tisdag 26 februari 2013

Avslöja avslöjandets teknik

Jag läste Helena Edlunds blogg, som ni får leta upp själva. Det är avslöjande läsning. Nu pådyvlas hon att hon lämnat Sverigedemokraterna, som hon själv upprepade gånmger sagt att hon inte tillhör. Det sker genom en artikel i Skånska Dagbladet som Dagens nätupplaga hakade på - men den artikeln tog Dagen bort. Herlena Edlund säger att allt är falsifikat - men Dagens Seglora fortsätter kampanjen. Visserligen har den utpekade förnekat - men vad hjälper det?

Nu undrar jag i all stillsamhet om detta är ännu ett prov på Dagens Segloras teknik att samköra med en partner, Expo eller Skånska Dagbladet lika - för att få fram ett avslöjande som sedan kan citeras ochy därmed få en annan dignitet än om Mattias Irving själv stått för fabrikationen. Ett tips ges eller en nyhet planteras, det är tekniken - och alas!

 Vi har kommit i ett läge där Dagens Seglora nog måste försvara sig. Det försvaret blir sannolikt ett försvar för viktiga grundvärden - eller? Fast det kanske är kristlighet i överkant att tänka så - om man själv är utmålad som den som ger det människofientliga röst. Men ska vi verkligen ha det så här av en institution som framträder inte bara med rättfärdighetens manér utan ockiså på en solid grund av kyrkliga subsidier?

Jag ska inte citera Lilla Katekesens ord om att illa berykta sin nästa - det som skett med Helena Edlund. Inte därför att det vore ur vägen utan därför att det vore oförskämt mot denna bloggsidas läsare att peka på det för alla helt uppenbara.

12 kommentarer:

 1. Dagens Seglora borde kanske kalla sig "Dagens falsifikat". I varje fall borde de omorientera sig från "falsifikat" till "Magnifikat".

  SvaraRadera
 2. Hjälp på vägen: http://helenaedlund.blogspot.se/

  SvaraRadera
 3. Seglora smedjas inkvisitionsmetoder ger verkligen en dålig smak i munnen. Allt medan biskop Brunne sitter med ett fridfullt småleede på armslängds avstånd från Klein, Hotz och Irving som utför det smutsiga jobbet. "Följ pengarna" brukar det heta. Biskopen har fixat finansieringen. Därför är det väl inte osannolikt att hon även är inblandad i verkställandet?

  Vad har Brunne egentligen för politisk bakgrund? Detta vore intressant att få information om. Kanske kan bloggen ge närmare besked?

  SvaraRadera
 4. Gjorde en sökning på Internet på Helena Edlund och Sverigedemokraterna och kom till AVPIXLAT.

  Nättidningen har slagit upp en stor artikel om att Edlund måste lämna Sverigedemokraterna. Annars kan hon inte fortsätta som präst i svenska kyrkan.

  Artikeln har just nu föranlett 464 kommentarer. Här näthatar man intensivt Helle Klein, Seglora Smedja och inte minst den vedervärdiga intoleranta Svenska kyrkan. Helena Edlund får däremot varm kredit och förståelse för sitt agerande.

  Är detta en planterad lögn. Då pekar misstankarna som Dag påpekar åt ett bestämt håll. Agerandet i denna fråga stinker

  SvaraRadera
 5. Man blir verkligen bedrövad över denna illvilja. Varför? Att det är fan själv som ligger bakom kan man ju begripa vem är det som lierat sig med honom?

  SvaraRadera
 6. Brunne är socialdemokrat, alltså av den "goda" sorten. http://sv.wikipedia.org/wiki/Eva_Brunne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett gott råd. Britt-Marie Mattsson skrev för några år sedan hur man manipulerar pressen och allmänheten. Boken heter BLÄNDAD AV MAKTEN - 2003 OJ VAD TIDEN GÅR.
   Den beskriver hur man kan få svart till vitt.
   Analog handlingsplan som den som smedjan tillämpat. Sidan 310 och vidare.

   Radera
 7. Till Seglora smedja är jag ingen vän, men rätt ska vara rätt. Deras referat av den förklaring som Helena Edlund sänt ut till alla i församlingsvårdande tjänst i Malmö kyrkliga samfällighet, är i det väsentliga riktigt. Jag har själv fått ta del av "förklaringen" via samfällighetens intranät.

  Det är naturligtvis också riktigt det Helena säger om svårigheten att verka som präst i Malmö, om man har uppdrag för Sverigedemokraterna (SD). Bland många förtroendevalda och kollegor finns en stark aversion mot SD och motsvarande sympatier för Smedjan och Expo. Flera kollegor medarbetar tydligen på Smedjan och deras där publicerade artiklar sänds sedan ut via Malmökyrkans intranät.

  Aversionen mot allt som har med SD att göra är så stark att man inte alltid kan förvänta sig vanlig hövlighet, långt mindre förtroendefullt samarbete. Hur kan man samarbeta med någon som är rasist, främlingsfientlig, fascist, etc.?

  Det handlar från den gruppens sida om en direkt utfrysning, som ibland kan ta sig direkt mobbingliknande former. Jag tänker på en yngre kollega (inte Helena!) som på ett konvent blev bombarderad med papperstussar och hånfulla tillmälen.

  Den kallfronten får alltså redan den uppleva som uppfattas som sympatisör till SD och inte nödvändigtvis genom det man sagt utan enbart genom felaktigt umgänge.

  Man får uppleva märkligt beteende som t.ex. att en kollega hastigt byter gångbana och passerar med bortvänt ansikte eller att den hatt man medfört till ett konvent och som ett ögonblick lämnats obevakad återfinns i ett sorgligt tillknycklat skick. Den gick för övrigt att knyckla tillbaka. Kvalitet betalar sig:-)

  Det är nu ett bra tag sedan jag gav upp alla illusioner om läget i den här staden. Men den insikten kan ju befria till att hantera den givna situationen så sakligt och klokt som möjligt. Hur var det nu med det råd Jesus vid ett visst tillfälle gav sina lärjungar? Var det inte något med ormar och duvor?


  SvaraRadera
  Svar
  1. Kasta papperstussar och knöla hattar. Så kämpas alltså trons goda kamp enligt somliga seloter. Kyrie eleison!

   Radera
 8. Jag förstår att folk vänder sig bort eller inte vågar tala med vissa människor. Vi har både i vårt samhälles nationella identiteter och i våra subgrupper en makalös förmåga att kräva likriktning, och ovidkommande lojalitet.
  Utanpå det kommer det faktum att folk är fega.

  Oavsett du är x eller y så förväntas du följa alla lojaliteter som anses ingå i hela paketet. Gud nåde den som byter ut en del av helheten.

  Samtidigt har ju också gruppen rätt att om en person ständigt provocerar ta ställning mot denna provokatör, problemet är att man aldrig talar med varann och drar upp ett seriöst samtal och tar reda på om det är en viktig fråga eller bara maktspel. Får man sin hatt tillknycklad, så har man i alla fall redan vunnit på walk over.

  /Broder Anonymus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är därför det enligt NT inte finns mer än EN kristen församling på varje ort. Att det sedan finns ur mänskligt perspektiv flera på en ort betyder inte att så egentligen är fallet. Den enda församling som finns på en ort består av de " heliga", en benämning som i 1917 års översättning förekommer 60 ggr tillskillnad från ex " de kristna" fyra ggr och " Guds barn" tolv gånger. / Magnus Olsson

   Radera
 9. Den som fått sin hatt tillknycklad må vara glad över
  att han icke befann sig själv däri under akten...

  SvaraRadera