måndag 18 januari 2016

Bråka inte med Margot

Biskoparna är tysta medan drevet mot Margot pågår. Varför? Jag tycker det som inträffat närmast är sött. Vad ska man ha kamrater inom rörelsen till om de inte kan hjälpa till när hjälp behövs?
Margot behövde en lägenhet under några år. Hon behövde den inte som en investering. En uppsättning fackförbund har lägenheter i sina hus. Det är inte orimligt att ha det så. Då och då behövs lägenheter för tjänstemän och hyreshus kan vara en god investering för ett fackförbund. Man har väl spelat Monopol? Det är väl fullt rimligt att Margot fick svaret att 50% av lägenheterna lämnades till hyresnämnden, varje annat svar hade varit orimligt. Det ska sägas så. Men det är därmed inte sagt att denna teoretiska målsättning alltid kan uppfyllas - för då går fackets poäng med att ha lägenheter för sitt folk förlorad.

Är detta ett mutbrott?
På vilket sätt skulle en svensk utrikesminister hamna i beroende hos Kommunal? Har vi en kommunal utrikespolitik?
Nej, låt oss tacka Kommunal som hjälpt utrikesministern att få ett avtal på en lägenhet fram till dess att regeringen lämnar.

Så varför säger inte biskoparna ett ord emot det offentliga hyckleriet i denna fråga? Varför inte ett ord mot ansträngningarna att ge vänliga och kanske oskuldsfulla personer dåligt samvete? Här har ingen handlat moraliskt klandervärt. Att utrikesministern får någonstans att bo centralt i Stockholm är en samhällsnyttig insats av Kommunal. Tacka för den.

Betyder det att jag ändrat min tidigare bedömning att Margot Wallström ljög när Lars Eckerdal utnämndes till biskop? Alls inte. Hon ljög. Då. Det betyder inte att hon alltid ljuger. Därför ska hon försvaras. Nu.

Mundebos ord får bli dagens ord att meditera över:
Den svenska avundsjukan är en starkare drift är sexualdriften.

21 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Även om jag inte är säker på att biskoparna måste rycka ut. Det skulle bli ett fasligt utryckande då eftersom politikerna kastar skit på varandra hela tiden och "kräver någons avgång". Fast lite uppfriskande skulle det vara.

  Men mutanklagelserna är larviga och dessutom tycker jag inte att det är fel att man får förtur till en lägenhet om man blivit vald till statsråd om man bor långt ifrån stan annars.

  SvaraRadera
 2. Fader Dag i högform; jag lyfter på hatten, bättre än så här blir det knappast, enda pennorna på vårt språk som kan tävla i den här klassen tillhörde Fakiren, Frans G. och Piraten. Möjligen Tage Danielsson och Allan Fredriksson.
  Tack för ett gott skratt efter lunchen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var verkligen vansinnigt skojigt detta, du anonym!

   Radera
 3. Förlåt, skickade iväg innan jag signerat.
  Gustaf Adolf Flanell

  ps Är ej insatt i utnämningsärenden, förstår ej referensen till Eckerdals och Wallstöms mellanhavanden.

  SvaraRadera
 4. Thorsten Schütte18 januari 2016 kl. 14:11

  Hedervärt resonemang. Att statsråden har en bostad i huvudstaden, åtminstone en övernattningsdito är ju en nödvändighet som egentligen statsrådsberedningen eller riksdagsförvaltningen borde förmedla.

  SvaraRadera
 5. Personligen vill jag inte bråka med Margeaux.
  I synnerhet inte Premier Cru som skulle hälsas kungligt välkommen vid uppdykande innanför tröskeln.

  Det är skillnad på rödvinsvänster nu och då.

  SvaraRadera
 6. Nej,jag håller inte med er om att Margot Wallström ska försvaras; en person som är mångmiljonär har en hyreskostnad på 32 kr i månaden! Fast betydligt skadligare är hennes inkompetenta utrikespolitik!

  SvaraRadera
 7. Mja, jag håller inte med. Varför ska en minister vara garanterad att kunna ta erbjudet jobb medan en "vanlig person" måste överväga om man kan fixa bostad eller inte?

  Däremot anser jag att regering/riksdag borde ha ett antal lägenheter reserverade för statsråden om nu inte rummen i Ledamöternas Hus räcker till. Det skulle för övrigt också främja säkerheten för statsråden.

  SvaraRadera
 8. Tyvärr, Dag. Ministern får en bostad nu, och förväntas kanske vara snäll sedan. Alla ministrar är delaktiga i regeringsbeslut. Om något skulle gå Kommunal emot, kan det nog tänkas att man påminner om tidigare hjälpinsatser, och väntar sig stöd. Och det är ju bostadsbrist i Stockholm, så om man är stygg, kanske förbundet tycker att man kan skaffa en annan bostad än deras. Ergo: korruption.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gäller inte SoldF:s instruktion längre? Ordna för chefen först. Det var på min tid en del av förbandets överlevnadsstrategi

   Radera
  2. Med det resonemanget bör ju statsråden bo i tält (egentillverkat eller kanske stulet för annars kan det ju misstänkas muta från försäljaren). Hoppas allemansrätten gäller.
   /Sub versus/

   Radera
  3. SoldF slutade gälla på 80-talet, ungefär samtidigt som kyrkomötet började utses mer "demokratiskt" och slutade bry sig så mycket om "chefens" välmående.

   Radera
  4. Men hon är väl för höge Farao inte Kommunals chef?! Visst borde staten ordna med bostad. Då ordnat man för chefen. När en intresseorganisation ordnar för statsråd är det korruption!

   Radera
 9. http://www.gp.se/nyheter/ledare/ledarkronika/1.2953817-naomi-abramowicz-standigt-denna-wallstrom

  SvaraRadera
 10. Naiviteten runt korruptionen i Sverige regerar tydligen även här.

  För det första så är det korruption även om inte en direkt gentjänst förväntas. Tacksamhetsskuld är bra att ha hos nyckelpersoner.

  För det andra. Regeringen fattar sina beslut samfällt. Alltså är Wallströms taburet oväsentlig. Hon kommer alltså att delta i beslut som berör Kommunals intresseområden.

  SvaraRadera
 11. Margot fick ut 30 mkr efter skatt under sin tid i Bryssel. Hon hade nog haft råd att skaffa bostad på egen hand?

  P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter skatt? Hon betalade ingen skatt!

   stadsholmen.blogspot.se/2016/01/wallstrom-betalade-ingen-skatt.pa.html

   Radera
  2. Ministern Wallström har vanan inne och lär sig tydligen inte:

   https://pbs.twimg.com/media/CZFKJMnVIAAwOcm.jpg

   Detta var 1988.

   Lars Jensen

   Radera
  3. Margot Wallström har 22 miljoner i pension från EU att fordra. Efter skatt. Så hon har ju något att dryga ut statsrådspensionen från förra ämbetsperioden, den magra nuvarande statsrådslönen och den ynkliga, kommande statsrådspensionen för innevarande ämbetsperiod. Då kommer väl hyreskontrakt på nyrenoverade, centrala paradvåningar väl till pass åt den behövande?

   Vissa är mer jämlika än andra.

   Margot Honecker

   Radera
 12. Inget inlägg från Bengt Olof Dike??
  Arg kyrkomedlem

  SvaraRadera
 13. Arg kyrkomedlem,

  -Saknar Du ett?

  BENGT OLOF DIKE

  SvaraRadera