söndag 11 september 2016

Inte vet jag

Inte vet jag vilka tankar ni får efter en flaska Bell's Expedition Stout, en putäll makarna Janner i Ryssby försett mig med i anledning av den fredag som var.
Jag tärde den efter att ha umgåtts med kyrkvärdar, kyrkvaktmästare samt vik kyrkoherde i Göteryds, Pjätteryds och Hallaryds kristna församlingar och efter mässa i Horda. Allt var fint och uppbyggligt. Och så buteljen på det under förberedande av en enkel sallad för aftonbruk. Det kan vara effekterna av stouten, men jag greps av en fasans misstanke.

Tänk om den ur häktet frisläppte chefen inte är en kyrkogårdschef eller en kanslichef utan en aktivistisk chef i hbtq-ärendet? Hur blir det då för Modéus II om det skulle visa sig att de två gått som såta kamrater i samma pridemanifestation under temat att all kärlek är bra kärlek? Tänk om det finns bildbevis som avslöjar deras nära relation? Och tänk om den tidigare häktade men ännu misstänkte drev kampanjen mot Bruno Edgarsson. Vilken soppa har vi då hamnat i?

Jag påstår alls inte att detta inträffat.
Jag försöker bara hantera effekterna av den Expedition Stout jag tärt.
Den åstadkom en upptäcktsfärd, i de rena fantasiernas värld. Hoppas jag.

Annars har vi fått problem.

Konstigt med stouten. Den är från Michigan, om jag i mitt nuvarande tillstånd kan läsa rätt innantill på etiketten. Comstock ligger väl där? Den är kraftfull. 10,5%. Jag är en äldre och klen man. Jag borde akta mig. Men jag går inte riktigt fri från den förvirrade tanken efter intaget. Tänk om det vådliga och väldiga pridandet logiskt leder iväg till något som en biskop alls inte vill förknippas med. Ungefär som i Luleå där biskop Stiglund inte använder kondomerna med text "Störst av allt är kärleken" trots att dessa kondomer är gratis.

Nu ska jag sätta mig ner och leta efter bibelordet där Jesus säger att har man tagit fan i båten får man ro honom i land. Kan det vara Matteus? Jag kanske ska fråga Modéus II när jag möter honom nästa gång. Och i min nuvarande sinnesstämning undrar jag om inte Modéus sitter illa till. Jag kanske måste mana illasinnade präster att inte kalla honom "Deep in the shit Modéus". Tala om debattstorm om de illasinnade kommer loss. Jag ska göra allt för att förhindra det. Modéus II är fin och vet att umgås i de fina kretsarna. Som att manifestera Pride. Men det kanske är tid för honom att stå upp för stiftsfullmäktiges valde ordförande Bruno Edgarsson nu?

Det är förfärligt med bruk av alkohol och jag har av en nykterist fått veta att allt bruk är missbruk. Man får så konstiga tankar. Dunkla och fasansfulla.
Hur lång tid tar det för en flaska Bell's Expedition Stout att klinga av? Kan jag blogga i morgon på nykter kaluv om leninismen?

7 kommentarer:

 1. Stout betyder väl typ "solid, robust, modig, ståndaktig". Det kan inte skada i sammanhanget. Bjud Modeus när du träffar honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror knappast att den känslostyrde stiftchefen i Växjö står pall för en öl av den kalibern?!
   Antony

   Radera
  2. I och för sig ...
   Alkohol förstärker ju ofta någons sinnesstämning/ karaktär. Här har vi en kille som redan är ledsen, beklämd, bekymrad och bedrövad. Nej, du har nog rätt, det blir ingen partyhöjare.

   Kan vi säga att jag provtänkte?

   Radera
  3. Varken präster eller biskopar som förvägrar folket riktigt vin i nattvarden bör själva bjudas på någon alkohol alls.

   Radera
 2. Jag föreslår att bloggbossen bildar FB- gruppen "Min baksmälla". Bilder kan skickas in på när huvudvärken är som störst.
  Sign Full i fan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med den distansmarkören riskerar vi nog en riktig "storm i grogglaset".

   Radera
 3. Jag har alltid sett den gode bloggaren som sällsynt välinformerad.
  Canutus Hahn

  SvaraRadera