onsdag 3 december 2014

Modeus 2

Biskopsvalet är klart och vi fick till biskop en ärans man, vars bror kan hjälpa honom in i biskopsämbetets alla mysterier. Domprost Petersson ska leda välkomnandet av honom i en gudstjänst i april. Jag minns inte när han ska lägga fram sin avhandling men vi får hoppas att den blir klar trots mödorna att avsluta prästtjänsten i Lund och bereda sig för det nya.

Hans forna chefer på stiftskansliet borde någon ringa. De har jagat biskopen för att han inte blivit klar med sin avhandling och nu vänder ödeshjulet ner dem och upp honom.

Nog om detta. 89% av valmanskåren röstade. 608 personer. Det torde betyda att nästan 100 hade något annat för sig. Var det en protest eller helt enkelt likgiltighet? Vad det än var, uppfattar jag det som illavarslande.

I eftermiddag blir det presskonferens. Kl 16, sägs det. Ungefär då som det blir regeringskris i landet.
Hur kul är det?

5 kommentarer:

 1. Presskonferensen eller regeringskrisen?
  Kul, alltså.

  GG

  SvaraRadera
 2. Nåja, regeringskris har vi väl haft sedan september. Det här var förutsägbart.

  SvaraRadera
 3. Regeringskrisen skapar dock visst medialt utrymme, medan Svkys förfall och anpassning till det materialistiska och hedonistiska tidevarvet möjligen noteras med en gäspning!
  /Antony

  SvaraRadera
 4. Tror inte personalen på Stiftskanzliet är så talträngd längre, men det vore onekligen intressant att få veta mer om varför inte avhandlingen är klar...
  Arg kyrkomedlem

  SvaraRadera
  Svar
  1. På välkänt manér råkade väl några behövliga papper blåsa iväg med en vårvind.

   Det tvingas nog under rådande omständigheter Stiftskanzellei nöja sig med.

   P

   Radera