torsdag 30 augusti 2018

OPASSANDE! Så att det blir Fel OPASSANDE!

Bloggardag fick för sig att på egen hand häva sin torsdagsdepression och lurades att se filmen
"Så att det blir Rätt"
https://www.youtube.com/watch?v=8f4W-tejvd4
Det stod snart klart att filmen helt enkelt är OPASSANDE. Gardell och Antje förekommer mot slutet och i övrigt våra högt värdera partiledare och en uppsättning journalister.
Några moderande röstar tar i och för sig avstånd från eländet, men det hjälps inte. Filmen togs bort från sociala medier också men har lagts ut igen.
Detta tittande tog en halvtimme från Bloggardags liv. Men, säg det inte till någon, filmen förlängde nog hans liv med en timme. Minst. Det borde Bloggardag skämmas över.

10 kommentarer:

 1. Ann Heberlein kommenterar filmen:

  https://ledarsidorna.se/2018/08/ju-samre-tider-desto-battre-skamt/

  SvaraRadera
 2. Vidrig film.

  Var finns en s.k. yttranderättighets, eller yttrandefrihets, gränser, och vem kan sätta sådana?

  (Läs mer https://educaremm.wordpress.com/ )

  JB

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad var vidrigt? Att det uppenbaras hur det går till i sandlådan? Eller var den inte tillräckligt misogyn för din smak?

   Radera
  2. Hela filmen är vidrig.

   Inte tillräckligt misogyn?

   Detta var en något märklig föreställning, eller kommentar.

   Kvinnor är inte män utan kvinnor. Kvinnor ska inte behöva bli som män, eller härma män, eller försöka vara lika duktiga som män, alltså vara såsom män, efterapa män, för att då antas och menas kunna ha ett s.k. lika värde som män.   Det är en misogyn inställning och en kvinnonegligerande inställning, mot just kvinnor.

   Kvinnor är kvinnor och inte män. Kvinnor har sitt värde just som kvinnor och inte genom att försöka att vara kopior av män.

   Kvinnor som försöker att vara som män, som vill försöka att förneka all sin kvinnlighet, all sin vekhet, sin mjukhet, sin moderlighet, sin ömhet och sin egen annorlundahet i förhållande till män, är hjärntvättade av en feminism.

   Det är misogynt om något.

   Bättre att försvara kvinnlighet genom att t ex försvara sin moderlighet och övriga generella kvinnliga sidor som inte finns utpräglade hos män.

   Det är motsatsen till att vara misogyn, kvinnohatande, eller kvinnoförnekande.

   (Läs mer om varför filmen är vidrig i mina ögon på https://educaremm.wordpress.com/ )

   JB

   Radera
 3. Ganska träffsäker film!

  SvaraRadera
 4. Tack Dag! Är det detta som kalllas syndig njutning? Then give me more and still more and I am not satisfied.
  J.U.B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mest njutningsfyllt är kanske att (nästan) alla kändisrepliker är autentiska röster och yttranden. Verkligheten överträffar satiren

   Något liknande borde göras om Svenska Kyrkan!

   Lars Jensen

   Radera
 5. Speakern är ingen mindre än psykiatriöverläkaren och debattören David Eberhart. Hans avslutande kommentar om att filmskaparna (Jens Ganman och Magnus Carlsson) borde låsas in och tvångsmedicineras, som i DDR på den gamla goda tiden, lämnar ett raspigt avtryck i öronen. /smun

  SvaraRadera
 6. Nåja, jag ägnade ca. en halvtimme åt filmen och hittade bara en massa larv och blaj. Var den rolig på något sätt? "Ironisk"? "Satirisk"? Eller? Kanske den kräver något slags politisk "förförståelse"? Men - man är väl för gammal.../Paul

  SvaraRadera
 7. Apropå konsten att vilseleda genom autentiska citat, erinrar jag mig den gamla historien om den fromma gumman som brukade ta några slumpmässiga tumgrepp i sin Bibel och trodde sig få särskild ledning av de verser som då föll upp. Först fick hon upp Matt. 27:5 ("han gick bort och hängde sig") och därefter Luk. 10:37 ("gå du och gör sammalunda!"). Huruvida hon följde rådet framgår inte av historien./Paul

  SvaraRadera