tisdag 15 oktober 2013

Ermutigung

Häng inte läpp. Vi ser något som genomförts konsekvent - och detta med lögnen som vapen och sveket som verktyg. Jag kanske ska hänvisa till Jh 12 och berättelsen om den blindfödde - där somliga såg och insåg. I kväll kommer styrelsen för Frimodig kyrkas stiftsavdelning till sammanträde. Vi planerar framåt. Butterkakan är inköpt på Estvalls och Mariestads Nollöl till de arma bilande. Själv kanske jag unnar mig något mer lödigt.
Och ni som bara suckar. Ni ska spela
http://www.youtube.com/watch?v=4NF5s0JS4_E

Nu gäller det att kvickt anpassa sig till det nya. Men läs gärna Vermes bok Han är tillbaka. Men tankeexperimentet vad Führern sagt om han fått höra att det år 2014 skulle sitta en tysk ärkebiskop i Uppsala, kan man inte ens göra. Hon är dock sedan fem år tillbaka en av oss, svensk medborgare. Och för den delen finns det inga utlänningar i Kyrkan - men kanske i Svenska kyrkan? Eller finns det bara dissidenter där? Och handen på hjärtat - vill du anpassa dig efter seglorianerna? Det var dem Antje gav finansiellt stöd från Lunds stift. Om de gillar ärkebiskopsvalet är det kanske för att de anar att de kan få nya subsidier?

14 kommentarer:

 1. Här hängs det läpp. Detta är en sorgens dag. Inte för att det fanns så mycket att välja mellan men för den sakens skull behöver man ju inte välja det sämsta alternativet.

  Någon framkastade för en tid sedan här på bloggen att Gud kanske faktiskt har lämnat Svenska kyrkan. Då slog jag ifrån mig men nu är jag inte lika säker. Svenska kyrkan får en ärkebiskop som, av hennes egna uttalanden att döma, inte är kristen. Arma Svenska kyrkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typ "Elvis has left the building"?

   Radera
 2. Lundabiskopen kunde inte ensam ge Dagens Seglora stöd; det finns ju ett antal förtroendevalda stiftsstyrelseledamöter som tillsammans fattar besluten. Varför fanns från deras sida inga avvikande uppgifter, ty såvitt jag vet var det aktuella beslutet enhälligt?
  Dag Sandahl har i sin blogg gång efter annan publicerat uppgifter om den nyvalda ärkebiskopens meritering som inte överensstämmer med hennes egna. Också hennes uttalande om Alexander Radlers roll i hennes studier behöver uppenbarligen kontrolleras. Här saknar jag - oberoende av inställningen till Jackelén - undersökande journalistik, som kan bekräfta eller dementera hennes uppgifter. Den är nu mycket angelägen.

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera
 3. Det nya innebär tydligare skillnad emellan "gammeltroende" och "svammeltroende". Är det bra eller dåligt?

  SvaraRadera
 4. Egentligen borde jag inte ha några problem med att en kvinna med rötter i den tyska kulturen valts till ärkebiskop i Sverige. Jag har under mer än 50 år stått nära den tyska kyrkan (giftermål, barndop m m). Men jag tillhör Svenska kyrkan och hade hellre sett att någon av dess manliga biskopar valts. Alternativ till Jackalën fanns förvisso, men med hänsyn till den feministiska "mehrheiten" var väl valet av henne oundvikligt.

  SvaraRadera
 5. Kyrkans Tidning låter på sin hemsida Ulrika Lagerlöf Nilsson komma med en kommentar (hon anses ju som expert efter en avhandling om ärkebiskopar). Då säger hon (aningslöst?):

  "Ulrika Lagerlöf Nilsson framhåller att vi inte ska tolka allt som Antje Jackelén säger bokstavlig."

  Är hon ett kommande problem på spåren? AJ föredrar tolkningen före den mening som är uppenbar, och menar samtidigt att den uppenbara meningen är felaktig.

  Hur skall man kunna lita på vad hon själv säger? Det kanske skall ges en tolkning, och den tolkningen är då viktigare än det uppenbara meningen i det hon sagt? Har vi nu fått en kyrkoledning, där det kommer att handla tolkningar av tolkningar?

  Det tycks mig som om den officiella Svenska kyrkan är på väg in i total dimma. Med besluten om homosex har det sagts att Svenska kyrkan går före och banar väg. Hur skall andra kunna följa, om det råder total dimma?

  Att det är så, är kanske något att finna tröst i?

  SvaraRadera
 6. +1 till +Göran!
  /Per H

  SvaraRadera
 7. Precis så biskop Göran. KG Hammar ville reducera kyrkan till "tolkningarnas hus" där var och en skall få möjligt till att tolka med hammaren och forma sin åskådning. Men Kyrkan skall ju vara ett bönens hus för alla folk. De som gärna talar om Gud som bortom är de som gärna omtolkar och bortförklarar. En sådan rövarkula vill ingen vara i. Istället för omtolkning gäller omvändelse. Istället för bortförklaringar gäller det bibliska uttrycket bort det (me genoito)

  SvaraRadera
 8. Om man nu ändå skall spela, så.
  Om det nu ändå skall vara tyskt, så.
  Om Svenska Kyrkan nu blivit ett nordligt SED, så.
  Om de svenskkyrkliga dissidenterna nu skall bli tysta lamm, så.

  http://www.youtube.com/watch?v=oxb2YX0SmhE


  Tante Schwarz

  SvaraRadera
 9. Än är det inte 14 juni, det må ha krattat ordentligt, men kan man viga en ÅB som beslås med lögn kring utbildning och påstådda professurer. Hellre en rejäl skandal som sopar manegen från denna totala miss. Hur många blir vi nu som efter 50 års verksamhet i en kyrka som varit som ett hem i all sin diversitet flyttar till Franciscus hus. Min kropp och själ skriker inför det som sker inför mina ögon. Det måste bli ett slut för Cosa Nostra inom SvK, och betänk hur mycket Lund som förekommer där sedan sjuttiotalet och framåt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför byta en villolära mot en annan?
   Mvh Johan

   Radera
 10. Melodin egendomligt bekant! "Låt mig få höra om Lenin"?
  fm

  SvaraRadera
 11. Om KG är Hammaren så är Antje skäran!

  SvaraRadera
 12. Jaha, nu fattar jag var jag har hamnat - hos Frimodig kyrka anhängare! Hej på er!
  Och nu är ni ledsna för den nya ärkebiskopen som valts och "hänger läpp".
  Men varför är ni fortfarande kvar i SvK då?
  Det kan jag inte förstå.
  Men jag ska inte störa mer, tycker bara synd om er.
  Maria

  SvaraRadera