måndag 15 april 2013

Den som väntar ...

Efter en någotsånär idog förmiddag läser jag äntligen Dagens Segloras ledare.

Alla vet att jag tänker annorlunda än Dagens Seglora, vilket skulle kunna bero på att jag tänker, men detta lämnar jag för stunden osagt. Jag inser att jag dock inte håller med.
Ledaren heter: "Sorglig historia utan vinnare". Men så är det väl inte? För en del är det väl en glad historia - för journalisterna som fick driva och skriva inte minst? 
Underhållningsvärde eller värde som underhållningsvåld hade historien för en del ohelgat folk. Skrattsalvorna när folk tänkte på Dagens Seglora mättes i höga decibeltal. Detta vet Helle Klein.
Hon nåddes av ekot från skratten och i tv - där två journalister samtalade med två journalister när S-ledningen vägrat komma (betalar vi tv-licens för sådant?) - och var så frustrerad att hon kallade Omar Mustafa för Mustafa Omar. Så historien var inte enbart sorglig. Den hade sina poänger och avslöjade något vi annars inte fått veta.

Utan vinnare? Ånä. Frimodig kyrka står väl som vinnare.
Dagens Segloras kampanj gick ömkligt under. Inte ska man tro att Dagens Seglora nu kan be om ursäkt och backa - men alla kan se.

Hur det kommer sig att Veronica Palm måste fram kan jag fatta. Hon är arbetarekommunens ordförande och när partiledningen gömmer sig, skickas hon fram. Men vår vän från kyrkomötet Olle Burell borde väl få lite uppmärksamhet också. Han är ju förste ombudsman och därmed den förste tjänsteman som såg till att Mustafa fördes fram för val till partistyrelsen. Eller har jag missförstått något?

4 kommentarer:

 1. Burell kommenterade på aktuellt i debatt med Willy Silberstein där han gång efter annan framförde att Mustafa var klockren. Någon avbön lär det alltså inte vara. Hela den socialdemokratiska statsvetareliten har också uttalat hur sorgligt det är när man tar avstånd från främlingsfientlighet. Snacka om att göra skillnad på människor. Eller vad säger en fullblodsrasist (obs ironi) som du Dag?

  SvaraRadera
 2. Tja.

  Segloragänget ljuger på. Ideologiska djur plägar göra så. Att Helle med svans skulle ha förlorat, är jag inte säker på. Kastad skit fastnar alltid någonstans. Ingen rök utan eld resonerar den fåkunnige, lättlurade och snälle. Och just fåkunniga, lättlurade och snälla är vi väl i allmänhet i kyrkan?
  Gott är, att de politiska partiernas charmkampanj gentemot islam fått sig en törn.
  Intressant är att Helle, denna den klara tankens moder och den rena lärans källa, anser att huvudsaklig skiljelinje i kyrkokampen numera går mellan de (underförstått föraktliga och farliga) kristet sekteristiska och de (underförstått progressiva och förnuftiga) religionsinklusiva och islamkramande. Därvidlag kan nog Frimodig Kyrka gynnas. Men jag undrar om SvK längre kan eller ens bör räddas?

  Att tankekomplex och frontlinjer klarläggs är dock en vinst i sig. Alltid något!

  Tant Svart

  SvaraRadera
 3. Den avgörande skillnaden mellan DS (bloggaren) och DS (smedjan), avseende effektivaste metod för bekämpande av troll, verkar vara att den förre menar att troll dör i ljuset medan de senare anser att troll måste stängas in i mörkret där de hör hemma så att de inte kan smitta. Vilken inställning som är mest Frimodig är inte svår att se.

  Sen kan man ju också tycka att det är lite intressant att det bara är troll som smedjan själv uppfinner som behöver bekämpas. Sådana som andra medier pekar ut som troll måste man ju i stället försvara mot inkvisitionen.

  /Per H

  SvaraRadera
 4. Just det, Fader Dag...Helle vet'et...

  Hon tro sig veta...Men vad vet hon? Och "smedjorna" hon har/har haft samröre med? Baserad på deras utfall mot dem som inte delar "de rätta värderingar", ja då ser man inte mycket som kan tyda på ett liv som levs i försoningens tecken. Borta är ödmjukheten...

  Med få undantag, det andliga Svedala är mer karg och vindpinat än klipporna i på Skottlands västkust.

  Nej Fader Dag - Helle vet'inget...

  Nina Svensson

  SvaraRadera