söndag 1 juni 2014

Påven gillar fotboll

Klart att en påve från Argentina gillar fotboll. Men hade han beundrat Anders Piltz som gör öppet mål. Inte elegant som fotboll betraktat men mål blir det. Och han är inte biskop, bara biskopsvikarie. Detta sagt kanske påven ändå klappar om biskopsvikarien och säger: "Bra gjort, grabben!" Vem gör inte det? De svenska biskoparna förstås, de som med sänkta huvuden noterar målet.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/biskopsvikarie-lagt-av-uppdrag-granskning_3614908.svd

9 kommentarer:

 1. Kanske beror det på att jag varken är professionell ordvrängare eller teolog - men jag förstår inte vart bloggaren vill komma. Har Anders Piltz fel? Har påven fel? Att biskoparna har fel vet vi ju sedan länge - men vad är meningen med inlägget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Krille, poängen med inlägget är ju uppenbart, läs om igen och tänk efter.

   Radera
  2. Bloggaren tycker givetvis att Anders Piltz har rätt och att han skrivit exakt det som svenska kyrkans biskopar borde uttalat.

   Radera
  3. OK, anonym, jag förstår nu. Varför vara tydlig när man kan vara otydlig?

   Radera
 2. Som katolik kan man kanske säga "vad var det jag sa", men samtidigt är det förfärligt sorgligt att, liksom f. Anders, se det närmast totala moraliska och teologiska förfallet hos Svkys ledning!
  /Antony

  SvaraRadera
 3. Men hemma på mammas gata i sta'n, där...!

  SvaraRadera
 4. Det är irriterande för oss som drar åt det katolska när frikyrka och lutheraner bortser från heterosexuell överdrift även inom äktenskapet. Det är klart att homosexuella känner sig orättvist behandlade när det heterosexuella äktenskapet är befriat från självbehärskning. Ett arv från glade Martin Luther
  /Martin Eklöf

  SvaraRadera
 5. Romerskkatolska kyrkan kunde tjäna en hacka på att hyra ut biskopsvikarien som stuntman när biskopsuppdraget blir för farligt och krävande för de svenskkyrkliga...

  SvaraRadera
 6. Glade Martin Eklöf måste ha fått något om bakfoten. Syftar han på våldtäkter inom äktenskapet eller vad? Eller samlag under menstruation? Jag har då inte läst någon seriös äktenskapsundervisning från vare sej Bo Giertz eller Martin Lönnebo (exempelvis) som inte manar till självbehärskning också inom äktenskapet. Och att Martin Luther betonade äktenskapet som en - i ännu högre grad än klostret - skola för alla slags dygder, inklusive självbehärskning, det vet vi som läst Luther.

  (Var får dom allt ifrån?)

  Däremot håller jag med Martin Eklöf såtillvida som att det urskillningslösa omvigandet av frånskilda är en skam för Svenska kyrkan (ännu värre än s.k. omdop, om jag får säga det själv). Även om enskilda präster - än så länge - får avstå från att viga notoriska kvinnojägare för typ femte gången, så utfäster sej kyrkan som kyrka att välsigna - låt det bli sagt! - även ren otrohet (efter mellankommande skilsmässa, för all del). Men om det är ett arv från Martin Luther vet jag inte precis.

  SvaraRadera