De kommer aldrig in i riksdagen. Totalt bortkastade röster!

   Pelle S.

   Radera
  3. Tokstollar sa man om SD också. Och om Ayn Rand-berusade libertarianer som Annie Lööf och Ulf Kristersson. Och om Sara Skyttedal. Snart har tokstollarna makten. Det brukar bli så efter ett tag. /smun

   Radera
  4. Pelle S tänk efter åtminstone en sekunder vem som påstår att de är stollar och varför de kastades ut. Maktens har aldrig gillat konkurrenter i synnerhet inte om de visar sig vara bättre än dem själva. Stollar finns det säkert i AFS men de finns i alla partier. Det är därför vi fått det så illa i världen.

   Men utsparkade blev dem. Samma gamla valiga metoder som använts genom historien. Kör ut dem i exil, bannlysning mm eller spärra in den denm i fängelsehålor eller på sinnessjukhus. Dagens makthavare är inte bättre än gårdagens översittare och despoter.

   Du får nog vara hjärtinnerligt glad om folk lyckas rösta in dem . Vem kastas ut nästa gång och får tillbringa sitt liv på gatan? Kan det bli du?

   Radera
 12. BloggarDag läser Kvartal men selektivt. Läs även om klimatet.

  https://kvartal.se/artiklar/kvartals-expertpanel-tar-sig-an-klimatfragan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rannsakande fråga: Blev jag så mycket klokare? Var inte beskedet egentligen att jag sitter rätt hjälplös inför en komplicerad fråga där vem som helst kan lura av mig pengar för att i bästa välmening få något meningslöst gjort? Är det inte lika bra att luta sig tillbaka, unna sig allt gott och överlåta problemen åt Skaparen, som en gång ska skapa nytt? Är det verkligen mitt problem att jorden slits ut?

   Radera
 13. Tack i Herren Jesu namn för dina texter, gudsman!

  SvaraRadera
 14. Vill rekommendera alla som inte sett den att se årets viktigaste dokumentär som nu finns att se även på Youtube. Den heter "A Swedish Elephant - en samstidsskildring av dagens Sverige".

  Medverkar gör bl a Lars Åberg, Magnus Ranstorp, Jens Ganman, Rebecca Weidmo Uvell och från Svenska Kyrkan Biskop Modeus och Helena Edlund.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Trailer:

   https://www.youtube.com/watch?v=J-SODFIW4GY

   Radera
  2. Hela filmen: https://www.youtube.com/watch?v=xhf61C2-S4I

   Radera
 15. Det är omöjligt för en kristen att rösta på AFS, man går emot Kyrkan och man visar att man inte har en kristen tro i alla avseenden.

  Jonas M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där Tron går ut, kommer något annat i dess ställe. De totalitära politiska ideologierna har varit populära religionssubstitut, liksom vetenskapstro och framstegstro. Så även tro på Nationen och Rasen. Nu tycks nationen och rasen åter bli populära föremål för tro.

   /Skall Människosonen finna tro på jorden när han kommer åter?

   Radera
  2. Jonas M. Struntprat.

   Radera
  3. Människosonen behöver en kyrka som häller ställningarna till dess. Det går väl sådär. Men han kan få klimatkompenserad närodlad morotskaka!

   Radera
 16. Jonas M

  Vilket eller vilka påståenden ovan alluderar du på när du avfärdar det som struntprat?

  Glöm inte , rent praktiskt, att inget garanterar att din kommentar kommer direkt efter den kommmentar du avser att bemöta.

  MVH

  //HH

  SvaraRadera
 17. HH jag skrev inget om struntprat utan det gjorde någon anonym.

  Jonas M

  SvaraRadera
 18. Jonas M,

  Ja,jag ser det nu. Någon anonym menade att du talade strunt. Jag läste slarvigt och beklagar detta. Jag känner överhuvudtaget inte till AFS så kan inte uttala mig om dem men det lilla som framkommit och av din kommentar som jag förutsätter är välgrundad så kan jag garantera att de inte skulle fått ngn röst av mig. Iofs har jag redan röstat enligt maximen det minst onda ty sanningen att säga är det inget parti som jag ger mycket för och inte hyser jag ngt större hopp om att dagens politruker kan vrida utvecklingen till det bättre. Ngt AFS ingick dock garanterat inte

  //HH

  SvaraRadera
 19. Det skulle också vara intressant att veta hur mycket vapen de olika länderna säljer till utlandet.
  Skulle det kunna vara så att Sverige säljer mest och är därför moraliskt mest skyldig att ta de långsiktiga konsekvenserna, bl a i form av asylinvandring?

  /En anonym en

  SvaraRadera