onsdag 20 november 2013

Kyrk-O-möte

Icke-mötena är också ett sätt att förhålla sig på ett kyrkomöte. Den fd socialdemokraten Sverigedemokraten Axel W Karlsson talade på temat att alla papperslösa inte är änglar och bemöttes av Karin Långström Vinge med argumentet att hon tog starkt avstånd från hans åsikter. Det är ynkligt - för hon argumenterar inte i sak. Hon kunde sagt: "Visst, du har rätt. Alla papperslösa är inte änglar men, som dr Luther säger i Galaterbrevskommentaren, "kärleken är till för att bedras". Missbruket av gästfrihet upphäver inte att det finns de som rätt brukar vår gästfrihet." Hon kunde också sagt att Axel pekat på ett problem som riskerar hela den politik som vill ge flyktingen och den hjälpbehövande ett anständigt bemötande. Det förmådde hon alltså inte. Det är liter sorgligt när ryggmärgsreflexen ger ett o-möte.

Annars är dagens behållning den grälsjuke docenten Hanson, ÖKA. Han skamstämplade inte bara Dan Sarkar, vars farfar var en indisk befrielsekämpe - som framgår för den som kan lite elementärt om indisk politik och namnskick och läst Jan Myrdal - utan också hela Frimodig kyrka eftersom Dan lyckats ställa frågor som ställde till det. Det blir inte roligt för personalen när Hanson ska in på demensavdelningen, må jag säga. Jag menar, grälsjuk är han redan. Presidiet lät förlöpningen passera. Ska Karin Perers, C, bli nya kyrkomötesordföranden? Jo, så illa kan det bli. Inget parti har i all sin vävilja gjort Svenska kyrkan så stor skada som Centerpartiet. Och det ska fortsätta ...

Timmen är sen. I morgon, nej, jag menar denna onsdag, ska Låtsaspresidenten träda i aktion! Fast minns att han inte är den som varit längst tid i kyrkomötet. Han är en usurpator. Han träder fram som något han inte är - för kvalifikationen har han inte. Men han är lämplig - för han personifierar Svenska kyrkan. Det är något annat än man låtsar och något annat än det egentligen är. Stackars man. Hoppas att ingen granskar bluffen, för då blir han till åtlöje. The Great Pretender, hette väl låten? Vem var det som sjöng?

6 kommentarer:

 1. The Platters.

  http://www.youtube.com/watch?v=6gBxeslnd0Y

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det Dag S som sjunger?
   Asterix

   Radera
  2. Sjung till Herrens ära en ny sång. Halleluja.

   Miraculix

   Radera
  3. Så sant som det är sagt.Voff!

   Radera
 2. Vem har glädje av att "stenhjärtan" likt Nietzsche hamrar fram egna regler som skall upphäva Herrens bud (Mt 15:6)? Då kan man förvänta sig att man bryter mot sina egna regler. Skall Domarbokens slutord förbli den dominerande karaktären för svenska kyrkan i denna tid? "Var och en gjorde vad han själv fann för gott"

  SvaraRadera
 3. Kanske dags att notarius publicus får lösa tvisten, eller lotten?/Sven-Åke Nilsson.

  SvaraRadera