tisdag 1 juli 2014

Tappade en kommentar

Något hände. Vi hänvisades till en grillning av Sverigedemokraten och adjunkten/riksdagsmannen Jomshof. Han skulle denna den 1 juli grillas av biskop Åke Bonnier.

Jag kollade inslaget men förlorade på ett obegripligt sätt kommentaren. Ni får leta själva. Det är Almedalsveckan och Avpixlat, som ska uppfattas vara en högerextrem sajt men som väl knappast redigerat inslaget, eller?

Jag skulle egentligen veta hur biskop Bonnier ser på sin insats för är detta vad Svenska kyrkan har att bjuda på i mötet med SD är det knappast övertygande.

Man kan självklart mena att det är effektivare att lägga mycket pengar på hjälp till svältande och husvilla i ett katastrofområdes närhet än att lägga lika mycket pengar på ett mycket mindre antalflyktingar som kommer till Sverige. Det handlar inte alls om kristen tro. Det handlar om politiskt förnuft. Jag kan inte se att biskop Bonnier kom särskilt långt i denna grillning. Snarare var det biskopen och därmed Svenska kyrkan som gjorde den släta figuren. Bäst att ringa i lite kyrkklockor så fadäsen inte hörs.

Men vad är detta - Svenska kyrkan mot ett politiskt parti - är det ingen som ser en komplikation? Och biskopar som politiserarer - har inte kyrkohistorien lärt oss ett och annat där? Och jag ville ha Åke som ärkebiskop. Det hade varit bättre. Då hade han inte kunnat ställa upp i sammanhang där han inte är byxad. Tänker jag. Men vem hade hjälpt honom med frågorna, tänker jag sedan.

5 kommentarer:

 1. he he.. http://www.metro.se/nyheter/ankeborg-nazism-och-mer-nazism-har-ar-mandagens-basta-citat-fran-almedalen/EVHnfD!YXA0CZMYtNz56/

  /Rackare

  SvaraRadera
 2. Märkligt, och roligt, att DS skriver denna rubrik. Precis efter att jag också ”Tappade en kommentar”…
  (Förlorade bort de första två delarna, av den långa, (alltför långa), sista svarskommentaren till Lea. Missade att spara den i dokument. Så kan det gå ibland, tråkigt nog. Men det roliga, att DS i sitt nästa inlägg skriver om tappade kommentarer om helt andra saker. Roligt.)

  F.ö. kan man verkligen tycka att kyrkan behöver undvika politisering så mycket som möjligt.
  Biskop Bonnier kände sig nog kanske själv inte riktigt hemma i situationen. Han försökte ändå tappert, fastän som det verkade lite malplacerad och inte så hemma i situationen, att delta i arrangemanget
  JB

  SvaraRadera
 3. Det är en missuppfattning att flyktingar kommer hit för att de "svälter" och att det därför skulle gå bättre att hjälpa dem i deras närområde. De kan ha det bra ställt materiellt i sina hemländer men har en fullt legitim önskan att slippas sprängas i luften eller bli dödade på annat sätt p g a att de har fel religion eller vad det nu är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de som svälter och har det allra sämst kommer aldrig iväg från problemen...

   Radera
 4. Blir bara mera förirrad, slutat veta allt... Man kan lära sig mycket. Några kvävdes visst ändå till döds i dag i luckorna från Almedalsveckan. Jag gillar medmänsklighet, och praktiserar det. Till alla kverulanter, samma problem med olika ord.
  Hälsningar från Anna och Rosengrenska mm, men ingen B

  SvaraRadera