torsdag 30 juni 2016

Konspirationsforskning

Jag har försökt tränga in i materien, den som handlar om konspirationsforskning. Ödlorna har tagit makten, förklädda till något som ser ut som människor. Rockefeller liksom president Bush samt Henry Kissinger är egentligen ödlor. Ödlorna samlas i Bilderberggruppen och till denna konspirerande och hemlighetsfulla grupp bjuds folk in. En Clinton, som blir president med tiden, t ex.

Denna värld styrs egentligen av 3,5 meter långa ödlor.
Det finns fullständig dokumentation som bevisar att tjugo raser av reptiler samverkat, blandat sig och förökat sig med människor, och nu kontrollerar samhället uppifrån. "De Grå, De Adopterade Gråa, Trogdolyterna, De Rynkiga, De Långa Blonda /ser lite grand ut som svenskar/, Långa Robotar, Annunaki (Geprge Bush är en sådan), Elderbarianer, Zebra Repticularer, Albarianer, Interdimensionella Sasquatch, Getsugarna eller Getätarna därtill samt flera. Tretton arter är okända. Jag kan min David Icke. Han avslöjar allt. Han vet att det uppstår konflikter mellan reptilerna också. De slåss hela tiden om de femton dimensionsportalerna.

Dessvärre har jag inte kunnat fastställa vilken sorts ödlor Drottning Elisabeth och Hillary Clinton är. Men från säker källa vet jag att de är just ödlor av något slag.

Nu beundras mitt omfattande vetande?
Jag säger helt blygsamt: Docenter är sådana till sin natur.
Fast oss emellan kan jag berätta att jag läst Jon Ronson, Den stora konspirationen, Optimal Förlag 2010.
Jag kunde gjort det lätt för mig och sökt David Ickes poddar på nätet. Det gjorde jag också något litet för att inte framstå som ovillig att lära mig. Brexit är början till något stort. De styrande eliterna fick besked av folket. "Bye, bye". Börjar ödlornas välde vackla?

Konspirationsforskningen förde mig in i en värld som de flesta teologer inte har närmre kunskap om. De känner inte ens namnet David Icke.
De har inte läst Jon Ronson.
Det bekymrar mig kanske mindre.
När människor inte längre tror i kristen mening betyder det inte att de inte tror på något. De tror på vad som helst. Chesterton sa det.
Detta förhållande bekymrar mig.
Vilket utrymme - i betydelsen tomrum - har skapats så att det blir plats för konspirationsforskning av detta slag?
Det har uppenbarligen inte talats tillräckligt seriöst om den verklige konspiratören, den som går omkring som ett rytande lejon och som var aktiv redan i tidens början. Lucifer, den fallna ängeln, Lögnens fader. Det finns en ond makt, denna makt försöker planlägga förstörelsen så långt det bara går. Och det handlar om en kamp mot andemakter i himlarymderna.

Myterna, också konspirationsmyterna, pekar mot "den sanna myten", evangeliet som är svaret på alla dessa frågor och förvirringar. För det är sant att det pågår en väldig konspiration mot oss. När hörde ni det sägs i kyrkan senast? Bara den som ber sitt completorium nås av denna sakinformation.

Är det tid att aktualisera kampmotiven - Barth:  "ein Kampf wird da durch- und gefochten"(Kirchliche Dogmatik) eller Aulén om Christus Victor med den lutherska insikten att ett litet ord, "ein Wörtlein", kan fälla fienden? Kyrkan är inställd i ett drama och detta drama är en kamp inte bara mellan idéer utan makter. Det finns en illistig och illvillig fiende mittibland oss. Det finns en Frälsare också, som sänt Anden som Hjälpare. Fanskapet är verkligt men egentligen maktlöst.

På många sätt kan jag fascineras av konspirationsforskarnas tal om reptilerna som smugit sig in. Här är den psykologiska motsvarigheten till talet om ormen och draken (1 Mos och Uppb). Kan det vara så, att vi har ett oheligt dunkelt minne av ondskans karaktär i vår mänskliga existens? Inte för att vi är fromsinta utan för att vi är mänskliga, alltså. Det här har jag inte funderat särskilt mycket över, men konspirationsforskarna ger material för reflektion.

Min hållning är inte någon annan än den gamla vanliga, när präster ser ut över tillvaron och människors vanor/ovanor: "rätt men fel".
Detta är ingen överlägsen hållning, snarare nyfiken på vad det är som är rätt och vad som i det som är rätt, är fel. "Åt rätt håll men inte framme", ska vi kanske säga om många föreställningar som inte går på djupet.

Att det finns en mängd föreställningar att uppmärksamma är uppenbart. Vi i Villa (juni 2016) innehåller en spökspecial. Kentagon Holmgren från Göteborg driver företaget Ghostagon, "ett nätverk som hjälper människor som upplever 'mörk energi' i sina hem. Detta är vanligast i Värmland, oberoende av hustyp för det handlar om platsen, huset och människorna.
Har Svenska kyrkan någon mening om detta eller lämnas exorcismen över till andra? Schamaner, Ghostbusters eller psykologer lika? Finns det alls mörk energi, som människor kan erfara? Eller talar vi om vi frågar kyrkoledningen metaforer? Är det mörker på riktigt och pågår det en konspiration mot oss, fast värre än den David Icke beskriver och Jon Ronson skriver om? Man ville gärna veta för att kunna förhålla sig till den, tänker jag. Ska man ringa Svenska kyrkans information i Uppsala? Kan man där fråga: Pågår det en väldig konspiration mot oss? Vad skulle svaret bli?

Jag bedriver tills vidare, efter min lyckade GT-satsning i går, lite egen konspirationsforskning i Efesierbrevet.
Kampen är inte mot varelser av kött och blod. Den är inte heller mot idéer. Den är mot härskarna, mot  makterna, mot herrarna över denna mörkrets värld, mot ondskans andekrafter i himlarymderna. Ef 6:12
Läser man Ef 6:10-20 får man sammanhanget klart för sig och förtvivlar som konspirationsforskare  inte helt.39 kommentarer:

 1. "Ödlorna har tagit makten, förklädda till något som ser ut som människor. Rockefeller liksom president Bush samt Henry Kissinger är egentligen ödlor."

  Tror du, Dag, verkligen, att det är vad alla konspirationsforskare tror?

  SvaraRadera
 2. Lögnens fader...
  Har någon noterat vad som står i Yahoo Answers?
  https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100808074147AAWUfU1
  / SD

  SvaraRadera
 3. Thorsten Schütte30 juni 2016 kl. 10:12

  Det tror jag inte Dag gör. Men problemet är ju att i bruset av 99 % korkade konspirationsteorier drunknar även den ynka procenten som kan vara sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjena, Thorsten! Var ifrån fick du siffran 99 % korkade konspirationsteorier? Vilka konspirationsteorier utgör den resterande enda procenten?

   Radera
  2. Thorsten Schütte30 juni 2016 kl. 12:37

   Tja, till de 99 % är väl allt mellan kondensstrimmor och Bilderberg, 1 % var t ex adelns konspiration mot Gustav III. De flesta konspirationsteorier faller på att vi människor är skvallerbyttor, att hålla någonting hemligt är riktigt svårt.

   Radera
  3. Varken kondensstrimmor eller Bilderberggruppen är några konspirationsteorier, Thorsten; de är verkliga och faktiska företeelser. Du uppvisar samma oförmåga att ens förstå begreppet konspirationsteori som journalisterna på SR eller SVT.

   Radera
 4. "Och det handlar om en kamp mot andemakter i himlarymderna."
  Egentligen inte. Det handlar om en kamp mot EGOT INOM OSS SJÄLVA.
  "Det finns en illistig och illvillig fiende mittibland oss."
  Som sagt INOM oss, inte mittibland oss.

  Att externalisera synden/skulden, skylla på isis, ryssar, himlarymderna, USA, reptiler, judar, muslimer vad som helst för den, är att att inte själv ta ansvar för den.Och det är ju det som djävulen (=vårt eget ego) vill att vi ska göra.

  " Det finns en Frälsare också, som sänt Anden som Hjälpare. Fanskapet är verkligt men egentligen maktlöst."  Så sant.

  /Gissa vem! Känner du igen? Det var länge sen.

  SvaraRadera
 5. Jag vill föreslå att bloggförfattaren tar del av lite kvalificerat material om några uppmärksammade s.k. "konspirationsteorier" istället för att läsa David Ickes trams. Läs exempelvis den här tråden om den "judiska konspirationen" på Flashback och ta del av de källor som länkas där:

  https://www.flashback.org/t1576222

  Och titta på den här 15 minuter långa filmen om 9/11:

  https://www.youtube.com/watch?v=9R1cwYqwFgo

  SvaraRadera
 6. Flashback synes mig återge något som bara kan uppfattas vara antisemitism. Jag tar med kommentaren i tanke att det är viktigt att förstå undervegetationen. Men hur kunde det fortsatt vara så här i vårt land, det har jag svårt att förstå.
  David Icke avfärdas som trams. Vad är då detta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dag, har du ingen kommentar till videon Olof gav adressen till?

   Radera
  2. Ett tecken på närvaro av konspirationsnötter är att kommentarsfälten brukar fyllas med youtube-länkar till andra konspirationsnötter. Allt hämtas från och sprids gm internet. De (nötterna) kan beskrivas som starkt troende, de ifrågasätter aldrig sin tro. Ganska jobbiga typer /Olof O

   Radera
  3. Ha, ha, ha, Olof O! Var är din sakliga argumentation? Är tillmälen allt du kan prestera? Är du som alkoholhaltigt vin, en hånare och smädare?

   Radera
  4. För tillfället har jag ingen saklig information till dig, Magnus. Vad skulle du ha för nytta av den? Nä nu ska jag ta mig en rejäl whiskypinne till frukost. Har inte tid med dig nu :-)

   Radera
  5. Olof Olsson: "För tillfället har jag ingen saklig information till dig, Magnus."

   Ha, ha, ha! Undrar hur långt det tillfället blir.

   Radera
 7. Den största lögnen som djävulen någonsin fick människor att tro på är att han inte existerar.

  Reptiler som vaktar dimensionsportar? Varför inte sätta sig in i konspirationer som någorlunda normala personer ändå oroas över?

  Är det sannolikt att världens rika inte samverkar eller gör strategier? Att de vet mera än vad vi gör?
  Är det så att hollywood och ungefär hela världens media uppluckrar traditionella institioner av en händelse?
  Har de ingenting att göra med, eller säga om, att mellanklassen i världen försvinner?
  Eller att Europas ursprungsbefolkningar är i minoritet i sina egna ursprungsländer (Tyskland, Frankrike och Sverige först) om tre decennier?
  Eller att vissa kyrkobildningar, som en följd av "sekulariseringen" (ploppade den bara upp?), är en eller två generationer från att vara i praktiken utdöda?

  Att intressera sig för djävulen är inte orelaterad till mänskligt kaos, om djävulens verk blir tydligt någonstans så är det väl tydligt just i mänskligt kaos, i vår förstörelse av de institutioner som bejakar det mänskliga goda? På samma sätt som att intressera sig för Gud kommer att bestå i att intressera sig för vad Gud gör i och genom människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir den svenska eller tyska 'ursprungsbefolkningen' i minoritet om tre decennier? Jag skulle vilja få en matematisk förklaring (antalet födda, antalet invandrare etc.) till hur det skulle kunna bli så!

   Att kyrkan inom några generationer skulle bli utdöd, tror jag inte. Minoritet, javisst, men inte utdöd!

   Radera
  2. Av Europas ursprungsbefokknung är Basker och Samer i minoritet sedan årtusenden.
   Men de är fortfarande någorlunda livskraftiga i sin minoritet.
   Att kalla något indoeuropeiskt folkslag för europeisk ursprungsbefolkning tyder på historielöshet.

   Radera
  3. Hübinette om Sverige:
   https://tobiashubinette.wordpress.com/2016/04/13/demografi-utrikesfodda-mangfald-det-nya-sverige/

   Tino Sanandaji har sagt samma sak, fast han går längre.

   Du kan också räkna på det (statistik från SCB, från 2015). Jag räknar för enkelhetens skull i kategorierna "Svenskar" (båda föräldrarna födda i Sverige) och icke-Svenskar (alla andra).
   Det föddes 114k pers i Sverige 2015. Av dem har runt 32% icke-svensk bakgrund (en eller bägge föräldrarna inte svenskfödda).

   Till Sverige tillkommer alltså 36.5k med icke-svensk bakgrund, och 77.5k med svensk bakgrund, varje år.

   Därutöver tillkommer invandring, vilket det senaste decenniet i medel rört sig om över 100k per år. Av dem kommer 20-30% vara återvändande Svenskar, säg att vi räknar högt på 30%. Det tillkommer då 70k icke-etniska svenskar och 30k svenskar.

   En ytterligare faktor att ta hänsyn till är utvandring, men statistiken är meckig. Det rör sig om i snitt 50k pers/år, från vad jag har sett är det ungefär lika många Svenskar som lämnar Sverige som Icke-svenskar, så det kommer inte påverka proportionerna mellan Svenskar och Icke-svenskar. Låt oss säga att båda grupperna växer med 25k/år.

   Lägg till det att omkring 90k/år dör, där åtminstone 80% är Svenskar. -72k Svenskar, -18k icke-Svenskar.

   Vad vi får fram är att det tillkommer, varje år, nästan dubbelt så många icke-svenskar som Svenskar.
   113.5k vs 60.5k.

   Utöver detta har vi inte tagit hänsyn till den kanske viktigaste variabeln: barn per kvinna. Svenska kvinnor födde ett tag typ minst barn i världen (i snitt 1.5), nu är vi uppe i 1.7 vilket inte är tillräckligt för att upprätthålla en befolkning. De största invandrargrupperna som vi tar in, Irak, Afghanistan, Somalia, nosar på värden som är närmare de dubbla. Utvecklingen vi ser i statistiken är alltså någonting som växer exponentiellt.

   Givetvis är siffrorna inte helt stabila; invandringen kanske drastiskt reduceras, svenskor kanske blir mer benägna att föda barn (troligen inte, då recession väntas), icke-svenskor mindre benägna att föda barn (det finns dock statistik som visar det motsatta), och därtill i takt med att vår befolkning åldras så kommer alltmer av de som dör vara icke-svenskar. Med det sagt, jag tror att såna variationer bara gör att utvecklingen tar lite längre tid.

   Jag påstod inte att kyrkan inom några generationer skulle bli utdöd, utan att vissa kyrkobildningar kommer det. Det har inte jag hittat på, utan styrks av t.ex. en tidigare Anglikansk ärkebiskop.

   http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10457520/Church-of-England-will-be-extinct-in-one-generation-warns-ex-archbishop.html


   Radera
  4. Göran, det verkar som om du inte anser att det finns några svenska eller tyska ursprungsbefolkningar. Är det så?

   Radera
  5. @Magnus: Hur definieras svensk respektive tysk ursprungsbefolkning?
   /Per H

   Radera
  6. Jag satte ursprungsbefolkning inom citationstecken eftersom det är oklart vad Anonym menar med det. Normalt syftar ju 'Sveriges ursprungsbefolkning' på samerna, och jag fattade att det inte var de som avsågs.

   F.ö. kan jag med anledning av siffrorna som Anonym sedan angav meddela att jag är den ende svensken i min familj. Hustrun är född i utlandet och därmed är också mina barn icke-svenskar.

   Man skall väl också notera att betydande delar av in- och utvandrade etc. är människor från våra nordiska grannländer.

   Om man räknar samman de angivna siffrorna, har jag svårt att få ihop det till 5-6 milj., som ju är det som skulle behövas för en förändring av majoritetsförhållandena i Sveriges befolkning om 30 år.

   Radera
  7. Göran: "Normalt syftar ju 'Sveriges ursprungsbefolkning' på samerna, och jag fattade att det inte var de som avsågs."

   Är detta normala också vetenskapligt bevisat?

   Radera
  8. Per H: "Hur definieras svensk respektive tysk ursprungsbefolkning?"

   Kanske på flera sätt. Vilken definition förespråkar du?

   Radera
 8. Bloggardag kunde tyska bra om jag inte minns helt fel.
  Här helt SERIÖST prat från en person som också kallats "konspirationsteoretiker".

  https://www.youtube.com/watch?v=0M3VEK3MKKk

  https://www.youtube.com/watch?v=NxdzxGUDFd0

  SvaraRadera
 9. Men snälla, kan ingen sätta munkorg på det där lejonet som naturvidrigt envisas med att ryta under jakt!?! Eller slänga åt hen (som väl i naturen mest är en 'hon') en rejäl biff så hen håller mun ett tag?

  Angående "mörk energi" så torde den vara väsentlig för vår existens. En stor del av universums massa består ju av så kallad mörk materia (och massa = energi lärde vi ju oss redan på Einsteins tid). Finns universum kvar om dennna mörka komponent försvinner? Jag undrar! Att denna mörka materia skulle spöka för oss är mindre troligt dock, även om det finns företeelser i den kvantfysiska världen som kan verka spöklika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Björn: "Eller slänga åt hen [..]"

   "Eller slänga åt det" heter det väl, eller hur?

   Radera
  2. I och för sig kunde man tänka sig ett talspråkligt "slänga åt han" (om man nu antar att lejonet = Fan = företeelse av hankön). Men det är väl lejoninnorna som gör grovjobbet i flocken. Frågan är alltså om det är ett litterärt, icke naturenligt lejon som avses, och då får det väl vara en 'han' och ryta i olämpliga lägen så mycket det/han vill. Men är du en gnu, se upp för de tysta lejoninnorna som smyger i savannens höga gräs!

   Radera
  3. Jag är lite fascinerad över att Björn tar uttrycken "rytande lejon" och "herrarna över denna mörkrets värld" som naturvetenskapliga sakupplysningar. Det rör sig om ett bildspråk när man vill säga något mer kraftfullt än "farligt lejon" och "ond värld". Och att påpeka att det finns mörk 'materia' blir meningslöst, när det är tal om 'makter' och 'andekrafter' (vilket inte handlar om massa omvandlad till energi).

   Radera
  4. Björn, "det" är svenska, "hen" är transsexualska.

   Radera
  5. +Göran: Med tanke på att vissa människor anser Bibeln vara den absoluta sanningen så kan vissa påpekanden om bildspråk vara på sin plats. Det är de tysta jägarna som kan vara de verkligt farliga. Med tanke på att en orm, som normalt inte säger så mycket, introducerades i Genesis, kanske det hade varit bättre att fortsätta med orm-linjen? Om man vänder på resonemanget: kanske hela Bibeln är ett bildspråk för en verklighet som ser väldigt annorlunda ut? Att det mesta inte ses, en del har utforskats (kvantfysikens konstiga värld, men ännu inte den 'mörka materien') kan ju orsaka problem när den religiöse skall organisera sin världsbild. Om en new age-are hävdar att kvantfysiken visar att exempelvis spöken existerar, vad säger den bibeltrogne då?

   Magnus: "hen" singular, "hennar" respektive "hennor" för flertal av bestämt kön. Vid osäkert eller blanda flertal säger könsmaktsordningen att det skall vara "hennar".

   Trevlig ledighet tillönskas bloggaren!

   Radera
 10. Har vi 3 timmar över av nådatiden så - men det känns efter en snabb koll inte riktigt så. Min poäng var att peka på DEN STORA konspirationen. Jag är inte metallurg och kan egentligen inte bedöma varför tornet föll. Hur krigspropaganda fungerar har jag dock fått utbildning och fortbildning om vid de högre militära skolorna. Därtill har överstarna Salander och Olofsson hjälpt mig mycket det senaste halvåret, den tid de var i Bryssel alltså. En del andra kontakter har jag kvar. Det oroar mig att så mycken desinformation nu är vardagsvillkor.
  I övrigt är Bloggardag ingen frågelåda.

  SvaraRadera
 11. "I övrigt är Bloggardag ingen frågelåda."

  Det är alltså inte meningen att kommentatorerna ska SVARA på Bloggardagens frågor.

  "Min poäng var att peka på DEN STORA konspirationen. "

  De små konspirationerna kan ju vara en del av den stora konspirationen och därmed också peka på den stora.

  "Jag är inte metallurg och kan egentligen inte bedöma varför tornet föll."

  Om tornet nu alls föll eller bara gick upp i rök, typ. Det tvistas det nämligen också om.


  "Hur krigspropaganda fungerar har jag dock fått utbildning och fortbildning om vid de högre militära skolorna."

  Det måste ha varit länge sen, va?

  SvaraRadera
 12. Dag: "Jag är inte metallurg och kan egentligen inte bedöma varför tornet föll."

  Man behöver inte vara metallurg för att förstå att WTC 1, 2 och 7 är de första skyskraporna i historien i sitt slag att explodera respektive falla samman så som de gjorde av endast bränder som den officiella förklaringen. Jag vet att du är präst, Dag, men läste du ingen fysik alls i skolan?

  Dag: "I övrigt är Bloggardag ingen frågelåda."

  Internet bygger på flervägskommunikation. Dialog och argumentation är krävande. Det är lättare att predika till en lydig kyrkoförsamling.

  SvaraRadera
 13. Några poäng i mettallurgirelaterade ämnen finns nog att hämta.
  Vid upphettning förändras de mekaniska egenskaperna hos stål så att det får lägre draghållfasthet. Smeden hettar upp stålet i ässjan för att kunna forma det (och ändra dess struktur genom varmsmide).
  Vid brand i metallbjälklag så är det svårt att bedöma återståense hållfasthet, något som gör att brandmän hellre går in i en brinnande byggnad med träbjälklag.
  Testa själva genom att lägga en gaffel i brinnande grillkol och böj den sedan med grilltången.
  Även inom kemiämnet finns det några enkla sanningar som att druvsocker i närvaro av vatten, syre och jäst omvandlas till etanol och koldioxid.
  Etanolen i sin tur reduceras långsamt till ättikssyra i närvaro av mycket syre, varvid man med visst fog kan prata om "dåligt vin".

  Vill man läsa om (vid den tiden) oförklarliga fysikaliska och kemiska fenomen, så rekommenderas Guds Stad av Augustinus av Hippo. En bok som vill ta udden av gudsförnekarnas konspirationeteorier.

  SvaraRadera
 14. Thorsten Schütte30 juni 2016 kl. 20:26

  "Etanolen i sin tur reduceras långsamt till ättikssyra i närvaro av mycket syre" - den oxideras väl, motsatsen till reduceras. Reduktionen skulle leda till etan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Angående kemisk reduktion & oxidation hänvisas till wikipedias artikel om redox.
   Jag avsåg främst reduktion av det ekonomiska och gastronomiska värdet av vin som blir vinäger.
   Ersättningen av två kovalenta bindningar till väte för en kovalent dubbelbindning till syre skulle populärvetenskapligt kunna kallas för oxidation och för just denna blogg duger populärvetenskap alldeles utmärkt. Tack för påpekandet Thorsten.

   Radera
 15. Äsch, allt går ändå åt helsefyr. Det är bara att läsa Wilderängs Stjärnklartserie. Men nu skall jag gå ut och plantera ett träd. Rönn eftersom äpplen inte växer så långt norr ut./Sven-Åke Nilsson

  SvaraRadera
 16. Är tanken på ödleinfiltrationen verkligen ett kollektivt minne och en psykologisk reaktion? Kan det inte vara så att Icke omedvetet profeterar och säger sanningen på ett sätt som han inte själv kan förstå men som med kristna tolkningsnycklar blir begripligt?

  SvaraRadera
 17. Kyrkan är en konspiration bakom Guds rygg. Man gör klart för människor att de är förfärliga fallna syndare på vägen mot helvetet men det är bara kyrkan som kan erbjuda räddningen - mot betalning förstås. Man behöver bara döpas för att bli "Guds barn" men dopet innebär också att man blir medlem i kyrkan och kommer att betala skatt.
  Om Bloggardag har läst sin David Icke så vet han att det är just så det går till. Konspiratören skapar ett problem och sedan tjänar pengar på att sälja den enda lösningen.

  SvaraRadera