tisdag 29 juli 2014

Till de ledsna

Jacob Risberg ville inte ha sin bild här. Han hade tagit den 4 juli och här las den ut den 17 juli. Jag förstår att ni är ledsna att inte kunna se honom ihop med Antje Jackelén och Maria Wetterstrand. Hur ska ni bli glada igen?
Kanske genom att följa en länk och se vad ni hittar. 4th of July, alltså.
https://www.facebook.com/jacob.risberg?fref=ts

4 kommentarer:

 1. Ett - i all ödmjukhet - himla bra förslag aka "A modest proposal":
  Kanske kan de apostroferade ledsna vordna trösta sig med ett uppiggande förslag i bakvattnet till det i dessa tider så bebloggade och betwittrade "priskriget" i kyrkan, "Westandergate" - intensiteten och den max-144-teckenpåtvingade lakonismen hos meningstwittrarna rörande de senaste dagarnas envig ang. Maria Ludvigssons intressanta inlägg i SvD är mäkta underhållande och - för att tala med Dag, informationsbärande. Nå, det tröstebringande förslaget: Jag tycker man borde tillskriva den norska Nobelpriskommittén med en hemställan om att ÄB, tillsammans med direktör Westander, måtte tilldelas 2014 års fredspris för sina rakryggade insatser mot rasism, folkmord och för ett bättre klimat ("man" må vara jag, vi, Dag, biskoparna, BOD, whoever - kanske skall det dock enligt statuterna vara någon tidigare pristagare, och i så fall kommer man ju omgående Westanderstrategiskt att tänka på så effektiva fredsmäklare och klimattänkare som herrarna Obama och Gore - kanske kunde de tilfrågas som förslagsställare? Kanske kunde man t o m tänka sig ett delat pris mellan Jackelén och Westander, detta veritabla "dream team" i klimatteologins tjänst. Förslaget är icke hämtat från den Westanderska PR-manualen, trots dess lättillgänglighet i cyberrymden, men torde vara väl i dess anda. Till yttermera visso maximeras den marknadsstrategiska effekten av att det i år år 100 år sedan fredspristagaren Nathan Söderblom blev ärkebiskop. För det fall det är för sent att inkomma med förslag till årets pris, kan 2015 också marknadsmanipulationsmässigt komma väl ifråga (om än marknadsmässigt något mindre "sexigt", som VD-n och marknadschefen på det företag jag en gång var anställd, brukade säga) då det då är 85 år sedan Söderblom fick sitt fredspris. Avslutningsvis - för att förekomma BOD-s förebråenden om illasinnad ironi - på vad sätt skiljer sig denna "ironi" från den, som utan svårighet kan läsas in (effektmässigt, om än inte intentionalt...) i de försvarliga mängder av positioneringsskapande och björntjänstliknande lovord, retwittringar och "PR-priser", som den arma ärkebiskopen översköljs av från sitt "rättfärdiga" entourage?
  Martin O.
  P.S. Ett i Mammonanda vinstmaximerande alternativ vore ju att Jackelén får fredspriset och Westander ekonomipriset... D.S.

  SvaraRadera
 2. Jag gläder mig i stillhet åt bilden av Jackelén, Risberg och Wetterstrand som -- Gud vare lovad -- jag sparade på min dator tillsammans med Dags blogginlägg som en pdf-fil. Nu kan jag ta fram den när lusten faller på och möta "dreamteamets" leende med mitt eget, glada kan vi le mot varandra och extra glad gör det mig att jag nu får ha mina idoler för mig själv, eftersom allmänheten inte får vara med -- hurra! Jag tror att jag gör bilden till min skrivbordsbakgrund...

  SvaraRadera
 3. För html-länkar gäller inte upphovsrätten då detta inte är att betrakta som ett konstnärligt alster.
  Detta vet säkert PR-konsult Risberg och kommer således inte att uppmana någon förändring av detta blogginlägg.

  Förunderligt hur somliga väljer att publicera alt de lägger upp på facebook publikt och inte bara för sina "vänner".

  SvaraRadera
 4. Vår stadsminister gick med i Pridetåget, även livgardet….
  Jag undrar vilka seminarier han var med i?
  Undrar om han prövade på att få smisk eller ”florentine flogging”, dvs bli piskad med två piskor samtidigt. Kanske var han med och läste de bästa queersagorna för barn upp till 10 år, eller deltog i VM i dildokubb? Vem vet han kanske tom var med på föreläsningen om ”fisting”?
  Detta är bara några exempel ur Prideprogrammet, det finns mängder med andra absurda programpunkter. Pride får sponsorpengar av RFSU som i sin tur får pengar av våra skattemedel.
  Personligen tycker jag att festivalen mer gör skäl för namnet Shamefestivalen än att härröra detta som påtvingas stockholmarna till något som har med stolthet att göra.
  Snälla, någon? Förstår att det är valår, men vad är det som pågår?
  /A

  SvaraRadera