söndag 15 september 2013

Valresultatet

Regnet, faktiskt ett ovanligt blött regn också med hänsyn tagen till att det är regn, faller men jag stretar iväg till församlingshemmet för att försöka utröna valresultatet för val till kyrkomötet. Det är just klart.

268 röstande. Det är 15% valdeltagande.

Socialdemokraterna fick 22 röster
Borgerligt alternativ 9
Centerpartiet 62
FiSK 2
Frimodig kyrka 129
Kristdemokrater i SvK 4
Miljöpartister i SvK 1
POSK 8
SD 11
Vänstern i SvK 4
ÖKA 7

Blanka röstsedlar 5
Ogiltiga 4

Håller sig detta resultat för hela landet, kan man tala om något fullständigt omvälvande.

12 kommentarer:

 1. God trend men i Hyssna fick Frimodig kyrka bara 43% mot era 48% ...

  SvaraRadera
 2. Det var en riktigt glädjande nyhet
  Titti

  SvaraRadera
 3. Jag gläder mig med er på Norra Öland! Vilket gott "arv" du lämnar efter dig när du nu snart lämnar församlingen!

  Jag i Halland

  SvaraRadera
 4. Grattis! Men efter att ha sett rapporteringen i riks-TV, har jag två observationer. (S) har 1. genomdrivit direktval på riksnivå, och därmed gjort valet intressant för andra än de aktiva kyrkomedlemmarna, och 2. genom att högljutt utmåla "rasister" m.fl. som huvudmotståndare, hjälpt dessa att mobilisera sina väljare (som annars nog struntar i kyrkan). Dags att avskaffa särlagstiftningen om Svenska Kyrkan! Låt de lokalt engagerade - "indirekt" - välja sina regionala och nationelle företrädare, på samma sätt som redan sker i flertalet politiska partier, fackföreningar etc. Avskaffa lagen om Svenska Kyrkan! Kanske kan resultatet nu få (S) att tänka om?

  Paul

  SvaraRadera
 5. Var dessvärre bara vågskvalp (säkert välförtjänt sånt) på bl a Öland.

  Men även om valresultatet väl tyder på att aktivistvänstern höjde V (och SD!) starkt och väl innebär att Posk men inte Frimodig kyrka ökar en del... ny situation - ny utmaning.

  SvaraRadera
 6. Apropå att aktivisters kampanj höjt V, och media SD: När valdeltagande är så lågt som 12% krävs små förändringar för stora effekter.

  SvaraRadera
 7. Frimodig Kyrka blir nog den som ligger närmast min ålderdomliga syn på kristendomen.
  Slutsatsen måste ändå vara att alla människor har i grunden en tro av det ena eller andra slaget. ALLA är syndare men får göra upp det efter döden.

  SvaraRadera
 8. Där ser man hur det går på Norra Öland, där folk länge nog irriterats över höga trösklar, stängda dörrar, stannande klockor, misogyni och homofobi...

  För det är väl inte så, att dom---ö h t inte fattat galoppen?

  Eller var det månne så, att galoppen bara var en lögnaktig konstruktion i Dagens Seglora, som sen spridit sig ut över landet?


  Tant Svart

  SvaraRadera