söndag 14 april 2013

I går

I går bjöd biskopsparet på vårmiddag. Biskopen hade slaktat den gödda kalven. Mousserande välkomstdrink, en Hugel Riesling till förrätten, en emilionare från Bordeaux, Christian Moueix, följde kalven utför strupen samt ett dessertvin som inte gick av för hackor från Ximenés: Delgado Zuleta Monteagudo Pedro.

Detta rapporterat blir det dåligt med bloggandet, vilken varje god kristen kan förstå.

Jag måste i alla fall berätta om gårdagens roliga lek. Den gick ut på att man skulle vara tyst när någon sa: "Socialdemokratiska partistyrelsen uttalar sig i fallet Omar Mustafa."
Definitionen av retreat blev: "Socialdemokratiska partistyrelsen apropå Omar Mustafa."
I dag finns det väl en del andra frågor att ställa - men detta får vi återkomma till efter ett par högmässor.

6 kommentarer:

 1. Ibland älskar jag DS formuleringar som nu när det inte anges vilket biskopspar som bjudit på middag. Språkets finesser är en mycket god aptitretare, och inte det sämsta att bjudas på under resa en söndagsmorgon till kyrka. / Magnus Olsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lider mo slutet av biskopskalaset/och biskopen klingar med gaffeln mot glaset/och fyller det bräddfullt av skummande vin/Prostinnorna tystna, kaplanskorna tiga/och halvmätta suckar av vördsamhet stiga/ur prostarnas djup, och bedrövat och tungt/mot tallriken blickar kaplan och adjunkt./Av lyssnande andakt gå moln genom salen/i väntan på ett av de fredjade talen/där biskopen plägar att utsmycka tron/med tankfulla bilder och klangfull ton.

   Radera
 2. Nöjd och glad kan den vara, som läst mitt svar i Barometern till Dike, skriver Du i ett blogginlägg. Detta sedan tidningen i går publicerat svaret om Stasi och forskning.
  Jag har noga läst det men förstår inte Ditt försvar. Dike kunde ju i sin artikel visa att Du i kyrkomötet negligerade Radler, han var inget att bry sig om. Likaså ville Du inte rota i Lindegårds förflutna och hans DDR-besök. Nu säger Du precis tvärtom i stiftsmotionen och tidningarna. Nu vill Du ha forskning, nu är de personerna högaktuella. Varför nu men inte då?

  Därför är jag alls inte nöjd och glad över svaret i Barometern. Du har inte gett någon bra förklaring. Varför vill Du inte erkänna att Du ändrat åsikt?

  Otillfredsställd Barometernläsare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ursäkta en yngling, men varför tar inte "Otillfredsställd Barometernläsare" denna diskussion i Barometern? Att driva egna frågor i andras bloggar brukar gå under beteckningen SPAM.

   Radera
  2. Ursäkta en gubbe, men driver inte du Obelix nu en egen fråga? Själv brukar jag återkommande få kritik av en äldre kollega för att jag skriver på bloggar, det är intressant. Dessa väckta känslor och tankar, av alla de slag. / Magnus Olsson

   Radera
 3. Obelix upplyses om att Dag Sandahl på sin blogg skrivit det som nämns - inte i Barometern. Därför skall reaktionen framföras där, inte i tidningen.

  För övrigt noterar jag att Obelix inte framför någon åsikt i sakfrågan utan bara har en ointressant och spydig kommentar i formfrågan.

  Otillfredsställd Barometernläsare

  Otillfredsställd Barometernläsare

  SvaraRadera