tisdag 18 december 2012

Helle på plats

Tidningarna Dagen och Världen i dag ordnade namninsamlingen i anledning av Skolverkets juridiska riktlinjer. I dag lämnades Adventsuppropet in och det hade blivit drygt 80 000 namnunderskrifter. Hör och häpna. Tillsammans med tidningarna som tagit ansvar för namninsamlandet kom också Dagens Seglora, en webbtidning men två veckor på nacken. Det är Dagens Seglora som inte ens kan få ihop 80 röstande på en webbfråga som nu låtsas spela i en högre division.

Man kan bara säga som Jesus när man bevittnar Helle Kleins oförvägenhet: Var fräck, var fräck så går du fram i livet (Matteusevangeliet 29:8)

Någon kommentator tyckte jag skulle bjuda in Helle Klein till församlingshemmet. Frågan blir förstås om vi har råd med det och i största allmänhet gäller nog det som gällde hos statsrådet Björklund i dag: Helle bjuder in sig själv.

Jag noterade att Kyrkans Tidning, vår viktigaste kyrkliga nyhetsförmedlare, inte deltog i uppvaktningen.

9 kommentarer:

 1. Nog med reklam nu för Seglora Smedja. Om dom vill ha mer av den varan låt dom betala. Der har dom råd med./Sven-Åke Nilsson

  SvaraRadera
 2. Detkänns stötande att Helle Klein på fotot i Dagen placerat sig främst och som mest dominante. Nästan som hon organiserat och varit drivande i den här aktionen. När hon egentligen halkat in på ett bananskal via outgrundliga vägar....

  SvaraRadera
 3. Tja, man kan även se det positiva. Har man Helle Klein/Seglora med på båten i denna fråga kan ju uppropet inte lika lätt avfärdas att komma från ett håll i kristenheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Seglora Smedja!! Vad för slags håll är det??

   Radera
  2. Hen representerar väl den Jesus-teologi/tro som tankesmedjan bekänner sig till och vill synliggöra i sitt advents och Julfirande. Kanske inte så stötande?

   Radera
 4. Av det åttiotalet röstande på Seglora Smedja; Hur många kommer från BloggarDag? Här var vi två som röstade p g a D S...

  Tant Svart

  SvaraRadera
 5. Helle Klein tillsammans med Världen idag och Dagen - kan det vara ett sällskap som känns bekvämt? Eller är det så, att den förmodade exponeringen legitimerar Segloras deltagande?

  Arne Johansson

  SvaraRadera
 6. Tror nog inte ni har råd. Enligt uppgift tar firma Helle och Ewa 30 000 kronor för en 1 timmes föreläsning för en församling. Sjukt sa Bull.

  SvaraRadera