fredag 14 december 2012

Fredag strax efter 16

Dagens Seglora gav en röstningsmöjlighet. Man kunde svara ja eller nej på frågan "Är biskoparna för tysta i frågan om rasism och islamofobi i Sverige?" 33% svarade ja ser jag - och kl 16 en fredagseftermiddag har nog de som ägnat en del av arbetsdagen åt Dagens Seglora gått hem. Alltså har 67% röstat nej. Stort - massivt, som det heter - stöd för biskoparna. En av de nej-röstande var jag. Vem den andre var, vet jag inte. Tre (3) personer deltog i omröstningen så långt.

Bidragsgivarna till Dagens Seglora skulle kanske fundera ett varv. Tidningen beslås med lögner och intresset att engagera sig i Segloras frågesport kanske säger något - vad nu det kan vara?

4 kommentarer:

 1. Bra inlägg i debatten finns här:
  http://kyrkligating.blogspot.se/2012/12/47-till-forsvar-for-rattigheten-att-ha.html

  SvaraRadera
 2. Till alla sina andra galenskaper kan Seglora Smedja tillfoga megalomani och en grandios självbild.

  SvaraRadera
 3. På tal om vilket sällskap Dag S liksom Ingrid C. på Dispatch befinner sig i.

  Suzanne Zeller–Hirzel, en av Vita Rosens* sista överlevande är idag medlem i the Peoples Movement Pax Europa, en organisation som motsätter sig islamiseringen av Europa. I en intervju 2009 förklarade hon sitt nya engagemang:

  – Jag läste många, många böcker i ämnet, särskilt Mark Gabriels bok ”Islam and Terrorism”. Då insåg jag att man inte stillatigande kan acceptera dessa saker utan måste göra något åt dem. Man måste stödja denna sak, det är nödvändigt.

  På frågan om vilka likheter hon ser mellan islam och nazism, svarade hon:

  – Fanatismen och det absoluta anspråket på att sitta inne med den enda sanningen. Den andliga enkelheten är densamma hos både islam och nazismen.

  Reportern frågade sedan varför hon tror att det är så svårt att förklara dessa likheter för allmänheten, och här bör teologerna spetsa öronen:

  – Det finns en allmän likgiltighet för religiösa frågor som gör det svårt att nå ut. Allmänheten tror också att vi måste vara ”rättvisa” mot alla. Detta är kontraproduktivt. Det finns också ett allmänt välstånd med relativt hög levnadsstandard som gör människor lata. Det finns bara en sak som kan hjälpa och det är utbildning.

  *Vita rosen (Weiße Rose) var under andra världskriget en tysk motståndsgrupp som var verksam från juni 1942 fram till den 18 februari 1943.
  Vita rosen propagerade för icke-våldsmotstånd mot den nazistiska regimen. Engagemanget var starkt präglat av medlemmarnas kristna tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns likheter mellan nazismen och islamismen, det håller jag med om. Att däremot skopa ut hela religionen islam är en annan sak. Viktigt att denna distinktion upprätthålls. Detta är inte samma sak som att låta bli att bedriva religionshistoria och forska i islams rötter, bl a judendomen, arianism och Kaabadyrkan, precis som man gör i forskning om Kristendomen.

   Radera