onsdag 2 oktober 2013

Klent med bloggandet

Risken är uppenbar att det blir klent med bloggande ett tag. Flyttbestyr tar tid och så ska arbete skötas därtill. Men ett och annat kanske kan komma. De som har svårt för att gå till dagens id utan att ha läst Bloggardag, ska bereda sig på mödosamma morgnar. De som älskar att hata en daglig dos från Bloggardag, får älska att hata något annat som komplement. Men ärkebiskopsvalet ska jag följa och kommentera när det ger sig.

Dygden att tänka själv, som prisas understundom, är dock ingen svenskkyrklig dygd. Den som inte ropar med dem som blev biskopar, ställs åt sidan. Varför ska vi då inte fortsättningsvis lyda de biskopar som avlats fram inomm det episkopala systemets ram med just de egenskaper ni ville ha? Det är den basala frågan.

I det militära systemet finns det en nivå där korpraler, furirer, sergeanter och fanjunkare tänker för oss. Inte för inte fanns det vid I11:s kasernvakt ett förråd med anslaget "Huvudförråd". Det var, påstod prosten Pehr, och ingen vill väl påstå att prosten Pehr narrades, där beväringarna vid inryckning lämnade in sina huvuden för att vi muck får dem tillbaka. Något liknande kan tänkas gälla biskopar. De blir bättre när de pensionerats. Gäller det komministrar också? On the contrary! De blir värre då.

2 kommentarer:

  1. Bereder mig på synnerligen mödosamma morgnar.

    SvaraRadera
  2. Man blir alltid mer trovärdig i sina argument om de stavas rätt!

    SvaraRadera