måndag 18 december 2017

FLASH! Bishop Sarah of London FLASH!

Jag har inte sett att någon svensk auktoritet återgett nyheten men London får sin 133:e biskop och det blir Sarah Mullally. Bishop Sarah, heter det så familjärt. Hon har varit i Exeter, Bishop of Crediton. Hon har en rejäl bakgrund som sjuksköterska, högst i administrationen. För det gamla Londonstiftet, i rang nr 3 i Church of England, är väl glädjen, som man säger, delad. Stiftet har räknats till de högkyrkliga.
Nu hoppas jag att ni blir något imponerande över hur snabb och relevant information Bloggardag kommer med. Detta ska skyllas en präst som gärna sitter på pub i Walsingham...

14 kommentarer:

 1. Då gratulerar vi den nya biskopen!

  -Jag förmodar att flera kommentatorer här drar ned sina mungipor för att biskopen är en kvinna.

  Det gör inte jag utan önskar henne Guds rika välsignelse och hoppas att också ovannämnda kommentatorer en gång kommer att göra så.
  Hoppet, förstår ni, hoppet är det sista som överger människan...!
  Förr eller senare kommer alla till insikt om, verklighetens villkor och verklighetens gåvor, antingen de kommer från män eller från kvinnor!

  BENGT OLOF DIKE
  PS. Tack för flash! Men jag saknade bloggarens gratulation . . .DS

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem bryr sig egentligen om en som först och främst frågar efter hur många gånger han MÅSTE gå i kyrkan? En "förtroendevald" arvodesparasit helt isolerad från Kyrkans inre liv. Och som inte bryr sig ett skvatt om det. Vem tror han frågar efter en sådan ömkansvärd pajas åsikter? Herr Dike förstår helt enkelt inte hur har han skämt ut sig här på bloggen. /John

   Radera
  2. Du borde bekymra dig om helt andra saker Bengt Olof Dike! Jag är kvinna och mina mungipor hänger vare sig hit eller dit. Däremot är jag djupt sorgsen och desillusionerad över den olycka och ondska som drabbat vårt land.

   Det borde du och alla andra som kommenterar här och och som kallar sig kristna och svenskar också vara.

   I fredags vaknade jag till nyheten om ännu ett politiskt mord i Sverige. Jag struntar blankt i vilket kön mordoffren har, religion eller etnicitet det är lika förskräckligt och avskyvärt vilken det än är som mördas.

   Jag tänker inte skämmas i förövarnas ställe den uppgörelsen med sitt samvete och sina handlingar får de ha själva. Men än så länge räknar jag Sverige som mitt land och jag skäms över dem som tillåtit och tillåter politiska mord att äga rum i Sverige. Den som tiger om detta och inte tar avstånd samtycker till denna ondska.

   Så länge detta får fortsätta så är mitt land vare sig ett demokratiskt land eller ett rättssamhälle. Det är definitivt inte ett civiliserat land.

   I dagens värld är det kanske mer relevant att ställa frågan: "Vilken religion har biskopen?" Inte vilket kön biskopen har.

   Undrande

   Radera
  3. Undrande,

   -Det är ju inte jag som bekymrar mig om könet på biskopen men väl de på denna blogg som underkänner kvinnliga präster/biskopar. Du skjuter alltså på helt fel pianist.

   BENGT OLOF DIKE

   Radera
  4. Ja vem är det nu som bekymrar sig mest, egentligen? Idag är väl ändå förhållandena omvända? an

   Radera
 2. Church of England är tydligen också helt förlorat. Nåväl, det är "bara" en logisk följd av den heretiska "reformationen". Hur länge ska dr Sandahl och de "högkyrkliga" leva i sin lögn. Begriper de inte att de alltid befunnit sig i ett ett heretiskt samfund?!
  Antony

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket var det heretiska samfundet eller - vilket var det nu som inte var heretiskt? an

   Radera
 3. Och Bloggardags jämställda hjärta fröjdas?

  AC

  SvaraRadera
 4. För kännedom: Biskopsval
  https://www.facebook.com/BritishComedy/videos/1967023973514898/
  Prästänka

  SvaraRadera
 5. Då lär väl förhoppningsvis den alternativa tillsynen få mycket att göra, för i Church of England anser man (till skillnad från här!) att även präster och biskopar tveksamma till ordningen med kvinnor i ämbetet kan göra tjänst för Guds rike. Där lever man i verklighetens villkor och tar emot människor som verklighetens gåvor, när ska samma insikt nå fram i fossila och andra sammanhang här tro??!!
  Arg kyrkomedlem

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arg kyrkomedlem såg tydligen inte ÄB Antje i TV idag när hon gladdes över det ökade kyrkliga engagemanget det ökade valdeltagandet visade på.
   Nu visar kanske medlems- och gudstjänststatistiken inte samma engagangsökning, men då fär man väl glädjas åt att SvK "går före".
   Det lite obegripliga i sammanhanget är hur CoE eller någon annan kan välja att "gå efter" det framgångståget?

   Radera
 6. Utnämningen i London är ett försök av Engelska kyrkan att inte hamna på efterkälken. Episkopalkyrkan i USA var först med Katharine Jefferts Schori (2006). Så kom Svenska kyrkan med Antje (2014). Det dröjer ett tag innan någon av ärkebiskoparna i England lämnar, men man kunde nu i alla fall få en kvinna på tredje förnämsta platsen.

  I alla tre kyrkorna minskar såväl antalet medlemmar som gudstjänstbesök.

  SvaraRadera
 7. https://www.theguardian.com/world/2017/dec/18/sarah-mullally-appointed-bishop-of-london-church-of-england

  SvaraRadera
 8. Antalet som konverterar till Katolska kyrkan kommer att öka, tills de som är kvar är de som har just denna liberala, okristna uppfattning i fråga om ämbetet m.m.

  Jonas M

  SvaraRadera